Friday, September 1, 2017

''Κεντροαριστερά: H δημιουργία δεύτερου πόλου και οι χρησμοί Λαλιώτη'' του Α.Τ. στην ''Μ''-Liberal

Οι εξελίξεις για την ενοποίηση των κομμάτων και των κινήσεων για τον σχηματισμό ενός δεύτερου πόλου μεταξύ συντηρητικής κεντροδεξιάς και ριζοσπαστικής αριστεράς  είναι θετικές. Όχι μόνο για τον ίδιο τον χώρο, αλλά και για το σύστημα και το μέλλον της Ελλάδας στα πλαίσια της Ε.Ε. Συγχαρητήρια  λοιπόν σε όλους όσοι συμμετέχουν και έκκληση σε όσους δεν έχουν ακόμη πειστεί για το εγχείρημα να το ξανασκεφτούν. Η κίνηση ανοίγματος της κ. Γεννηματά δεν αφήνει αμφιβολίες για τις προθέσεις της να επαναλάβει το εγχείρημα της Ε.Κέντρου του 1960-61.
Η επιτυχία της προσπάθειας εξαρτάται από τρεις προϋποθέσεις.
  • Ο/η υποψήφιος που θα εκλεγεί με καθαρές διαδικασίες-η παρουσία του κ. Αλιβιζάτου είναι εγγύηση- έχει το χρέος να ενοποιήσει κομματικά τον χώρο, και οι επί μέρους συνιστώσες να στηρίξουν την προσπάθεια.
  •  Το νέο κόμμα, εκτός απροόπτου, στοχεύει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης στην Βουλή. Ο χρόνος είναι περιορισμένος , μια και οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν λίγο πριν, ή λίγο μετά τον Ιούνιο του 18. Εξαρτάται από το εάν αποδειχτεί οι αγορές εμπιστεύονται την Ελλάδα. Αυτό πάλι θα εξαρτηθεί από την έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, την πρόοδο στις αποκρατικοποιήσεις και τα αποτελέσματα των Γερμανικών, Αυστριακών και  ιταλικών εκλογών. Και φυσικά από τον ΔΝΤ και το μνημόνιό του.
Διαβάστε περισσότερα..

No comments:

Post a Comment