Μια πολύ ωραία εκδοχή για το χειμωνιάτικο αυτό φαγητό γράφτηκε στην κατσαρόλα μας την περασμένη Κυριακή... Γεύσεις Ελληνικές, με δύο κατ' εξοχήν νόστιμα υλικά, το αρνίσιο μπουτάκι γάλακτος και τα γευστικότατα σέσκουλα τα οποία μπορείτε να αντικαταστήστε και με σταμναγκάθια που πάνε εξίσου καλά σε αυτό το πολύ εύκολο φαγητό. Εάν σας φαίνεται ... βουνό να φτιάξετε την άσπρη σάλτσα τότε αφήστε την ! Απλά βάλτε ίσως λιγότερο νερό ώστε να δέσει περισσότερο η σάλτσα, προσθέστε και χυμό από ένα λεμόνι και είστε έτοιμοι για απόλαυση. Δεν είναι εδώ ο κατάλληλος χώρος και ίσως πρέπει να σας δώσω ένα άρθρο που έχω γράψει για την χοληστερίνη, αλλά το αρνάκι με όλα του τα λιπάκια έχει λιγότερη χοληστερίνη απο το κοτόπουλο και ιδίως τα μπούτια του η το φιλέτο από μοσχάρι, και άλλα πολλά που δεν φαντάζετε. Ναι, δεν κάνω λάθος.... Το πιό υγιεινό και νόστιμο, ντόπιο κρεατικό, το αρνάκι το έχουμε αποβάλλει ουσιαστικά απο την διατροφή μας σε δόξα της βιομηχανοποιημένης (εργοστασιακής) παραγωγής του κοτόπουλου και του χοιρινού. Ολα στον βωμό του ... κέρδους. Ποιός να υπερασπιστεί το αρνάκι των βοσκών μας ; Kανένας... Απολαύστε λοιπόν το εξαιρετικής νοστιμιάς φαγητό αυτό χωρίς καθόλου τύψεις για την χοληστερίνη σας....
Η Συνταγή
No comments:
Post a Comment