Friday, February 25, 2011

Η ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : ''ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ''

Κι έτσι επιβεβαιώνεται η κ. Στεφανάκη. Στην ανοιχτή επιστολή της προς την τρόικα, που αναρτήσαμε.  Σε προηγούμενη ''ΛΕΞΗ..'' επεσήμανε, ότι το νομικό σύστημα της χώρας και η στάση της δημόσιας διοίκησης καθιστούν τις πρόνοιες του μνημονίου ανεφάρμοστες πρακτικά. Το ίδιο και το επικαιροποιημένο μνημόνιο στις υποσημειώσεις του, μετά τα καλά του λόγια. Οι διαρθρωτικές αλλαγές έχουν βαλτώσει στον κυκεώνα της νομοθετικής προσαρμογής και στο μπόλικο νερό που ρίχνουν οι υπουργοί κάτω από την πίεση ισχυρών ομάδων. Αποτέλεσμα, το πάγωμα των διαρθρωτικών αλλαγών που θα έδιναν αποτελέσματα τέτοια που να μειωθούν τα φορολογικά βάρη και να σταματήσει η ύφεση. 
Την ίδια ώρα τα ΜΜΕ , η αντιπολίτευση και τα συνδικάτα είναι φανερό ότι δεν επιθυμούν αλλαγές. Θέλουν μόνο να επιστρέψουμε στην προ πτώχευσης κατάσταση. Άρα? Άρα παρά την θηριώδη βοήθεια έξωθεν και την εσωτερική υποτίμηση, το μέλλον είναι ορατό. Ή θα εφαρμοστεί η μέθοδος ''δεν έχει άλλη δόση αν δεν..'' ή η μέθοδος ''βλέπουμε και κάνουμε μέχρι το 12 λόγω αλληλεγγύης και μετά την κάνουμε''.
Κι έτσι θα επικαιροποιηθεί η ρήση του κ. Διοικητή στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής ''..Μα το κούρεμα θα έχει αντίκτυπο στις συντάξεις λόγω μεγάλου ποσού ομολόγων που διακατέχουν και στις καταθέσεις σας στις Τράπεζες για τον ίδιο λόγο. 75 δισ έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους Τράπεζες και Ταμεία''. Επικαιροποιημένη υπενθύμιση.
Κι ακόμη μόλις αρχίζουμε να επικαιροποιούμε την ανάγκη μείωσης του χρέους μαζί με τη μείωση του ελλείμματος. Τι πρέπει να γίνει? Να γίνουν οι υπουργοί μάνατζερς, ή όσοι μπορούμε να καταφύγουμε στην μετά Καντάφι Αίγυπτο...Γιατί για Λιβύη δεν το βλέπω.

No comments:

Post a Comment