Sunday, September 20, 2015

Ποιος θέλουμε τελικά να μας κυβερνήσει; Fortunegrrece.com ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ


Bank-of-Greece-Statue-Greek


Γιατί η Ελλάδα σήμερα έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη ενός ηγέτη σαν τον Ντελόρ.

Tου Αντώνη Τριφύλλη
“..Αύριον έρχεται το φθινόπωρον και μεθαύριον ο χειμών. Και η Ελλάς, διά λόγους σπουδαίους, διά λόγους αποβλέποντας εις την ιδίαν αυτής γαλήνην, έχει την υποχρέωσιν να διαχειμάση οίκαδε»..’’ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 1922..

Όταν έπεσε η χούντα, σε μια ιστορική στιγμή αστάθειας από την τραγωδία της Κύπρου, του κυβερνητικού κενού από την ανύπαρκτη κυβέρνηση Ανδρουτσόπουλου, και κινδύνου εσωτερικής αναταραχής, οι Έλληνες χωρίς να το σκεφτούν δυο φορές έφεραν στην εξουσία τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Έναν πολιτικό που είχε αποδείξει την ικανότητά του να κυβερνά και να αποφασίζει με στρατηγική οπτική χωρίς δισταγμό. Η επιλογή αποδείχτηκε άριστη. Η ψύχραιμη αντιμετώπιση του Αττίλα ΙΙ, η αναίμακτη πολιτειακή και πολιτική μεταβολή, η αποκατάσταση της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης χωρίς αναταραχές και η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ υπήρξαν οι βάσεις για το άλμα της χώρας προς την Ευρώπη και την εθνική θωράκισή της .
Όταν το αίτημα για ισοπολιτεία έγινε απόφαση και ψηφίστηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου, νοιώσαμε το τέλος του εμφυλίου πολέμου και με το θάρρος και την ευφυΐα του , αλλά και τη δύναμή του να αλλάζει απόψεις για το καλό της πατρίδας, βαδίσαμε ομαλά στον δρόμο που χάραξε ο προκάτοχός του.
Όταν ήρθε η ώρα να γίνει το μεγάλο άλμα για την ένταξη της χώρας στο ‘’πείραμα ‘’ ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ και της Κύπρου στην Ε.Ε, ένας ισχυρός, μεθοδικός και αποφασισμένος πρωθυπουργός είχε ψηφιστεί. Ο Κώστας Σημίτης

No comments:

Post a Comment