Sunday, September 28, 2014

Στο θέατρο «Πάνος Βαρδάκας» του Αγ. Βασιλείου «LA NONA»

Παρασκευή βράδυ ανηφορίζουμε προς τον Αγ. Βασίλη το χωριό που είναι χτισμένο ψηλά σε λόφο και κάτω στα πόδια του ανοίγεται μεγάλη πεδιάδα με αμπέλια, βερικοκιές, μποστάνια. Τα πεπόνια του Αγ. Βασιλείου είναι τα πιο γλυκά και αρωματικά που υπάρχουν, τα χώματα και τα νερά είναι φαίνεται άριστης ποιότητας.
Πρώτη φορά επισκεπτόμουν τον τόπο και εντυπωσιάστηκα από τη θέα, την καθαριότητα των σπιτιών και τη γενική του εικόνα, που δεν έχει χάσει την αυθεντικότητά της από την εισβολή του πολιτισμού.
Η παλιά πετρόστρωτη πλατεία με τις γούρνες που χρησιμοποιούσαν οι γυναίκες του χωριού για να πλένουν τα σκουτιά τους έχει αντικατασταθεί με μια καινούργια ακριβώς από πάνω, που περιλαμβάνει το εκκλησάκι του κοιμητηρίου και το θέατρο.
Όταν ολοκληρωθεί θα είναι τόπος αναψυχής και συνάντησης των κατοίκων. Η προφορική πρόσκληση έγινε από τους δωρητές του ανοιχτού θεάτρου «Πάνος Βαρδάκας» Βαγγέλη και Διόνη Βαρδάκα. Η οικογένεια έκανε αυτή τη δωρεά στη γενέτειρα του Βαγγέλη Βαρδάκα στη μνήμη του παιδιού τους Πάνου, που έφυγε νωρίς από τη ζωή.

Διαβάστε περισότερα..

No comments:

Post a Comment