Tuesday, April 12, 2011

Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ. Η ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ''ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ''

Υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες πολλά δημοσιεύματα για το θέμα. Και λένε το ίδιο πράγμα. Η Ελλάδα δεν ΄΄βγαίνει''. Από εκεί και πέρα, ο  καθένας τραβάει κι άλλο τροπάρι.
Η Ν.Δ. πιστεύει ότι βρήκε τη λύση στην  πολιτική της απαξίωση λόγω απραξίας κυβερνήτου εν καιρώ θυέλλης. Λέει ανάπτυξη και λειώνει, χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει τι σημαίνει αυτό. Το ανάπτυξη λοιπόν σημαίνει πολύ πιο ριζικά μέτρα από το Μνημόνιο σε ότι αφορά τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, του τρόπου υποδοχής ξένων επενδυτών, της πειθαρχίας και της ασφάλειας των εργασιακών σχέσεων και ....
Το εκτός Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ονειρεύεται στην καλύτερη περίπτωση υπουργικό θώκο για να λύσει αυτό αυτά που δεν 'έλυσαν οι συνάδελφοί του, στην πιο χαζοπρεπή περίπτωση να την κάνει από την Κυβέρνηση αρκεί να διατηρηθούν οι έδρες του. Του καθενός.
Η φιλότιμη αριστερά ονειρεύεται ότι θα είναι η μήτρα της νέας σοσιαλιστικής Επανάστασης παγκοσμίως, η δε αφιλότιμη ότι τα γκαζάκια θα αποκτήσουν πολιτική φωνή για να μην εξελιχθούν σε καλάσνικωφ, ή σε φρουτάκια..
 Σε ότι αφορά την Ευρώπη, εκεί η άποψη έχει ξεκαθαρίσει. Όλα θα εξαρτηθούν από την εκτέλεση του προϋπολογισμού σε συνάρτηση με την ύφεση και από τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων. Όσο πείθονται ότι αυτά τα δυο πάνε καλά, στηρίζουν την πορεία. Αν δουν ότι στραβώνουν. τότε το πλάνο Β ανατέλλει εντός του 2013 με τον νέο μηχανισμό. Που προβλέπει και διαδικασίες ήπιας προσαρμογής της οικονομίας προς συνθήκες αναδιάρθρωσης που φτάνουν μέχρι την με κοινή συναινέση και αποδοχή διάζευξη από κλίνης και ταμείου Ευρωζώνης.. Κι επειδή οι εκδοχές είναι πολλές, δεν έχει νόημα να προτρέχουν. Κάποιες ανησυχίες προκαλεί η περίοδος μέσα 2012 έως μέσα 2013 όπου στερεύουν τα 110 δις, αλλά εκτιμώ ότι οι φωνές από Γερμανία μεριά-εμείς δεν δίνουμε άλλα- δεν με πείθουν. Εξ άλλου υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές..Εντός της Ε.Ε. για να μην παρεξηγούμεθα.. Συμπέρασμα, όλα στα χέρια της Κυβέρνησης.Και τα δικά μας εν τέλει.
Α.Τ.
Reuters - A year since Greece obtained a 110 billion euro ($158 billion) international bailout, politicians and members of the public, fed up with austerity, are pushing their government to restructure its debt.
read more..

No comments:

Post a Comment