Tuesday, September 15, 2015

''Αυτό είναι τo πραγματικό αδιόρατο πρόσωπο της Χρυσής Αυγής'' του Α.Τ. Fortunegrrece.com

''Ο Aly Goetz είναι δημοσιογράφος και ιστορικός. Πριν λίγα χρόνια δημοσιεύτηκε το βιβλίο του («Λαϊκό κράτος του Χίτλερ») στο οποίο αναφέρεται και στην οικονομική διαχείριση των ναζί. Ο Χίτλερ εφάρμοσε ένα πρόγραμμα περίκλειστης οικονομίας για να αντιμετωπίσει την ανεργία και την πείνα που τον έφεραν στην εξουσία. Με διάφορους τρόπους (μεγάλα δημόσια έργα, ‘’εθελοντική εργασία κλπ) σε σύντομο χρονικό διάστημα όλοι οι Γερμανοί είχαν εργασία και ψωμί. Κινητοποιημένοι από την εθνικιστική ιδεολογία , αλλά και με τις παροχές στη μεσαία τάξη και στα κατώτερα στρώματα, στήριξαν το καθεστώς. Χωρίς να αναρωτηθούν βέβαια πού βρέθηκαν τα λεφτά.
Ο Γκετς λοιπόν υπογραμμίζει, ότι στην αρχή το νομισματοκοπείο και η λεηλασία των περιουσιών εβραίων και αντικαθεστωτικών τροφοδοτούσαν το σύστημα…Λίγο πριν τον πόλεμο η Γερμανία του Χίτλερ βρισκόταν και πάλι στα πρόθυρα πτώχευσης. Η παράταση της οικονομικής ευρωστίας δεν είχε άλλο τρόπο να συνεχιστεί από τον πόλεμο. Για τον οποίο η γερμανική βιομηχανία είχε προετοιμαστεί μετατρεπόμενη σε πολεμική. Με τις κατακτήσεις σε Ανατολή και Δύση, ο Χίτλερ προσέφυγε σε αυτό που ο Γκετς ονομάζει λεηλασία. Οι κατακτήσεις πρόσφεραν για λίγα ακόμη χρόνια τη δυνατότητα να συνεχιστεί η κοινωνική πολιτική. Όμως, αν δεν είχε προηγηθεί η συντριβή της Γερμανίας και αυτή η πηγή πόρων θα στόμωνε.
Δυστυχώς για τον Χίτλερ και τον λαό του, όπως και για όλους τους δικτάτορες και μη , η οικονομία είναι σκληρό καρύδι και ακολουθεί τους δικούς της κανόνες. Η απόλυτη οικονομική και εθνική καταστροφή είναι σαν τα φυσικά φαινόμενα. Δεν κοιτάζει τη δική μας μελαγχολία, αλλά τα ελλείμματα και το εμπορικό ισοζύγιο..''

No comments:

Post a Comment