Thursday, September 5, 2013

ΣΗΜΙΤΗΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ, ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ, ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΠΙΣΤΗΣ, ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΙΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΑΜΕ

''Ο πρώην πρωθυπουργός άρχισε την ομιλία του με τη δραματική διαπίστωση ότι η παράταξη έχει σήμερα χάσει «σχεδόν ολοκληρωτικά την επιρροή της» στην κοινωνία και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στις λογικές του πελατειακού κράτους και ιδιαίτερα στις πρακτικές διακυβέρνησης της χώρας από το 2004 και έπειτα.
«Έταζαν στο λαό να του δώσουν θέσεις και χρήματα αλλά επειδή δεν υπήρχε πλέον η δυνατότητα κατέφυγαν αλόγιστα στον δανεισμό», είπε χαρακτηριστικά.
«Οι πρωτογενείς δαπάνες ξεπέρασαν καθαρά τα έσοδα του κράτους το 2007. Και ξεπέρασαν κάθε όριο το 2009», ανέφερε ο Κώστας Σημίτης και συμπλήρωσε:
«Τη στιγμή της καταστροφής το ΠΑΣΟΚ θεώρησε κι αυτό ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Σιωπήσαμε όταν βλέπαμε το τσουνάμι της κρίσης να έρχεται. Και επαναφέραμε στην τάξη κάποιους λίγους που το επεσήμαναν. Δημιουργήσαμε την εντύπωση ότι είμαστε μάγοι. Και ως μάγοι θα τα τακτοποιήσουμε όλα. Πληρώσαμε τις φαντασιώσεις μας. Και τις πλήρωσε και ο ελληνικός λαός».
«Κάποιοι εξακολουθούν να υπερασπίζονται, για χάρη δήθεν των εργαζομένων, τις τερατώδεις προσλήψεις που έγιναν από τη ΝΔ τα περασμένα χρόνια. Και παραβλέπουν ότι η χώρα καταστράφηκε από αυτή ακριβώς την τακτική», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.
«Χρειάζεται τώρα μια νέα αρχή, αρχή στην οποία όλοι θα μπορούν να συμμετέχουν, χρειάζεται ελεύθερη συζήτηση, χωρίς ιμάμηδες και διαγραφές για να περιορίζεται η σκέψη, ανοιχτές διαδικασίες και όχι κλειστά δωμάτια», πρόσθεσε ο κ. Σημίτης..''

No comments:

Post a Comment