Sunday, May 31, 2015

PAUL LAURENTZI

Δείτε τους πίνακες..

Anna Netrebko - Lucia di Lammermoor - Mad Scene - 2009

Ψωραλέα η ασφάλτοσμος Bituminaria bituminosa (L.) C.H. Stirt.ή ΤΡΙΦΥΛΛΟΝ

Πολυετές φυτό εξαπλωμένο σε όλη τη Μεσόγειο. Ανθίζει από τέλη Φεβρουαρίου ως τον Μάιο. Φαίνεται ένα ασήμαντο έως ενοχλητικό ζιζάνιο καθώς οι πολλές διακλαδώσεις των βλαστών του του δίνουν μεγάλο όγκο. Γεμίζει τις άκρες των δρόμων και καλλιεργημένα ή ακαλλιέργητα χωράφια στις αρχές τις άνοιξης. Τα φύλλα και οι βλαστοί αναδίδουν έντονη οσμή πίσσας εξ ου και το λατινικό όνομα και επίθετο, bituminosus -a um = αυτός που έχει οσμή πίσσας
Κάποια υποείδη θεωρούνται σπουδαία ζωοτροφή.

Saturday, May 30, 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΩΝ Τ.ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ ΚΑΙ Σ.ΖΩΓΡΑΦΑΚΗ ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΙΣΗΣ''. ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 28/5




Α. Ποιες ήταν οι βασικές επιδιώξεις αυτής της μελέτης:
*      Εξετάσαμε πώς επηρεάστηκε η μεταβολή των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων από όλες τις γνωστές πηγές (μισθοί, συντάξεις, ελεύθερα επαγγέλματα, εμπορικές δραστηριότητες, αγροτικές δραστηριότητες, ενοίκια, μερίσματα και τόκους) στην περίοδο της κρίσης (2008-2012/14), για το σύνολο, αλλά και εξετάζοντας τι έγινε κατά δεκατημόριο, και επίσης για το ανώτερο 1% με τα υψηλά εισοδήματα καθώς και το 0.1% του πληθυσμού με τα πάρα πολύ υψηλά εισοδήματα.

*      Εξετάσαμε πώς οι μεταβολές στα εισοδήματα κάθε κατηγορίας επηρεάστηκαν επιπλέον από την αλλαγή της φορολογικής πολιτικής (νέοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι και νέοι φόροι περιουσίας).

*      Εξετάσαμε τι σημαίνουν οι μεταβολές αυτές για τα χαμηλά, τα μεσαία, τα υψηλά και τα πολύ υψηλά εισοδήματα και πώς διαφοροποιούνται οι επιπτώσεις για κάθε ομάδα.

*      Εξετάσαμε τη σχέση μεταξύ ακίνητης περιουσίας και εισοδημάτων στη χώρα και κυρίως στην περίοδο της κρίσης, δεδομένου του εξαιρετικά έντονου προβλήματος που δημιούργησε ο φόρος ακίνητης περιουσίας...''

Διαβάστε περισσότερα..
Οι διαφάνειες..

IOBE: Ή μνημόνιο ή πτώχευση, ήταν η λύση όταν υπεγράφη το πρόγραμμα προσαρμογής

Εκπρόσωποι του ΙΟΒΕ κατέθεσαν στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια.
Μονόδρομο χαρακτήρισαν την υπογραφή του Μνημονίου, ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Τάκης Αθανασόπουλος και Νίκος Βέττας και τούτο διότι, όπως υποστήριξαν,στην κατάσταση που βρισκόταν η χώρα και κάτω από την πίεση που δεχόταν από τις αγορές, δεν υπήρχε άλλη λύση.
Στην πολύωρη κατάθεση τους στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια, τόσο ο κ. Αθανασόπουλος όσο και ο κ. Βέττας, υπεραμύνθηκαν του προγράμματος προσαρμογής, καθώς, όπως είπαν, εκείνη τη χρονική στιγμή, η άλλη εναλλακτική λύση ήταν η πτώχευση της χώρας, αναγνώρισαν, ωστόσο, ότι υπήρξαν λάθη και αστοχίες και σημείωσαν ότι αν είχαν γίνει νωρίτερα οι διαρθρωτικές αλλαγές,οι συνέπειες του μνημονίου θα είχαν λιγότερο πόνο και μεγαλύτερη απόδοση.
«Δεν υπήρχε περίπτωση να σε χρηματοδοτήσει είτε το ΔΝΤ, είτε η ΕΕ, αν δεν υπήρχε ένα πρόγραμμα προσαρμογής. Ήταν πολύ μεγάλη η ανισορροπία στην οικονομία. Αν είχαμε κάνει τις διαρθρωτικές αλλαγές μια 10ετία νωρίτερα, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Θα είχαν γίνει με λιγότερο πόνο και με μεγαλύτερη απόδοση. Το πρόβλημα το γνωρίζαμε από το 2009. Η κρίση ήταν «ante portas», αν είχαμε αντιδράσει ένα χρόνο νωρίτερα με συναίνεση, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ.
Και συμπλήρωσε:

ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

''Φθινόπωρο 67,στη Λευκάδα.Σκοτεινή επαρχία,μαύρη χούντα,άχαρη εφηβεία.Μια μέρα στο φροντιστήριο για τις εισαγωγικές ο Κώστας,ο φροντιστής μας,ο καθηγητής,που μας φρόντιζε,δηλ.,βάζει στο πικάπ έναν καινούριο δίσκο,ενός θεσσαλονικιού λέει τραγουδοποιού.Ήταν το Φορτηγό του Σαββόπουλου.Και έτσι,με αυτόν τον δίσκο ξεκίνησε το ταξίδι μου στον κόσμο..''


Triton..

VOTED THE BEST e-mail..

The Slides..

''ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ'' τ.Δ/ΝΤΗ της Ε. Επιτροπής



''Όταν, το 2010, η χώρα είχε αποκλεισθεί από τις αγορές, μας χορηγήθηκε το μεγαλύτερο διακρατικό δάνειο στην ιστορία της ανθρωπότητας. Έτσι αποφεύχθηκε τότε η πτώχευση. Όπως ήταν φυσικό και για να μην πέσουν αυτά τα χρήματα στον πίθο των Δαναΐδων (π.χ. με απλόχερες παροχές για ψηφοθηρικούς λόγους), συμφωνήθηκε ένα σύνολο μεταρρυθμίσεων (μνημόνιο), ώστε να αποκτήσει η χώρα δημοσιονομική σταθερότητα, παραγωγική – ανταγωνιστική οικονομία και να ζει με το προϊόν που παράγει και όχι με δανεικά..''

Friday, May 29, 2015

ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΛΩΡΑ ΜΑΜΑΚΟΥ-ΤΡΙΦΥΛΛΗ ΣΟΠΡΑΝΟ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΕΡΙΝΙΩΤΗΣ ΠΙΑΝΟ



«ΑΝΟΙΞΗ» στο Ιστορικό Κέντρο

Σοπράνο - Λώρα Μαμάκου

Πιάνο – Γιάννης Αερινιώτης



Ανοιχτή Υπαίθρια Συναυλία - Ιστορικό Άλσος Θησείου

19:00, Παρασκευή 5 Ιουνίου



========



Στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Περίπατου», της σειράς εκδηλώσεων «Άνοιξη» στο Ιστορικό Κέντρο που διοργανώνει το Δίκτυο Οργανώσεων και Πολιτών για ένα Βιώσιμο Ιστορικό Κέντρο, μαζί με την Ελληνική Εταιρεία και τον Σύλλογο Κατοίκων Θησείου, η σοπράνο Λώρα Μαμάκου με τη συνοδεία στο πιάνο του Γιάννη Αερινιώτη παρουσιάζει μια ανοιχτή υπαίθρια συναυλία στο Ιστορικό Άλσος Θησείου.



Το μουσικό πρόγραμμα περιλαμβάνει κομμάτια που συνδέονται ή αναφέρονται στην Ελλάδα και την Αθήνα. Μερικές άριες είναι από όπερες βασισμένες, και εμπνευσμένες, από την Ελληνική Μυθολογία και την Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας, ενώ τα ελληνικά τραγούδια είναι όλα του 20ου Αιώνα.



Ως σύνολο αναδυκνείουν θετικά στοιχεία του σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού και της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, στοιχεία με τα οποία ο μοναδικός χαρακτήρας του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος. Πιο ειδικά αντιλαμβανόμαστε το βάθος και την ιστορία της προσφοράς του τόπου μας στην ποίηση, το λυρικό θέατρο, τη σύνθεση, το τραγούδι, και συνολικά τη μουσική.



========



Η Λώρα Μαμάκου (www.lauramamakos.com), κάτοικος Θησείου, γεννήθηκε στο San Francisco (Η.Π.Α). Έχει εμφανιστεί σε όπερες και ρεσιτάλ στη Νέα Υόρκη, τη Ρώμη, την Αθήνα, και τη Μαδρίτη, ενώ είχε την τύχη να συνεργαστεί με καταξιωμένους και διακεκριμένους σκηνοθέτες, πιανίστες, και διευθυντές ορχήστρας.


Ο Γιάννης Αερινιώτης γεννήθηκε στον Πειραιά. Πήρε δίπλωμα πιάνου απο το Εθνικό Ωδείο με πρώτο βραβείο. Συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στην Μόσχα και στην Βιέννη. Πλέον ασχολείται με την συνοδεία κλασσικού τραγουδιού. Υπήρξε συνεργάτης του Κώστα Πασχάλη. Έχει συνεργαστεί με την Λυρική Σκηνή προετοιμάζοντας όπερες καθώς και με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος συνοδεύοντας τους σημαντικότερους Έλληνες τραγουδιστές

Greece 1962 Daily life in the Peloponnese ΑΝΆΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΟΚΚΑΛΑ

ΠΟΡΦΥΡΑ, ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΧΥΛΙ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ της ΕΛΕΝΗΣ ΧΑΡΟΥ


''Το παλαιότατον όνομα των Κυθήρων κατά τον Πλίνιον είναι Πορφυρίς και Πορφυρούσα «..δια το κάλλος των εν αυτη πορφυρων» διότι στα παράλια των Κυθήρων την αρχαία εποχή υπήρχαν άφθονα κοχύλια, από τα οποία έβγαζαν την πορφυρά βαφή, που έδινε βαθύ κόκκινο χρώμα και ήταν τόσο πολύτιμη, ώστε προοριζόταν μόνο για βασιλείς και μεγιστάνες. Η πορφύρα θεωρήθηκε ευγενές χρώμα, σύμβολο των θεών και των βασιλιάδων. Σύμφωνα με την παράδοση η πορφύρα ανακαλύφθηκε από το σκύλο του Ηρακλή που έφαγε τέτοια κοχύλια και το στόμα του βάφτηκε κόκκινο. Αυτά τα κοχύλια έχουν ένα αδένα, μια μικρή φουσκίτσα με την πολύτιμη χρωστική ουσία, που ήταν για τους αρχαίους η πιο ακριβή βαφή, ισάξια με το χρυσάφι. Αυτό τον αδένα τον αφαιρούσαν τσακίζοντας το κοχύλι ενόσω ήταν ακόμα ζωντανό. Οι Φοίνικες, που εμπορεύονταν την πορφύρα, λέγεται ότι οργάνωσαν στην περιοχή του Αυλαίμονα περιώνυμα εργαστήρια επεξεργασίας της πορφύρας.
Δείτε τις φωτογραφίες..

Thursday, May 28, 2015

''Ο ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΙΟΥΣ ΓΟΥΙΝΤΕΡ'' του Μ.Macay (ΠΟΛΙΣ) ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΒΗ



“Είναι εύκολο να σκοτώσεις έναν άνθρωπο. Είναι δύσκολο να σκοτώσεις έναν άνθρωπο καλά. Αυτοί που το κάνουν καλά το ξέρουν αυτό. Αυτοί που το κάνουν λάθος το μαθαίνουν με τον άσχημο τρόπο. Ο άσχημος τρόπος έχει συνέπειες… (σελ. 31)

  Πρόκειται για μια διαπίστωση (παρόμοια με κλινική διάγνωση), η οποία παρουσιάζεται σαν σκέψη αλλά και σαν δήλωση του Κάλουμ ΜακΛίν, ενός εικοσιεννιάχρονου επαγγελματία δολοφόνου που ασκεί το επάγγελμά του στη Γλασκόβη. Για τον ΜακΛίν, η δουλειά που κάνει είναι “απλώς άλλη μια δουλειά. Μερικοί άνθρωποι ξυπνάνε και κάθονται σε ένα γραφείο όλη μέρα. Μερικοί άνθρωποι κατασκευάζουν πράγματα. Άλλοι οδηγούν τριγύρω όλη μέρα. Αυτή είναι η δουλειά τους. Δεν το σκέφτονται, απλώς το κάνουν..


Partners in life and art Intimate portraits of John and Yoko TASCHEN

''Renowned for his sensual, provocative images, Kishin Shinoyama is one of Japan’s most controversial and acclaimed artists, at once hailed by critics and charged for public indecency. Photographing everything from antiques to porn stars, Shinoyama is particularly recognized for his work with pop icons and celebrities, and the rare, private moments he captures with very public personalities. Through his lens, world-famous faces often reveal an unexpected openness and vulnerability.

This capacity for ease and intimacy
is perhaps most poignantly expressed in his beautiful series of photographs of Yoko Ono and John Lennon, shot at Ono’s request for the cover and promotion of the couple’s celebrated 1980 album, Double Fantasy, just three months before Lennon’s untimely death. Now, over 30 years later, these images—many of them never seen before—still resonate with a remarkable freshness and honesty, immortalizing the iconic couple at a pivotal moment in their personal and creative relationship..''


”Ελλάδα: Μορφές προσαρμογής, αλληλεγγύη & ανισότητες στην περίοδο της κρίσης” Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, 18.00 μ.μ.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
”Ελλάδα: Μορφές προσαρμογής, αλληλεγγύη & ανισότητες στην περίοδο της κρίσης”
Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, 18.00 μ.μ.
Πολυχώρος, Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου “Οι Φίλοι της Μουσικής”,
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Συντονιστής:
Παύλος Τσίμας, Δημοσιογράφος
Εισαγωγική τοποθέτηση:
Gustav A Horn, Prof. Dr., Επιστημονικός Διευθυντής Hans Böckler Stiftung
Παρουσίαση συμπερασμάτων Επιστημονικής Έρευνας:
Τάσος Γιαννίτσης, Ομοτ. Καθηγητής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Σταύρος Ζωγραφάκης, Αναπλ. Καθηγητής-Αναπλ. Πρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Συζήτηση – Τοποθετήσεις:
Βασίλης Ράπανος, Ομοτ. Καθηγητής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Πάνος Τσακλόγλου, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Λουκάς Τσούκαλης, Καθηγητής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος ΕΛΙΑΜΕΠ
«Στην Ημερίδα αυτή οι ομιλητές θα παρουσιάσουν, θα σχολιάσουν και θα συζητήσουν τα σημαντικότερα αποτελέσματα της έρευνας και τη σημασία τους για τις εξελίξεις και τις προοπτικές της χώρας