Wednesday, November 4, 2015

Μνήμη και ταυτότητα στην Αφροδισιάδα στους αυτοκρατορικούς χρόνους Χανιώτης Άγγελος


Η διάλεξη του Άγγελου Χανιώτη με θέμα "Μνήμη και ταυτότητα στην Αφροδισιάδα στους αυτοκρατορικούς χρόνους" πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014, στο Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, στο πλαίσιο του Ρωμαϊκού Σεμιναρίου.

Με αφορμή το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις ρωμαϊκές σπουδές στην Ελλάδα, το «Ρωμαϊκό Σεμινάριο» έχει σκοπό την προώθηση της επιστημονικής έρευνας και γνώσης σχετικά με το ρωμαϊκό παρελθόν στον ελλαδικό χώρο.
 
Μέσω ενός προγράμματος διαλέξεων, εργαστηρίων ειδικού ενδιαφέροντος και άλλων εκδηλώσεων, φιλοδοξία του Σεμιναρίου είναι να λειτουργήσει ως αφετηρία για μια στενότερη συνεργασία και συχνότερη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ αρχαιολόγων, ιστορικών, επιγραφολόγων και άλλων ειδικών επιστημόνων, που ασχολούνται συστηματικά με τη μελέτη διαφόρων πτυχών του συγκεκριμένου γνωστικού πεδίου. 
 
Αντικείμενο του Σεμιναρίου είναι η παρουσίαση νέων αρχαιολογικών ανακαλύψεων, συνθετικών μελετών και ερμηνευτικών προσεγγίσεων που σχετίζονται με τον πολιτισμό του ηπειρωτικού και νησιωτικού ελλαδικού χώρου στις διάφορες εκφάνσεις του κατά τη σταδιακή ενσωμάτωση και ένταξή του στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

No comments:

Post a Comment