Tuesday, July 9, 2013

ΚΟΥΙΖ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΤΣΙΠΡΑ

Ένα πλοίον ταξειδεύον
Με υπέροχον καιρόν
Αιφνιδίως εξωκοίλει
Ανοιχτά των Αζορών…
Μποστ

Ο κ. Τσίπρας πρόκειται να επισκεφθεί τη Ρωσία. Αιφνιδίως. Και χωρίς να γνωρίζουμε το λόγο και την ατζέντα. Έτσι τουλάχιστον πληροφορήθηκα στο νησί από τον Τύπο και μάλιστα τον διαδικτυακό, μια και οι εφημερίδες βρίσκονται πλέον υπό διωγμόν. Γιατί η πώλησή τους περιορίστηκε, λόγω κρίσης φαντάζομαι, σε δύο μόνο σημεία σε οδικό άξονα 40 χιλιομέτρων.

Ενόψει λοιπόν του ταξιδιού, πιστεύω ότι ίσως συνεισφέρω στην προετοιμασία του για ενδεχόμενη Πρωθυπουργία, μια και αυτή θα είναι λογικά η πορεία ενός κόμματος αξιωματικής αντιπολιτεύσεως σε χώρα που, λόγω πτώχευσης, βρίσκεται σε πρόγραμμα ΔΝΤ. Υβριδικό θα έλεγα, μια και στο πρόγραμμα συμμετέχει και η Ένωση. Κάποια στιγμή, το πιο πιθανό είναι να αποχωρήσει ή να το αποχωρήσουν το ΔΝΤ και στη θέση του να δημιουργηθεί ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο. Αυτό όμως θα συμβεί αργότερα… (αργότερα, θα έρθουνε δυό κότερα, να ’ρθει και κανένα παπόρι ή κρουαζιερόπλοιο να φέρει κανένα ΕΥΡΩ στον τόπο).

Η προσφορά μου λοιπόν στον δυνητικό μας ηγέτη θα περιοριστεί σε αυτήν την φάση στην υποβολή μερικών ερωτήσεων. Όχι για να τις απαντήσει σε μένα ή γενικώς δημόσια, αλλά για να επεξεργαστεί, αν το επιθυμεί, τις απαντήσεις που πρέπει να δώσει στον εαυτό του και στην Ιστορία που τον παρακολουθεί από το μέλλον. Και βέβαια και στους Ρώσους - και όχι μόνο.

Ιδού οι ερωτήσεις, υπό μορφήν πολλαπλών επιλογών.

1 .Γιατί είστε υποστηρικτής της παραμονής της χώρας σας στην Ε.Ε. και στο ΕΥΡΩ; Γιατί δεν ακολουθείτε τη στρατηγική του ΚΚΕ και κάποιων δικών σας για έξοδο από την Ευρωζώνη και από την Ε.Ε.;
Διαβάστε περισσότερα..

No comments:

Post a Comment