Monday, December 21, 2015

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ



Το «σύνδρομο της ύβρεως» είναι μια αλλοιωμένη αντίληψη της πραγματικότητας, καθώς και μια υπερβολική αυτοπεποίθηση και απαξίωση των αντίθετων απόψεων - ή και όλων των απόψεων, πλην των δικών μας.

Είκοσι χρόνια μετά τον θάνατο του τελευταίου μεγάλου ηγέτη της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν, η Γαλλογερμανική ARTE παρουσίασε μια σπουδαία παραγωγή για την ζωή του. Ο ηγέτης που πρόσφερε όσο κανείς στην εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο μεγαλείο της χώρας του χαρακτηρίστηκε ως ‘’Ιδιοφυής για το καλό και ενίοτε για το κακό’’. Η αγάπη του για το μεγαλείο της Γαλλίας συναγωνιζόταν το πάθος του για την εξουσία, χωρίς το οποίο θα είχε αποχωρήσει πολύ νωρίτερα από το Ελυζέ.Και ίσως και από τη ζωή.
 Έζησε και επηρέασε μεγάλες στιγμές ιστορικής σημασίας τα 14 χρόνια της Προεδρίας του. Οι σχέσεις του με την πολιτική, την οικονομία και στην προσωπική του ζωή με συγκρούσεις, καρατομήσεις  τέως φίλων, και συμπεριφορές που σπάνια αντέχουν στην κοινή λογική, είχαν μια διαχρονική σταθερά : το τζούντο. Δηλαδή στην πολιτική αρένα με τις τρομερές συγκρούσεις το θέμα ήταν πώς οι αδυναμίες μας να μετατρέπονται σε δυνάμεις προς όφελός μας.
 
Διαβάστε περισσότερα..

No comments:

Post a Comment