Tuesday, April 12, 2016

''ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΠΑΣ?'' του Α.Τ. ''ΤΑ ΝΕΑ''

''Το αποτέλεσμα του ολλανδικού δημοψηφίσματος με ερώτημα να ανατραπεί η συμφωνία της Ενωσης με την Ουκρανία έχει μόνο μία ανάγνωση. Απόρριψη από την πλειοψηφία των πολιτών της χώρας, που υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΕΕ, της περαιτέρω διεύρυνσης. Παρά την οριακή συμμετοχή των ψηφοφόρων - 31,5% - η συμμαχία Κεντροαριστεράς και Φιλελευθέρων είναι υποχρεωμένη να δώσει συνέχεια στο θέμα. Αν δούμε τις κινήσεις στο σύνολο των κρατών-μελών, διαπιστώνουμε ότι είμαστε αντιμέτωποι με αμφισβήτηση της μεταπολεμικής τάξης πραγμάτων.
n Στη Φινλανδία συγκεντρώθηκαν οι απαραίτητες υπογραφές για δημοψήφισμα με ερώτημα την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Λόγος, η οικονομική κρίση που για πολλούς δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με εσωτερική υποτίμηση αλλά''..

4 comments:

  1. Πράγματι τα νέα για το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι καθόλου θετικά και είναι κρίμα μιας και είναι μία αναγκαιότητα, προφανώς δεν αναφέρομαι στις επιδοτήσιες της αλλά γιατί είναι η εγγύηση για τη Δημοκρατία και την ειρήνη όχι μόνο της Ευρώπης αλλά του πλανήτη!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πολύ σωστά. Αλλα ας ελπισουμε

      Delete
  2. Αντώνης ΓκόλτσοςApril 16, 2016 at 1:04 PM

    Αν το ξεκινήσει η Φινλανδία και το αντιγράψουν ένας δυο άλλοι, βλέπω τη δραχμή να αναδύεται, με σοβαρές πιθανότητες...

    ReplyDelete
  3. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμβεί

    ReplyDelete