Wednesday, January 15, 2014

ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΓΗΡΑΣ




Όλοι ξέρουμε ότι χωρίς νερό ζωή δεν μπορεί να υπάρξει. Όλο και περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν στο ότι η διαδικασία γήρατος είναι αποτέλεσμα αφυδάτωσης. Όταν μιλάμε για γήρας αυτό δεν σημαίνει μόνο την εξωτερική εμφάνιση αλλά και τις βαθιές φυσιολογικές διεργασίες που διέπουν κάθε οργανισμό.

 Η γήρανση του σώματος οφείλεται γενικά σε συγκέντρωση ακαθαρσιών και μια απώλεια μεταβολικής αντίδρασης του σώματος. Το σύνολο των μεταβολικών αντιδράσεων του σώματός μας προκαλείται από τη διαφορά του ηλεκτρικού δυναμικού και της ανταλλαγής ιόντων στις κυτταρικές μεμβράνες.
Όλες όμως αυτές οι συνδέσεις δεν είναι δυνατές παρά μόνον εάν η υδάτωση των ιστών είναι η βέλτιστη, κι αυτό γιατί το νερό που έχουμε στους πόρους μας είναι ο φυσιολογικός μας οδηγός και αυτός που μεταφέρει τις πληροφορίες μέσα στο σώμα. Το νερό που βρίσκεται μέσα στο σώμα μας μεταφέρει τα φορτία των ιόντων, ενυδατώνει τους ιστούς και διώχνει όλα τα απορρίματα από τα κύτταρά μας. Δυστυχώς, πολύ συχνά παραμελούμε αυτό το νερό...



No comments:

Post a Comment