Thursday, April 14, 2011

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ? ''THE ENDGAME SENARIOS''ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ''ΣΥΝΤΑΓΕΣ''

Από τότε που η κρίση , παγκόσμια, διαρκείας και μεταλλασσόμενη, έβαλε στο παιχνίδι και τις μέχρι τώρα ανέμελες μεταπολεμικές γενιές , έχουμε κουραστεί να μαθαίνουμε καινούργιους όρους και ορισμούς. Ακόμη και οι τεχνοκράτες και οι οικονομολόγοι βρίσκονται συχνά σε αδυναμία όχι μόνο κατανοήσουν το εκάστοτε πρόβλημα, αλλά ακόμη και να το ονοματίσουν. Πόσο μάλλον να προτείνουν φερέγγυες λύσεις. ¨Ετσι η ανθρωπότητα πορεύεται στην πιο ισχυρή συστημική κρίση του ενός και μοναδικού οικονομικού συστήματος, μετά την άδοξη κατάρρευση του σοβιετικού τύπου πειράματος. 
Αυτές τις ημέρες η αναδιάρθρωση πάει κι έρχεται. Μας την προτείνουν οι χιλιαστές του Περισσού. Μας την προτείνουν οι πονηροί ,ωσάν τους οφθαλμούς του Τσίπρα, παντογνώστες της άλλοτε ανανεωτικής. Μας την προτείνουν οι άλλοι λίγο πιο σεμνά-αυτά δεν τα συζητάμε δημόσιa-κλείνοντας το μάτι ότι γνωρίζουν. Μας τα λέει και η Βάσω και μας τα διαψεύδει ο Παπακωνσταντίνου. Αλλά το πιο ωραίο το άκουσα σε ένα κανάλι χτες. Είπε η καημένη η εκφωνήτρια σχετικά με το θέμα μας.. ''Ο κ. Σόυμπλε πέταξε την ρουκέτα του''. Και τι είπε ο Σόυμπλε? Ότι παρακολουθεί μέσω της Επιτροπής  την εξέλιξη της κρίσης στις δυο χώρες που έχουν την υποστήριξη του μηχανισμού στήριξης και αν χρειαστεί  η Ένωση θα λάβει νέα μέτρα...
Στο μπλογκ μπορεί να χάνουμε την ώρα μας γέροι άνθρωποι-κάποιοι από εμάς- αλλά κερδίζουμε σε αξιοπιστία. 'Όλο και περισσότεροι μας προειδοποιούν ότι παίρνουν στα σοβαρά αυτά που γράφουμε για την κρίση και μερικοί ισχυρίζονται ότι είμαστε από τις πλέον αξιόπιστες ηλεκτρονικές φυλλάδες.
Παράλληλα ο συνεργάτης μας Βασίλης Φραντζολάς  με τις συνταγές του μας ανταγωνίζεται σε επισκεψιμότητα..Γι αυτό κι εμείς σήμερα διαλέξαμε ένα πόνημα συνταγών για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, το οποίο αν θα γίνει θα γίνει μετά το 2013 και με την προϋπόθεση ότι έχει αποτύχει η προσπάθεια της τρόικας των δανειστών και η Κυβέρνηση των δανειζομένων. Ο τίτλος των ''συνταγών'' είναι τρομαχτικός, αλλά να τον διαβάσετε. Θα γελάτε με αυτά που λένε και γράφουν πολιτικοί και δημοσιογράφοι για το ζήτημα.

No comments:

Post a Comment