Thursday, February 28, 2013

''ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ, ΑΛΛΗ ΖΩΗ'' του ΛΕΙΦ ΠΕΡΣΟΝ (ΨΥΧΟΓΙΟΣ) παρουσίαση της ΕΛΕΝΗΣ ΣΑΚΑΝΤΑΡΗ-ΜΠΟΤΣΟΓΛΟΥ

''Στο μυθιστόρημα εξελίσσονται δύο πλοκές διαφορετικού χαρακτήρα. Η μία έχει σχέση με θέματα «ασφαλείας» όπου εμπλέκονται και μυστικοί πράκτορες, η άλλη μοιάζει με κλασική αστυνομική έρευνα για φόνο. Τα κεφάλαια της πρώτης σηματοδοτούνται με λατινικούς αριθμούς (Ι,ΙΙ,ΙΙΙ) ενώ της δεύτερης με αραβικούς.
Ολόκληρο το έργο είναι χωρισμένο σε 7 μέρη και οι δυο υποθέσεις τελικά συγκλίνουν.

Η πρώτη υπόθεση έχει ως εξής: Την Πέμπτη 23 Απριλίου 1975 (εποχή Ψυχρού Πολέμου και πρώτης πρωθυπουργίας Πάλμε) στις 11π.μ., έξι νεαροί τρομοκράτες εισβάλλουν οπλισμένοι στην πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, στη Στοκχόλμη, την καταλαμβάνουν και πιάνουν ομήρους όλο το προσωπικό μαζί και τον πρεσβευτή.

Μια ώρα μετά, η αστυνομία έχει περικυκλώσει το κτίριο ενώ οπλισμένοι αστυνομικοί έχουν μπει στο υπόγειο και το ισόγειο του κτιρίου. Αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ..'' 
Διαβάστε περισσότερα..   
ή  https://docs.google.com/file/d/0B6Sn_Yo-AhH2UE5ZUmJYaDJIaW8/edit?usp=sharing

''Ευρωπαϊκή διακυβέρνηση και προβλήματα δημοκρατίας στη σημερινή Ευρώπη'' της ΦΙΛΙΠΠΑ ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΟΥ

''Οι μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί από το 2010 και μετά με σκοπό τη διαχείριση της ευρωπαϊκής κρίσης προωθούν κατά βάση ένα μοντέλο χάραξης και άσκησης πολιτικής στα θέματα δημοσιονομικού και χρηματοοικονομικού χαρακτήρα που ενδυναμώνει την τεχνοκρατική διακυβέρνηση.
Ο τεχνοκρατικός χαρακτήρας της ευρωπαϊκής ενοποίησης έχει βαθιές ρίζες. Ο Jean Monnet στηρίχθηκε στους τεχνοκράτες του Commissariat au Plan για να προωθήσει μορφές συνεργασίες τύπου ΕΚΑΧ με στόχο τη «σωτηρία» και τον «εκσυγχρονισμό» των οικονομιών των μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών.
Η επικράτηση της τεχνοκρατικής διαχείρισης σε σχέση με τη βραδεία και αδύναμη πολιτικοποίηση της ΕΕ έχει ιστορικά πλέον κωδικοποιηθεί μέσα από τη γνωστή σε όλους έννοια του «δημοκρατικού ελλείματος». Τι είναι όμως αυτό σήμερα που ξεπερνά κατά πολύ αυτό το κλασικό διακύβευμα; Ποιοι είναι οι θεσμικοί και νομικοί νεωτερισμοί της νέας οικονομικής διακυβέρνησης που εγείρουν έντονα ερωτήματα για την ποιότητα της δημοκρατίας στην σημερινή Ευρώπη;

Η παραγωγή «συνθηκών, μηχανισμών, αρχών, πλατφόρμων» συνοδεύεται από μια υπερτροφία νέων νορμών, ρυθμιστικών κανόνων και πλαισίων, οργανισμών ελέγχου σε θέματα δημοσιονομικού, χρηματοοικονομικού και τραπεζικού συντονισμού (ΣΣΑ ΙΙ, Δημοσιονομική Συνθήκη, Σύμφωνο για το Ευρώ, Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή, ΕΜΣ κτλ.).

Στο ενοποιημένο αυτό πλαίσιο συντονισμού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και..''

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ''OPEN HEART''

Nominé aux Oscars 2013 du meilleur court métrage documentaire.


Wednesday, February 27, 2013

Ο ΥΠΝΟΣ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Πριν μερικούς μήνες ασχολήθηκα από αυτό εδώ το βήμα με τον ύπνο αναφέροντας κάποιες λανθασμένες ιδέες που έχουμε γι’αυτόν. Σήμερα θα ήθελα να επανέλθω στο ίδιο θέμα του ύπνου εξετάζοντας αυτή την λειτουργία του οργανισμού από μια άλλη σκοπιά και μιλώντας για τα προτερήματα της σιέστας.


Ο ύπνος είναι μια περίοδος δραστηριότητας όπως και ο ξύπνιος. Αυτό που αλλάζει είναι ότι η αντίληψη με τις αισθήσεις μας είναι μειωμένη. Αλλά το σώμα μας εξακολουθεί τις λειτουργίες του υπό άλλη μορφή: προσπαθεί να ολοκληρώσει κάποιες λειτουργίες για να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να προετοιμαστεί για την επόμενη ημέρα.


Δεν μπορείτε με τίποτα να του στερήσετε αυτή την δραστηριότητα της ανάκτησης και της προετοιμασίας, διαφορετικά η υγεία σας θα φθίνει καθώς και η ποιότητα της ζωής σας όσο είσαστε ξύπνιοι και ενσυνείδητοι.


Οι φάσεις του ύπνου

ΕΙΣΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΔΑ ''1. 1 Carbohydrates''

Από τα ελέυθερα στο διαδίκτυο μαθήματα του Πανεπιστημίου της Φλώριδα ''INTRODUCTION TO NUTRITION'' Το μάθημα στο σύνολό του μπρείτε να το βρείτε στην νέα πλατφόρμα μαθημάτων από απόσταση COURSERA. ''This week you will study the macronutrient carbohydrates. Structure, chemistry, nutritional requirement and dietary sources of the sub-types of the macronutrients are explained in relation to nutritional needs and overall health.'' 

Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ


Διαβάστε περισσότερα..

''The Commissioner'' ΤΕΤΑΡΤΗ 27/2

Δείτε το ανατρεπτικό ντοκιμαντέρ για την κρίση,"The Commissioner":
Ο Olli Rehn χαρακτηρίζει την κατάστασή του σχιζοφρενική, αστρολόγοι επιστρατεύονται για την αντιμετώπιση της οικονομικής ύφεσης και ο φιλόσοφος Slavoj Žižek θέτει τις απόψεις του.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 / 20:00 / Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31).

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τον Olli Rehn, επίτροπο της ΕΕ για τις Νομισματικές Υποθέσεις, επί δύο χρόνια, καθώς αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Πολιτικοί, οικονομολόγοι, ειδικοί αναλυτές, ακόμα και αστρολόγοι επιστρατεύονται για την αντιμετώπιση της οικονομικής ύφεσης στην Ευρώπη. Ο ίδιος ο Olli Rehn χαρακτηρίζει την κατάστασή του σχιζοφρενική και παρομοιάζει τον εαυτό του με αρχηγό της πυροσβεστικής που πασχίζει να πείσει τα μέλη της ΕΕ ότι όλοι βρίσκονται στην ίδια βάρκα. Στο ντοκιμαντέρ μιλάνε, μεταξύ άλλων, ο φιλόσοφος Slavoj Žižek, ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Jyrki Katainen , ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωσταντίνου.

Φινλανδική, 60 λεπτά, του Pekka Lehto
Η ταινία είναι μια διεθνής συμπαραγωγή των καναλιών ARTE, YLE, NRK.

Προπώληση εισιτηρίων  στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24).Τιμή εισιτηρίων: 6 ευρώ.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί παράλληλα στον κινηματογράφο Δαναός. Τηλ.: 210 69 22 655.
 

Tuesday, February 26, 2013

Foreign Money Is Revisiting Greece

ATHENS—Foreign investors are returning to Greece as fears of an exit from the euro zone recede, signaling a possible turning point in the country's three-year-long debt crisis.
Amid a general rise in investors' willingness to buy riskier assets world-wide, everything from Greek real estate to energy stocks are finding buyers, promising investment in the country's cash-starved economy.
A steady trickle of foreign money pumped €109 million ($143.8 million) into Greek stocks in the last six months of 2012, followed by an additional €27.6 million in January, according to the Athens Stock Exchange. That money helped lift Greece's major stock index 33.4% last year, making it—bizarrely—the best-performing stock market in the European Union. It is up an additional 10.51% this year, to 1003.32, although it remains well off its high of 6355 reached more than 12 years ago.

'L' EUROPE, LE MODELE ET LA PUISSENCE'' par PIERRE DEFRAIGNE

ΜΗΝΥΣΗ ΘΥΜΩΜΕΝΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΩΝ

Βελγική Ομοσπονδία των Θυμωμένων Μοτοσικλετιστών κατέθεσε πριν από λίγες μέρες μήνυση κατά του υπουργού δημοσίων έργων της Βαλονίας για την υποβάθμιση του οδοστρώματος σε αυτή τη νότια περιφέρεια του Βελγίου. H Ομοσπονδία έχει καταγράψει εκατό περίπου σημεία του οδικού δικτύου της Βαλονίας, που είναι άκρως επικίνδυνα για πεζούς, αυτοκινητιστές, ποδηλάτες και μοτοσικλετιστές και θεωρεί ότι η περιφέρεια δεν έχει λάβει τα δέοντα μέτρα για να τα επιδιορθώσει. Η μήνυση κατατέθηκε μετά από τις άκαρπες προσπάθειες της Ομοσπονδίας να συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό για να τον πείσει να καταρτίσει ένα σχέδιο συντήρησης και επιδιόρθωσης των πλέον επικίνδυνων σημείων κατά προτεραιότητα. Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι το 10% των θανατηφόρων τροχαίων με τη συμμετοχή μοτοσικλετιστών οφείλεται στην κακή κατάσταση του οδοστρώματος και αναφέρει ότι προσπαθεί εδώ και οκτώ χρόνια να πείσει το αρμόδιο υπουργείο να λάβει μέτρα. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους βέβαια, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στο Βέλγιο, όπου ζω και εργάζομαι τα τελευταία 29 χρόνια..''

50 of the Most Beautiful Women Ever

Monday, February 25, 2013

ΤΑ ΟΣΚΑΡ 2013 ΣΕ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΟ Oscars : Michelle Obama consacre "Argo", de Ben Affleck

Le film Argo a remporté l'Oscar du meilleur film lors de la 85e cérémonie des Oscars à Los Angeles (Californie) dans la nuit de dimanche à lundi 25 février. Le long métrage, réalisé par l'acteur Ben Affleck, retrace la prise d'otages à l'ambassade américaine de Téhéran (Iran) en 1979. C'est Michelle Obama, l'épouse du président américain, qui l'a annoncé via une vidéo, lors d'une apparition surprise.

ΛΕΣ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ

''Στο μυθιστόρημα του Ρεημόν Κενώ,”Η Ζαζί στο μετρό”,υπάρχει ένας παπαγάλος που σχολιάζει τα γεγονότα, επαναλαμβάνοντας μονότονα:”Λες,λες και τίποτα δεν κάνεις”.
Τον θυμάμαι αρκετά συχνά τα τελευταία χρόνια,με τις συνεχείς δηλώσεις του πολιτικού κόσμου για την πάταξη της φοροδιαφυγής,την αναδιάρθρωση του κράτους,το τέλος του πελατειακού κράτους κλπ.κλπ.Γνωστά,χιλιοειπωμένα,τα έχουμε μάθει παπαγαλία πλέον.
Στην πραγματικότητα ωστόσο αντιστεκόμαστε σθεναρά να κάνουμε κάτι συγκεκριμένο.Να κάνουμε, όχι να μιλάμε για αυτό.Τι παθολογία κι αυτή της μη-πράξης…Λες και δενόμαστε με βαρύτατο όρκο να συνεχίσουμε έτσι,μην παίρνοντας το ρίσκο της επιλογής,της συγκεκριμένης επιλογής,της υλοποίησης του συγκεκριμένου..''

Steve Martin Is "The Great Flydini''

THOUGHTS FOR MONDEY

read more..

Sunday, February 24, 2013

ΟΙ ΜΟΥΣΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ


Δείτε τις διαφάνειες..

Happy Birthday, by Beethoven? Bach? Mozart? - Nicole Pesce on piano

Η ΛΑΟΥΡΑ της ΜΑΤΙΝΑΣ ΝΙΚΑ


Η Λάουρα γέμισε ξανά το ποτήρι της με Romanée Grand Cru και τυλίχτηκε με αργές, νωχελικές κινήσεις στη μακριά της ρόμπα. Πήρε μια βαθειά ανάσα και κάθισε αναπαυτικά στην πολυθρόνα της σκεπαστής βεράντας με θέα τη φουρτουνιασμένη θάλασσα. Για τσιγάρο ούτε σκέψη, πήγαιναν πολλά χρόνια που το είχε κόψει, κάνει κακό στην αναπνοή, στο δέρμα και στη μνήμη. Ούτε τη φουρτουνιασμένη θάλασσα αγαπούσε η Λάουρα. Αλλά ο φρέσκος αέρας κάνει καλό στην αναπνοή, στο δέρμα και στη μνήμη.

Η Λάουρα αγαπούσε το καλοκαίρι, αγαπούσε το αλκοόλ και τίποτε άλλο πια. Ο Μπασίρ ήταν πιστός μουσουλμάνος και δεν έπινε αλκοόλ πριν δύσει ο ήλιος. Ούτε νερό έπινε. Δεν έβαζε μπουκιά στο στόμα του, δεν κάπνιζε και δεν έκανε έρωτα πριν δύσει ο ήλιος την περίοδο του Ραμαζανιού.

Η Λάουρα του είχε από την αρχή εξηγήσει πως δεν χάλαγε ποτέ και για κανέναν το πρόγραμμά της και πως ο βραδινός της ύπνος ήταν ιερός και απαραβίαστος. Έτσι, δεν είχαν πάει μαζί στο κρεβάτι εδώ και δυο εβδομάδες.
Ήταν πάντα πολύ ξηγημένη η Λάουρα. Είχε μεγάλα στητά βυζιά, χυμώδες κορμί και σαρκώδη χείλη. Είχε ακόμα μικρά όνειρα, αποξηραμένα αισθήματα και αφυδατωμένη ψυχή. 
Αν και είχε περάσει τα 45 έμοιαζε τουλάχιστον δέκα χρόνια νεότερη. Βοηθούσαν βέβαια κι οι πλαστικές. Δεν το έκρυβε. Ήταν πολύ ξηγημένη.
Παρατήρησε με απορία τα δάκρυα που νέρωναν το κρασί της.
Η θάλασσα ήταν φουρτουνιασμένη κι η ψυχή της έμπαζε υγρασία. Αν και ήταν καλά σκεπασμένη με τη μακριά της ρόμπα και το στεγανό της κορμί ένιωσε άξαφνα απροστάτευτη.
Η άτιμη η υγρασία βρίσκει διεξόδους μέσα από χαραμάδες και σχισμές που καμιά επέμβαση δεν επουλώνει.
Στριφογύρισε το ποτήρι, στριφογύρισε και το βλέμμα κι αντίκρισε τη ζωή της πριν πάρει τη μεγάλη στροφή.
Θα προτιμούσε να την φωνάζουν Δάφνη όπως παλιά στη γειτονιά των παιδικών της χρόνων.
Θα προτιμούσε να χτυπάει κάθε μέρα κάρτα στο σκονισμένο γραφείο με τον κοιλαρά κι αμόρφωτο προϊστάμενο. Κάθε απόγευμα να φοράει ένα τριμμένο κολλάν κι ένα καινούριο χαμόγελό. Να μαγειρεύει το Σάββατο κοτόπουλο με πιπεριές που τόσο άρεσε στο Γεράσιμο κι ύστερα να παρακολουθεί σαπουνόπερες καθισμένη στον καναπέ του μικροαστικού σαλονιού.
Ο Γεράσιμος όμως, μετά από τόσους όρκους κι ένα ολόκληρο ορνιθοτροφείο στο στομάχι, αποφάσισε εν μία νυκτί να παντρευτεί μια συνάδελφό του.
Η πρώην συνάδελφος και νυν σύζυγος δεν ήταν φυσικά πιο όμορφη από τη Δάφνη. Δεν ήταν καν πιο μορφωμένη από τη Δάφνη που σε μερικούς μήνες θα έπαιρνε το πτυχίο της Φιλοσοφικής. Είχε ωστόσο το σπάνιο πλεονέκτημα να λέει σε όλα «ναι», ακόμα κι όταν δεν την ρωτούσαν.
Μετά την αναγγελία του γάμου, η Λάουρα (που τότε την φώναζαν ακόμα Δάφνη) επίσης αποφάσισε να ενδώσει στις προτάσεις ενός εκδότη περιοδικού life- style. Έκανε λοιπόν την πρώτη της φωτογράφιση φορώντας μόνο γυαλιά μυωπίας και έχοντας στα χέρια έναν δερματόδετο τόμο. Ο τίτλος του βιβλίου ήταν το « Έγκλημακαι Τιμωρία».
Μ’ αυτόν τον εξόφθαλμο τρόπο ξεκίνησε και η σταδιοδρομία της στα εξώφυλλα και τα τηλεοπτικά πλατώ. Το πράγμα ομολογουμένως δε διήρκεσε πολύ.
Η άλλη όμως σταδιοδρομία, στα κοσμικά θέρετρα και στις σουίτες των ακριβών ξενοδοχείων συνεχιζόταν απρόσκοπτα και με μεγάλη επιτυχία.
Κατόρθωσε πάντως να αγοράσει μια όμορφη μεζονέτα στα βόρεια προάστια (πολύ μακριά από την παλιά της γειτονιά) και φρόντισε τα πάντα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.
Είχε υψηλή αισθητική η Λάουρα, ήξερε από Τέχνη και τεχνουργίες, δεν πήγαν τζάμπα οι σπουδές και οι παραχωρήσεις.
Πλήρωνε και κάθε μήνα ανελλιπώς το δωμάτιο και τις υπηρεσίες οι οποίες προσφέρονταν στον πιο κοσμοπολίτικο οίκο ευγηρίας της συμπρωτεύουσας, όπου φιλοξενούνταν η κατάκοιτη μητέρα της.
Εδώ και δυο χρόνια πλήρωνε και τα δίδακτρα στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο που φοιτούσε ο ανιψιός της.
Εδώ και πολλά χρόνια πλήρωνε ανελλιπώς το τίμημα των επιλογών της.
Η Λάουρα παρατήρησε πως η θάλασσα είχε γαληνέψει.
Ανοιγόκλεισε τα βλέφαρά της, ήπιε την τελευταία γουλιά και πήρε μια βαθειά ανάσα.
Μπήκε μέσα στο δωμάτιο με αργές, νωχελικές κινήσεις.
Δε βαριέσαι…
Έχει ο Θεός…
Ήταν κι ο Μπασίρ πολύ καλός άνθρωπος…


Ματίνα Ν. Νίκα

''HOME''

Saturday, February 23, 2013

Two European elections, one feared outcome

italy-economy
FORTUNE -- The outcome of two elections this coming weekend could push Europe back to the edge of economic calamity. Sovereign bond investors in London and on the continent will be watching voter returns in Italy and Cyprus intently to see if anti-bailout and anti-austerity candidates triumph at the polls. If the results lead to radical or deadlocked governments in either nation, the markets could punish government bonds throughout the eurozone periphery, reigniting investors' fears of a potential collapse of the euro.

Ο ΝΙΟΣ ΤΟΝ ΓΕΡΟ ΔΙΕΣΥΡΕ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ

Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από το εαυτό μου πρωτίστως για τα κακά σχόλια που έκανα σε βάρος του Bryan Ferry και τους ανθρώπους που παλεύοντας την κατάσταση μέχρι τέλους διατηρούν το ερωτικό στοιχείο όπως μπορούν. Η αλήθεια είναι ότι λίγοι τα καταφέρνουν με κομψότητα έτσι ώστε να τυχαίνουν της αποδοχής των πάντων, αλλά για να το σκεφτούμε  λίγο: Μπρος στην αιωνιότητα τί είναι και λίγο ρεζίλι; Στο κάτω κάτω τί λόγος μας πέφτει εμάς; Ο Μπερλουσκόνι δεν οφείλει να μας απασχολεί με τις κλαουνιές του αρκεί να μην ανακατεύεται με τα κοινά της χώρας του και της Ευρώπης.Σπίτι του ας παίζει στρατιωτάκια, κούκλες ή ότι άλλο τραβάει η ψυχή του. Μας αφορά μόνο από τη στιγμή που ανοίγει την πόρτα και κάτι έχει μοιραστεί μαζί μας.
Παρομοίως δεν δέχομαι κάτι άλλα αστεία για γέρους και τις φυσικές τους λειτουργίες.  Είναι άπειρα τα ανέκδοτα και οι ιστορίες για γέρους που προσπαθούν μάταια. Και είναι αυτό το μάταια που τους εκθέτει και δίνει θάρρος στον κάθε ανάλγητο να εκφράσει γνώμη πικρή και κακιασμένη. Γιατί αν ήταν άνθρωπος συμφιλιωμένος με την ανθρώπινη φύση του δηλαδή τις αδυναμίες του θα είχε καταγράψει και την άλλη λέξη, αυτή που προηγείται του μάταια, το  προσπαθεί.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ DNA? ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΥΣ

Friday, February 22, 2013

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΦΕΥΓΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ..

''Πρωϊούσης της γεροντικής ανίας και άνοιας όλα εγκαταλείπουν διαδοχικά το άτομο αφήνοντάς το στην κατάσταση που ήρθε. Tabula rasa. Άγραφη πλάκα. Άδειο, αθώο και κλαίγοντα. Ενδιαφέροντα, απασχολήσεις, κοινωνικά, ακόμα και σεξουαλικά φθίνουν σταδιακά και τέλος εξαφανίζονται. Ακόμα και η θρέψη. Τελευταία εγκαταλείπει η μουσική τον άνθρωπο. Απόδειξη το video που ακολουθεί για ανθρώπους που ενώ είχαν προ πολλού περάσει στην κατάσταση της πλήρους απόσυρσης και..''
Δείτε περισσότερα..

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ..ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΣΤΕΙΟ του ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ

Δυο χθεσινές ειδήσεις δείχνουν τα μάταιο δυστυχώς κάθε προσπάθειας για οικονομική ανάκαμψη στην Χώρα μας.
Η μόνη ελπίδα είναι οι επενδύσεις.
Επενδύσεις=Ανάπτυξη=Μείωση της εφιαλτικής ανεργίας.
Και αυτές εμποδίζονται!!

Με την πρώτη είδηση ο εμίρης του Κατάρ μας προτρέπει''Και τώρα παρακολουθήστε τα πουρνάρια να μεγαλώνουν''..

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟ ΠΟΥ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



Και λίγο αργότερα..

How life came to land - Tierney Thys ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΥΣ

Thursday, February 21, 2013

STUART NEVILLE ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΕΛΦΑΣΤ'' (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΩΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


''Οι πρώτες γραμμές του μυθιστορήματος μας μεταφέρουν σε μία παμπ, όπου ο Τζέρι Φέγκαν, ξεπλένει την γεύση του ουίσκι με αρκετές γουλιές Guinness, για να συνεχίσει με την αντίστροφη φορά. Πίνει με την παρέα του, για την παρέα του. Μια παρέα όμως που μόνο ο ίδιος μπορεί να βλέπει και να ακούει, έως την στιγμή που ημιλιπόθυμος από το ποτό,  ίσως καταφέρει να απομακρυνθεί από την παμπ και να κερδίσει λίγες ώρες ύπνου. Γιατί τον επέλεξε ως ήρωα ο Νέβιλ, γιατί επέλεξε ως χρόνο δράσης το 2005 και το Μπέλφαστ; Ας ξεκινήσουμε από το πρώτο ερώτημα. Ο Φέγκαν, σαρανταπεντάρης πλέον, υπήρξε ‘εκλεκτός’ εκτελεστής του IRA , από τους ‘ήρωες’ της εποχής του. Η δωδεκαετής φυλάκιση, τον καθιέρωσε ως..''
Βάσω Παπαδοπούλου

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟ

α. Παρουσία αγγέλων εντός ατμομηχανής
β. Έλυτρον
γ. Χειμερινά σταφύλια
δ. Ισπαχάν
ε. Θρυλικόν ανάκλιντρον
στ. Τριαντάφυλλα στο παράθυρο
ζ. Λέοντες ωρυόμενοι επί στήθους Παρθένου
η. Κλωστήριον νυκτερινής ανάπαυλας

κλπ
Ακούσατε ακούσατε..

Η ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΠΛΑΣ

Ζωή-Θάνατος. Παρουσία-Απουσία. H παρουσία της απουσίας. Το σταδιακό ή αιφνίδιο πέρασμα από το ον στο μη-ον και πάλι στο ον, από το κενό στην ενσάρκωσή του, από την εκθεμελίωση στην αναδόμηση της γλώσσας, με υλικά τον χρόνο, τη μνήμη, τον έρωτα, τη θλίψη, το πένθος, την ειρωνεία, τον αυτοσαρκασμό. Έννοιες πάνω στις οποίες ισορροπεί η στοχαστική, αλλά τόσο “χειροπιαστή”, ποιητική γραφή της Κικής Δημουλά, όπως ο σχοινοβάτης στο τεντωμένο σκοινί. Σ’ αυτή την «αλχημίστρια του λόγου», όπως την αποκαλεί η μεταφράστριά της, Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλλου, είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής, την οποία επιμελήθηκε και συντόνισε ο λογοτέχνης Γιάννης Ευσταθιάδης. 

 

Πρόκειται για μια βραδιά προς τιμήν της κορυφαίας Ελληνίδας ποιήτριας, με αφορμή την έκδοση ανθολογίας ποιημάτων της, με τίτλο The Brazen Plagiarist (Η θρασεία λογοκλόπος) από την Margellos World Republic of Letters (MWRL) του Yale University Press, σε αγγλική μετάφραση της Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλλου και της Αμερικανίδας ποιήτριας Rika Lesser (Ρίκα Λέσερ).

http://www.blod.gr/lectures/Pages/viewlecture.aspx?LectureID=707
The vast majority of all agents used to directly kill cancer cells (ionizing radiation,
most chemotherapeutic agents and some targeted therapies) work through either
directly or indirectly generating reactive oxygen species that block key steps in the
cell cycle. As mesenchymal cancers evolve from their epithelial cell progenitors,
they almost inevitably possess much-heightened amounts of antioxidants
that effectively block otherwise highly effective oxidant therapies. Also key to
better understanding is why and how the anti-diabetic drug metformin (the
world’s most prescribed pharmaceutical product) preferentially kills oxidantdeficient mesenchymal..
The article..

Η ΕΛΛΑΔΑ


ΛΕΙΦ ΠΑΡΣΟΝ ''ΕΝΑΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ ΣΟΥΗΔΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ'' (ΨΥΧΟΓΙΟΣ)..ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Πρώτα κεφάλαια..

ΕΛΙΑΜΕΠ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ


Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19:00
Ανοιχτή Συζήτηση με θέμα:
«Χωρίς ριζική διοικητική μεταρρύθμιση, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη»
Το ΕΛΙΑΜΕΠ, το ΙΟΒΕ, η Κantor, η Κίνηση Πολιτών και η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς,
σε συνεργασία με το Megaron Plus έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν
σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα:
«Χωρίς ριζική διοικητική μεταρρύθμιση,
δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη»
Με ομιλητές:
· τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή και Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικηφόρο Διαμαντούρο
· το Γενικό Γραμματέα Δημόσιων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη
· το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και
· τον Καθηγητή στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Warwick, Χαρίδημο Τσούκα
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Χαράλαμπος Ντόλκας, Πρόεδρος ΔΣ της Kantor Σύμβουλοι Επιχειρήσεων
Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19:00
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος,
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Είσοδος Ελεύθερη

Wednesday, February 20, 2013

''Ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ τον έλληνα Άλντο Μόρο; ''ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

''Μετά το αντάρτικο πόλης του Επαναστατικού Αγώνα, της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς και άλλων οργανώσεων που δυσκολεύομαι να συγκρατήσω το όνομά τους, φθάσαμε στο ορεινό αντάρτικο των εθνικών παραδόσεών μας, με νυχτερινή επιχείρηση κομάντος. Μένεις πραγματικά άλαλος, τι να πεις; Νοσταλγείς την Κερατέα και το Γραμματικό, πόσο ειρηνικοί ήσαν οι κάτοικοί τους.
Επίθεση με όπλα για λόγους οικολογικούς; Είναι δυνατόν να έχει συμβεί κάτι τέτοιο; Μετράει σχεδόν 50 χρόνια ζωής το οικολογικό κίνημα, ούτε είχε σκεφθεί, ούτε είχε φανταστεί οποιοσδήποτε οικολόγος, όπου της γης, ότι θα μπορούσε να διαπράξει κάτι τέτοιο. Ένοπλες επιθέσεις σε εγκαταστάσεις εταιρειών συμβαίνουν μόνο σε χώρες της Αφρικής, εκεί όπου επιτόπιες φυλές αμφισβητούν άλλη φυλή που κατέχει την κεντρική εξουσία και έδωσε άδεια να γίνουν βιομηχανίες, πετρελαίου ή ορυχεία χωρίς να δώσει μερίδιο στους ντόπιους φυλάρχους – που το διεκδικούν με τα όπλα.
Αλλά ούτε και από το μυαλό οποιουδήποτε κριτικού της «κοινωνίας του θεάματος» θα είχε περάσει από το μυαλό να οργανώσει ένοπλη ομάδα – περιοδικό θα είχε εκδώσει, έγραφα εδώ τις προάλλες με αφορμή τη ληστεία στον Βελβενδό και τα ιδεολογικά μανιφέστα των συλληφθέντων. Και ο οικολόγος θα κρεμιόταν από βαγονάκι των ορυχείων για να εμποδίσει να δουλέψει, για να γίνει γνωστή η αντίθεσή του, ή θα οργάνωνε καθιστική διαμαρτυρία μπρος στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Εδώ σε μας έχουν τον λόγο καλάσνικοφ και καραμπίνες. Το χειρότερο είναι πως αρχίσαμε να το συνηθίζουμε. Τι άλλο μένει να συνηθίσουμε;..''

Benjamin Zander: The transformative power of classical music

112 ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ

Μερικές σκέψεις με αφορμή τον εορτασμό, στις 11 Φεβρουαρίου, της ευρωπαϊκής ημέρας του πανευρωπαϊκού αριθμού επειγόντων 112 

Ατύχημα. Λιποθυμία. Πυρκαγιά. Πνιγμός. Επίθεση . Εξαφάνιση παιδιού. Κλοπή. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο πολίτης που κινδυνεύει προστρέχει στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Ασθενοφόρα, πυροσβεστική, άμεση δράση της αστυνομίας ή του λιμενικού, Χαμόγελο του Παιδιού. Ποιος μπορεί μέσα στην αγωνία του να θυμηθεί όλους τους αριθμούς τηλεφώνου που πρέπει να καλέσει; Κι αν βρίσκεται σε κάποια ξένη χώρα, όπου δεν γνωρίζει τους τοπικούς αριθμούς επειγόντων; 
Διαβάστε περισσιτότερα..

ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ..Η ΑΡΧΗ

Tuesday, February 19, 2013

ΟΛΟΙ ΓΥΜΝΟΙ . ΟΛΕΣ ΓΥΜΝΕΣ SPENCER TUNICK

The Slides..

The Inner Life of the Cell

MORE TAXES..''I WAS'NT TALKING TO YOU''


http://www.ntrc.info/doorbell.html

ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..ΕΝΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ..ΑΠΟ ΤΟΝ Ι.Κ. -ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

UN TEST à faire, voire à refaire !
 
Les chinois ont un pouvoir extraordinaire à ce qu'ils disent...
 
Le secret viendrait qu'ils ne voient pas les choses comme nous.
 
Par exemple, l'image ci-dessous est incompréhensible si on la regarde comme un occidental.
  
Par contre, comme un chinois...
  
Si vous ne me croyez pas, regardez-la d'abord normalement...

Ensuite, tirez l'extrémité de vos yeux avec vos index, pour vous faire des yeux bridés, éloignez vous un peu et regardez à nouveau 

a LIRE..

Monday, February 18, 2013

QUEEN CONCH

 This gastropod produces a large spiral shell with spines that are thought to be for protection (3). The shell has a wide, flared lip that is a rich pink colour (4). Within the shell, the gastropod’s head has two pairs of tentacles; the larger ones ...
Learn more..

Marble Bar Cafe, Prince Street, Grafton. (c.1912).

Hugh Gilchrist was born in 1916 in Sydney and is a former Australian diplomat. He was Australia’s Ambassador to Greece from 1968 to 1972 and has since visited Greece many times. He has also been working for a long time on the subject of Australians and Greeks of which two volumes have been published, the first in 1992 and the second in 1997.

''ΠΑΣΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ'' ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΑΣΙΛΗ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ



Υπάρχουν, ως γνωστόν, πάρα πολλά είδη μανιταριών στη φύση και από αυτά κυκλοφορούν αρκετά και στο εμπόριο αλλά μάλλον θα πρέπει να υπάρχει κἀποιος λόγος που τα φημισμένα porcinis έχουν τέτοια ψηλή θέση στην διεθνή γαστριμαργία... Η γεύση τους είναι μοναδική …. και θυμἰζουν αν μαγειρευτούν απλά τον υπόγειο συγγενή τους, την τρούφα ! Η συνταγή που ακολουθεί είναι η super classico και θα πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσετε στο τέλος την ελάχιστη ποσότητα από κρέμα γάλακτος που δίνει στην σάλτσα τους μια ελαφρώς κρεμμώδη υφή, τόσο απαραίτητη για να “δέσουν” όλα τέλεια μεταξύ τους. Για ιδανικό συντρόφευμα σε αυτό το εξαιρετικό πιάτο προτιμώ ένα  αρωματικό Gewurztraminer είτε Ελληνικό (π.χ. Αβαντίς) είτε ακόμα καλύτερα - σε μιά ειδική περίπτωση (!) - ένα Αλσατικό του οίκου Blanck, στα εξαιρετικά κρασιά του οποίου μας έχει μυήσει από πολλά χρόνια ο φίλος αρχιτέκτονας Τάκης Ταβανιώτης (μην τα ξεγράψουμε μονοκονδυλιά όλα τα καλά αυτού του κόσμου στον βωμό της ατέλειωτης κρίσης ...)

ΑΝΕΚΔΟΤΑ

- Ρε Γιώργο, έχω ένα σοβαρό πρόβλημα με τη γυναίκα μου...

- Τι πρόβλημα, ρε Μήτσο;

- Κάθε μέρα μου ζητάει ένα σωρό λεφτά... Τη Δευτέρα 100 ευρώ, την Τρίτη 200
ευρώ, την Τετάρτη 250 ευρώ...

- Όπα σιγά! Και τι τα κάνει τόσα λεφτά, ρε Μήτσο;

- Ξέρω και γω... Μήπως της τα δίνω;

--------------------------

- Γιέ μου, κάποιο πουλάκι μου είπε ότι παίρνεις ναρκωτικά...

- Πας καλά ρε πατέρα; ΕΣΥ μιλάς με τα πουλάκια, ΕΓΩ παίρνω τα ναρκωτικά;


Διαβάστε περισσότερα..

DAS LETZTE GEHEIMNIS DER DINOSAUREN ZDF


Das Video..

Sunday, February 17, 2013

GOOD BYE DEMOS...Ο ΔΗΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΕΦΥΓΕ..ΣΤΑ 63 ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ..ΤΙ ΝΑ ΠΩ. ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΥΦΕΡΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ CAROLINE ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΕΛΛΕΙΨΕΣ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ..


''The family had a conference call with Niles last night, so we have more information to share about the beautiful service they gave him over in Vietnam.


My dad's close friends, with Niles, held a traditional Buddhist ceremony for my dad. First he was placed in a casket and covered with a white cloth. Then they placed fake money in the casket to take with him to the afterlife. They also placed a large, heavy bag of jasmine and green tea leaves over his body in the casket (I don't know why). Niles joked that this would have pleased him since he loved tea so much. They carried the casket by car to a temple, where it was placed on display (closed) and surrounded by incense and candles. Niles and my dad's good friend Tan sat next to the casket for 24 hours, greeting visitors who came to give condolence. Each time a visitor came, Niles would bow with them and give them incense and candles to light. Niles said that within the 24-hour period, about 80 people came to pay their respects! Included was my dad's hair dresser, the entire company he worked with, other business associates he had in Vietnam, personal friends, his driver, and many more. Apparently my dad was quite popular! Each person sat with Niles and talked to him - some for many hours. They all shared stories about my dad. After the 24-hour period, monks chanted and then the body was taken to a crematory, where Niles was asked to light the fire, which he said he did with pride.


Niles said that this experience was the most special (and definitely most spiritual) experience he has ever been through and that he is thankful to have met so many people who loved my dad. At the beginning, he was hysterically sobbing every time a visitor came, but by the end he said he had found a quiet peace inside of himself.


We could not be more proud of Niles. He represented the family well and my dad was given the good-bye he deserved, surrounded by loved ones.


We are not sure how long Niles will be in Vietnam. He has not found my dad's will or all the necessary paperwork, and the Vietnamese government is not the easiest (or fastest) to work with, as you can probably imagine. But luckily he has help from Tan and other friends. We have our fingers crossed that he comes home soon.


Please feel free to pass around this story to others in the family so they know about it.


I am so sorry to hear about Dimitra. Please be sure to send her my love. I am thinking of all of you daily. And please give congratulations to Constantine for me!


Love,

Caroline''
Hello kids
Yesterday night we had a memorial evening in Penny' s house. Many friends of your dad. In Athens. Well, what can I say.. Memories and sadness. A few days ago we have lost also Stella..Both left Greece 40 years ago. But the memories of those days, as we were young are strong.  
Antonis

NESSUN DORMA AΠΟ ΤΗΝ ΤΟΣΚΑ ΜΕ ΤΟΝ Α.KRAUS


INCREDIBLE INDIA


Incredible India from Siddharth Ashok on Vimeo.

Saturday, February 16, 2013

ΣΕΞ ΜΕ ΓΡΗΕΣ ή ΣΕΞ ΜΕ ΜΑΡΓΙΟΝΕΤΤΕΣ?

Μέρα που είναι, ένα ερωτικό video κομψοτέχνημα της μπάντας The Rest αφιερωμένο στους περαστικούς από το blog με φυσιοδιφικές αναζητήσεις τύπου σεξ με γριές , σεξι γιαγιά και τα τοιαύτα. Σόρυ παίδες, σεξ με γριές δεν έχει το μαγαζί. Σεξ με μαριονέττες σας κάνει;

Η ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΤΡΑΧΟΣ..

Δείτε το παραμύθι..

What next after budget summit?

Friday, February 15, 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ.. Πολυμήχανος εντομοφάγος Cordyceps militaris Κορδυκέφαλος ο στρατιωτικός

Ασκομύκητας μινιατούρα που προσβάλλει διάφορα έντομα, μουμιοποιεί τα νεκρά σώματα τους , τα μετατρέπει σε μυκήλιο και εκεί αναπτύσσει το καρπόσωμά του.

Κάθε είδος κορδυκέφαλου φαίνεται να ειδικεύεται σε διαφορετικό έντομο. Σε κάποιες περιπτώσεις, το θύμα ( μυρμήγκι) καθοδηγείται από τον επικυρίαρχο να πάρει συγκεκριμένη θέση σε ψηλό κλαδί, πριν πεθάνει. Θέση που προφανώς ευνοεί τη διαιώνιση του κορδυκέφαλου, επιτρέποντας στα σπόρια του, να απλωθούν σε μεγαλύτερη απόσταση.
Θεωρείται μάλλον σπάνιο στην Ευρώπη ίσως διότι λόγω μεγέθους περνά συχνά απαρατήρητο κρυμμένο καθώς είναι σε σωρούς νεκρών φύλλων.
Και στην Ελλάδα σπάνιο θεωρείται, με καταγραφή μόνο στη Ξάνθη ( Κωνσταντινίδης 2009). Κατά τον Michael Kuο (mushroomexpert.com) μανιταρόφιλοι, που έχουν την τύχη να εντοπίσουν το μύκητα τρέμουν τόσο από συγκίνηση που δεν είναι σε θέση να το φωτογραφίσουν. Ομολογώ ότι στάθηκα αρκετά τυχερή να το βρω στα Κύθηρα και συμφωνώ απολύτως με τον Michael ως προς την αρχική ταραχή!!!

VIDEO. Henri IV : le visage d'un roi

Un document et une énigme historique qui a enfin trouvé sa réponse. Près de quatre siècles après son assassinat par Ravaillac, le mystère de la tête d'Henri IV semble clos. La Science a parlé grâce à l'ADN. A la clé, un visage qui se découvre pour la première fois. Une aventure incroyable que nous racontent Nicolas Chateauneuf et Jean-François Monier pour France 2.
Le 15 février prochain sortira en librairie un livre signé par le journaliste Stéphane Gabet et le médecin légiste et paléopathologiste Philippe Charlier sur l’énigme de la tête du roi de France Henri IV. Ce livre, écrit par les protagonistes de cette redécouverte, revient sur les différents événements de cette formidable histoire. De la tête du monarque découverte dans un grenier, jusqu’à la validation de son identité par son ADN.


ΟΜΑΝ

The Slides..

Thursday, February 14, 2013

''Ο ΜΑΘΗΤΗΣ'' ΜΙΚΑΕΛ ΓΙΟΥΡΤ, ΧΑΝΣ ΡΟΥΣΕΝΦΕΛΝΤ (ΨΥΧΟΓΙΟΣ)


 Για πρώτη φορά αφότου έχασε τη γυναίκα και την κόρη του στο τρομερό τσουνάμι του 2004, ο εγκληματολόγος και ψυχολόγος Σεμπάστιαν Μπέργκμαν αισθάνεται κοντά σε έναν άλλο άνθρωπο, τη Βάνια, μια νεαρή αστυνομικό της ομάδας εξιχνιάσεως εγκλημάτων. Ωστόσο, διστάζει να της αποκαλύψει το δεσμό που τους ενώνει, αυτόν που και ο ίδιος ο Μπέργκμαν πρόσφατα ανακάλυψε: ότι είναι κόρη του. Ο μόνος τρόπος για να βρίσκεται κοντά της χωρίς να ομολογήσει την αλήθεια είναι η επιστροφή του στην ομάδα. Παρά τις παλιές έχθρες, ο Μπέργκμαν παίρνει άδεια να συμμετάσχει στην τρέχουσα υπόθεση και συνειδητοποιεί ότι οι κατά συρροή φόνοι γυναικών έχουν
Διαβάστε απόσπασμα..

ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ..της ΜΑΤΙΝΑΣ ΝΙΚΑ

''Είναι όμορφη μάγκα μου. Ωραίο πρόσωπο. Κι ωραίο σώμα. Πόσων χρονών είπε ότι είναι; Δεν είναι μικρή. Δεν έχει όμως ρυτίδες. Τί στα κομμάτια; Να ΄ναι το makeup; Μα δε φαίνεται πολύ βαμμένη. Λίγο κραγιόν μόνο. Ωραία χείλη μάγκα μου. Για φίλημα. Για ρούφηγμα, για δάγκωμα. Να τη βουτήξεις και να την κάνεις να πει το δεσπότη Παναγιώτη! Τί να φορά άραγε; Στριγκάκι ή καμιά κυλότα με φιογκάκια και δαντέλες; Σύνελθε κακομοίρη μου! Με αυτού του είδους τις γυναίκες ποτέ δε μπορείς να ξέρεις. Έχουν το κοκαλάκι της νυχτερίδας αυτού του είδους οι γυναίκες. Καταστρώνουν μυστηριώδη σχέδια, ασύλληπτα για το δικό σου ταπεινό, αρσενικό μυαλoυδάκι. Χτυπούν..''

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΙΑΣ!

The Slides..

ΠΡΟΙΚΟΣΥΜΦΩΝΟ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ


Από τα αρχεία της Νομαρχίας Κυκλάδων το ακόλουθον προικοσύμφωνον.
Εν έτει 1671 μηνί Ιανουαρίω ημέρα δεκάτη εν Σύρω.
εν ονόματι της Αγίας Τριάδος και της Κοκκίνης προστάτιδος της νήσου Σύρου Προκοσύμφωνον της πρώτης μας κόρης και της θυγατρός του Κωστάκη και της Σμαράγδας και της μακαρίτισσας της γυναικός μου Πιπινίτσας ήτις θα πάρη νόμιμον σύζυγον τον Ντεμογιαννάκη του Κωνσταντάκη της Πιπινίτσας Πηνελόπης Βαρβαρίτσας. 

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ



Wednesday, February 13, 2013

I.Q. TEST

IQ Test

Entraînez votre esprit et m'ont mis à tester vos capacitlogiche et de raisonnement, des tests d'intelligence avec cette amende. Sarfacile dépasse pas les limites des textes proposés, et parfois vous pourriez ne pas savoir comment donner une réponse ... mais penser, penser, faire les calculs corrects, et si vous vous engagez, nous sommes confiants que nous pouvons obtenir de bons scores. calculs à faire, les couleurs se souvenir des séquences de nombres et d'engins à être incorporés sont quelques-unes des nombreuses épreuves qui vous attendent . Saril Quelle est votre QI?
jouez

Η ΘΕΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ -3-της ΕΛΕΝΗΣ ΧΕΛΜΗ απο το ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ..




''Συνεχίζουμε αυτή την εβδομάδα με τις βιταμίνες και άλλα στοιχεία που επιδρούν στην ψυχική και πνευματική μας κατάσταση.





ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ





Κάποιες βιταμίνες και ιδιαίτερα οι βιταμίνες της ομάδας Β, ονομάζονται βιταμίνες του νευρικού συστήματος. Είναι απόλυτα απαραίτητες για την καλή μας διάθεση.


Eίναι δε ακόμα πιο απαραίτητες γιατί οι διάφορες τροφές που είναι ‘εξευγενισμένες’ και αποφλοιωμένες χρειάζονται βιταμίνη Β για να απορροφηθούν. Αυτές όμως ειδικά οι τροφές δεν την περιέχουν πια και γι’αυτό ψαχνουν να την βρουν στα αποθέματα του οργανισμού. Με αυτό τον τρόπο προκαλούν έλλειψη της βιταμίνης Β στο νευρικό σύστημα με αποτέλεσμα διάφορες ανωμαλίες σε ψυχικό και πνευματικό επίπεδο. 

ΕΛΛΑΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ του ΠΑΝΟΥ ΚΑΡΒΟΥΝΗ

''Αυτό το 6μηνο, που οι προβολείς θα είναι, γι' αυτόν το λόγο, στραμμένοι στη μικρή αυτή χώρα, θα έχουμε την ευκαιρία να εξετάσουμε τι έκανε ακριβώς η Ιρλανδία για να βγει από την κρίση. Πράγματι, πιστεύω ότι η ιρλανδική περίπτωση αποτελεί μοντέλο για την έξοδο από την κρίση σε επίπεδο Ευρωζώνης και ιδιαίτερα για την Ελλάδα.
Η ιρλανδική κρίση είχε αρκετά διαφορετική αφετηρία από την ελληνική: μία φούσκα στην αγορά ακινήτων οδήγησε τις ιρλανδικές τράπεζες σε πτώχευση και τη διάσωσή τους από το κράτος, γεγονός που εκτίναξε το δημοσιονομικό έλλειμμα σε δυσθεώρητα ύψη, ενώ στην Ελλάδα αντίθετα ήταν ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός που απέβη καταστροφικός για τις τράπεζες και την κοινωνία. Η Ιρλανδία πήρε αφ' ενός σκληρά μέτρα περιστολής των δημοσίων δαπανών και αφ' ετέρου μείωσης του κόστους παραγωγής για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της. Παράλληλα αναδιάρθρωσε πλήρως τον τραπεζικό της τομέα. Δηλαδή εφάρμοσε την ίδια πολιτική που εφαρμόζει η Ελλάδα..'' 

Austerity's Unintended Consequences Yannis Palaiologos

''Is the worst of the Eurozone crisis over? The optimists—out of conviction or calculation—say “yes.” The European Central Bank’s promise to purchase an unlimited amount of government bonds from member-states who find their credibility questioned by the capital markets has brought the borrowing rates of the European periphery down to manageable levels without spending a single euro. Ireland, the second Eurozone country to require an international bailout in November 2010, has already made a partial return to the markets for long-term borrowing, while Portugal, which was bailed out in May 2011, hopes to do so later this year. Even Greece seems to be making headway with reforms and fiscal consolidation, the result of which has been that the word “Grexit” no longer passes from European officials’ lips..''

Tuesday, February 12, 2013

''ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ'' της ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΤΖΙΑ για το BLOG


« Ε ναι λοιπόν! Κηρύγματα και ρητορείες
Σαν πρόκες  πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις
 Να μην τις παίρνει ο άνεμος».  
Μανώλης Αναγνωστάκης



''Συχνά η τέχνη περηφανεύεται πως λαμβάνει τα μηνύματα των καιρών  πριν απ’ την πολιτική και τους πολιτικούς, πριν απ’ τις κοινωνικές επιστήμες και  πριν απ’ τους απλούς πολίτες -  πως διαισθάνεται  την μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων.  Σε ποιο βαθμό η ελληνική μεταδικτατορική πεζογραφία αποτύπωσε τις συνθήκες που οδήγησαν στην σημερινή κρίση, σε ποιο βαθμό προέβλεψε πως η πτώχευση βρισκόταν προ των πυλών και πως για να εκδηλωθεί δεν έλειπε παρά το έναυσμα -  η διεθνής οικονομική κρίση; Και αντίστοιχα σε ποιο βαθμό οι σχολιαστές κριτικοί την  προσέγγισαν με κριτήριο το ενδιαφέρον που επέδειξε σε όσα συνέβαιναν στον κοινωνικό χώρο;  Το θέμα συζητήθηκε στο σεμινάριο «Λογοτεχνία και κρίση» που οργάνωσαν τον Ιανουάριο οι εκδόσεις Πατάκη  με  υπεύθυνο τον Βαγγέλη Χατζηβασιλείου και συνομιλητές πεζογράφους και κριτικούς (Στρατής Χαβιαράς, Χρήστος Οικονόμου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αλέξης Πανσέληνος, Χρήστος Χωμενίδης, Δημήτρης Ραυτόπουλος, Ηλίας Κανέλλης και Ελισάβετ Κοτζιά)..''