Thursday, April 22, 2010

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Οι απλές και πρακτικές συμβουλές που μας διαβίβασε ο Χρήστος Βαρδάκας, θα ήταν πλήρεις, αν συμπεριελάμβανε και μερικές συμβουλές για τους παραγωγούς. Ανταγωνιστικές τιμές και ποιότητα που δεν έχουν συχνά τα ελληνικά προιόντα. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε νόθευση του ανταγωνισμού, που ακόμη και αν την θέλαμε, ο καταναλωτής δεν θα συμφωνούσε.
το κείμενο είναι του Κωνσταντίνου Μαυρίκου
Διαβάστε το κείμενο..

2 comments:

  1. 1ο Αντώνιε δεν ανήρτησα το κείμενο. Το διεβίβασα απλώς (forward) σε ωρισμένους φίλους.
    2o Δεν το έγραψα εγώ, Έχει επώνυμο Συντάκτη.
    3ο. Η κριτική της κόρης μου με μήνυμα «Παλιό, κυκλοφορεί καιρό τώρα. Αυτός που το έγραψε προφανώς δεν έχει αντίρρηση να τον χρεώνουν 150 ευρω για δίκλινο στο Κάτω Κατσικοχώρι Ευρυτανίας, επειδή έχει γκλίτσα στον τοίχο και συνεπώς είναι παραδοσιακός ξενώνας (ενώ πολύ καλύτερο δωμάτιο σε αντίστοιχο χωριό των Αυστριακών Άλπεων στοιχίζει το 1/3 της τιμής, ίσως και λιγότερο)".
    4ο. Η άποψή μου. Χωρίς να λύνουν το πρόβλημα οι συμβουλές αυτές βοηθούν στην λύση του. Θυμάμαι ότι ο Αβραάμ Λίνκολν είχε πει. «Αν δώσω 50 δολάρια και αγοράσω ένα Αγγλικό παλτό θα έχω ένα παλτό και οι Άγγλοι θα έχουν τα δολάρια μου. Αν δώσω 50 δολάρια και αγοράσω ένα Αμερικανικό παλτό θα έχω ένα παλτό και μερικά από τα δολάρια μπορεί να γυρίσουν στην τσέπη μου".
    Δηλαδή και οι ΗΠΑ που μάχονται (ή μάλλον μάχονταν!) υπέρ του ελεύθερου ανταγωνισμού κάποτε έβλεπαν αλλιώς τα πράγματα...
    Τα μεγάλα κράτη είναι πάντοτε υπέρ της πολιτικής του Colbert. Ελευθερία εμπορίου και ελεύθερου ανταγωνισμού μόνον όταν αυτό, χάρις στις ανώτερες δομές τους, τους συμφέρει..

    ReplyDelete
  2. To ξέρω ότι δεν το έγραψες γι αυτό μιλάω για ανάρτηση. Ωστόσω θα το διευκρινίσω

    ReplyDelete