Wednesday, October 31, 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΖΙΛΙΑΝ ΦΛΙΝ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


Αφιέρωμα στην ΤΖΙΛΙΑΝ ΦΛΙΝ
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη
στην αμερικανίδα συγγραφέα
ΤΖΙΛΙΑΝ ΦΛΙΝ
τη σημαντικότερη νέα φωνή αστυνομικής λογοτεχνίας
με αφορμή το τελευταίο της μυθιστόρημα

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ

την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012, στις 8 μ.μ.,
στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
(Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Για την Τζίλιαν Φλιν και το έργο της θα μιλήσουν
η δημοσιογράφος Εριφύλη Μαρωνίτη,
η συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας Αργυρώ Μαντόγλου,
και η συγγραφέας-μεταφράστρια Χίλντα Παπαδημητρίου.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα βιβλία της:
Αιχμηρά αντικείμενα, Σκοτεινός τόπος, Το κορίτσι που εξαφανίστηκε.

«Η Τζίλιαν Φλιν αποδεικνύει πως είναι πραγματικά σπουδαία συγγραφέας. Η γραφή της διαθέτει σφρίγος, διεισδυτικότητα και μια υπνωτιστική τάση προς το μακάβριο».
Στίβεν Κινγκ

ΑΠΛΗΣΤΙΑ, ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΕΝΕΩΝ του ΤΑΣΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ

''Το ότι υποθηκεύαμε το μέλλον των νέων γενεών ένας κόσμος το είχε αντιληφθεί αρκετά πριν από την κρίση, και όσοι έκαναν ότι δεν άκουγαν, το αντιλήφθηκαν με βίαιο τρόπο – και το πλήρωσαν, αλλά όχι μόνον αυτοί – όταν ξέσπασε η κρίση. Άλλωστε, και όσοι άκουγαν, δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά πράγματα. Οι κυρίαρχες αντιλήψεις τους έβαζαν στο περιθώριο. Γενικά, ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας λειτουργούσαν με βάση το τι ακουγόταν ευχάριστα, αδιάφορα αν ήταν και ψεύτικο, αρκεί να ησύχαζε την ψυχή – για να παραφράσω Σαββόπουλο και Bob Dylan.

Η κρίση δεν ανέδειξε απλώς τη συστημική αδυναμία μας να συλλαμβάνουμε βροντερά μηνύματα και να αντιδρούμε αποτελεσματικά. Έφερε στην επιφάνεια την απληστία των πρώτων μεταπολεμικών σε βάρος των πρόσφατων γενεών, έτσι όπως εκδηλώθηκε σε πολλά μέτωπα – στην οικονομία, στο περιβάλλον, στις συντάξεις, στη δυνατότητα ανέλιξης. Σε όλα αυτά τα πεδία οι μεταπολεμικές γενιές της χώρας, χωρίς ισχυρό σύστημα παραγωγής, πέτυχαν το ιστορικά καλύτερο αποτέλεσμα ευημερίας. Με μια διαφορά: ότι το βαρύτατο κόστος των επιλογών τους απέφυγαν έντεχνα να το πληρώσουν οι ίδιες και το μετέφεραν στις επόμενες γενιές. Θα μπορούσα να παρομοιάσω την εξέλιξη αυτή χρησιμοποιώντας μια χρηματοοικονομική έννοια: την προεξόφληση. Στην ουσία όλες αυτές τις προηγούμενες δεκαετίες είχαμε στο κοινωνικό πεδίο μια γενίκευση της πρακτικής της προεξόφλησης και απόσπασης ευημερίας από το μέλλον και τις επόμενες γενιές, σε όφελος των γενεών που προεξοφλούσαν και μετέθεταν τον λογαριασμό στους επόμενους..''

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΙΛΙΕΣ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ? ή ΚΑΛΟΣ Ο ΕΡΩΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΕΞ ΚΑΛΥΤΡΟ

''..Σε όλες τις ηλικίες οι γυναίκες έχουν φίλες στενές στενότερες επιστήθιες. Εκτός από τις γριές. Φαίνεται ότι όταν πάψουν τα ερωτικά ανταγωνιστικά η κάθε μια πια δεν θέλει παρά την ησυχία της. Προτιμά να αφηγείται τη ζωή της στην οικονόμο από τις φίλες της που στο κάτω- κάτω δεν έχουν και τίποτε να προσφέρουν. Ούτε νέες εμπειρίες ούτε τίποτε το διαφορετικό από αυτό που ήδη ξέρουν και  πλήττουν μέχρι θανάτου. Γι αυτό ίσως και οι γυναίκες, αν και μοναχικές χήρες οι περισσότερες, δεν πάνε να μείνουν όλες μαζί όπως όταν ήταν φοιτήτριες και ξημεροβραδιάζονταν η μία στο σπίτι της άλλης έστω και στρωματσάδα, αλλά γερνάνε η κάθε μια κλεισμένη στο σιωπηλό της κάστρο. Αν έχουν έτσι τα πράγματα θα βγει αληθινή  μια ώριμη κυρία που μας συμβούλεψε  ότι αν δεν προσέξουμε μεταξύ 50 και 60 θα χάσουμε όλες μας τις φίλες..''
Και στη συνέχεια..
Καλός ο έρως και η ρομάνζτα αλλά το σεξ καλύτερο. Έστω και με σκελετούς. Το καλό είναι στο τέλος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΚΡΑΙΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ


ΠΡΩΤΑ Η ΥΓΕΙΑ '' ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ 2'' της ΕΛΕΝΗΣ ΧΕΛΜΗ

Την προηγούμενη εβδομάδα δώσαμε κάποια εύσημα στα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη. Είπαμε ότι είναι άτομα έξυπνα και γενναιόδωρα, με αντοχή και κουράγιο εξηγώντας τους λόγους γι’αυτό. Προσδιορίσαμε ότι θα δώσουμε κάποιους πρωτότυπους τρόπους που θα βοηθήσουν να βγείτε από την κατάσταση αυτή, κυρίως χωρίς την βοήθεια χημικών ουσιών.
Καταπολεμήστε την κατάθλιψη χωρίς φάρμακα
Υπάρχουν βέβαια όλες οι γνωστές εναλλακτικές μέθοδοι που βρίσκετε εύκολα στο διαδίκτυο και αλλού: να κάνετε σπορ, να κάθεστε στον ήλιο, να έχετε μια κοινωνική δραστηριότητα, να κάνετε μία ψυχοθεραπεία, ομαδική ή ατομική, να κάνετε γιόγκα, να κάνετε μασάζ (ή μάλλον να σας κάνουν), να κάνετε ομοιοπαθητική ή φυτοθεραπεία κ.ο.κ.
Ας δούμε τώρα κάποιες μεθόδους λιγότερο γνωστές που μπορούν να σας βοηθήσουν:
Διαβάστε περισσότερα..

ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΗ -9 HYDROTHERMAL VENT SPECIES

THE SLIDES..

Tuesday, October 30, 2012

ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ..ΤΟΤΕ ΚΑΤΙ ΕΞΥΠΝΟ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ

ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ

Οι διαφάνειες..

Η Ε.Ε. θα βγει από την κρίση με αύξηση της ζήτησης, λέει ο Κεμάλ Ντερβίς Συνέντευξη στον Γιαννη Παλαιολογο

''«Σημαντικό καθήκον» της Βόρειας Ευρώπης χαρακτηρίζει ο Κεμάλ Ντερβίς την ενίσχυση της ζήτησης, που θα συμβάλει καταλυτικά στην έξοδο της Ευρωζώνης από την κρίση. Ο σπουδαίος Τούρκος οικονομολόγος, αντιπρόεδρος σήμερα του φημισμένου ινστιτούτου Brookings στη Ουάσιγκτον και πρώην υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας μιλάει για τη λιτότητα στην Ελλάδα, τις ανησυχίες περί εθνικής κυριαρχίας στη Γαλλία, τα τρωτά σημεία της τουρκικής οικονομίας και το αναπτυξιακό κόστος της ανισότητας, σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνομιλία.
– Με δεδομένη την εμπειρία σας ως ο υπουργός Οικονομίας που αναζωογόνησε την τουρκική οικονομία μετά την κρίση των αρχών της προηγούμενης δεκαετίας, τι λάθη εντοπίζετε στον τρόπο που οι πρόσφατες ελληνικές κυβερνήσεις αντιμετώπισαν την ελληνική κρίση;
– Η κρίση στην Ελλάδα ήταν το αποτέλεσμα μιας μακράς περιόδου εφαρμογής πολιτικών που παραμελούσαν θεμελιώδεις ανάγκες της οικονομίας, σχετιζόμενες με την ανάπτυξη, τη διαφάνεια, τα δημοσιονομικά. Η διαφορά με την Τουρκία το 2001 είναι ότι η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρωζώνης και άρα έχει απολέσει τον έλεγχο της συναλλαγματικής και της νομισματικής πολιτικής. Συνεπώς η σύγκριση μπορεί να φτάσει ώς ένα σημείο μόνο. Και παρότι δεν χωράει αμφιβολία ότι η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, δεν μπορεί μόνη της να λύσει το πρόβλημα. Η Ευρωζώνη ως σύνολο πρέπει να αντιμετωπίσει τις..''

''THE GLOBAL WARNING'' SWINDLE DEREE ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΗ-8 :Hydrothermal Vent Creatures | Ocean Portal | Smithsonian



Hydrothermal Vent Creatures | Ocean Portal | Smithsonian

Sunday, October 28, 2012

Μαρία Βοναπάρτη

Μαρία Βοναπάρτη

ΖΩΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ :Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΜΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΡΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΣ ή Η ''ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ''

Ο ζωγράφος μας δεν άντεξε διαβάζοντας μια πολιτική ανακοίνωση βουλευτού στο νησί μας κι έφτιαξε το σκίτσο που δημοσιεύουμε κατ' αποκλειστικότητα και τον ευχαριστούμε. Ιδού το απόσπασμα που υπήρξε πηγή έμπνευσης για τον Μανώλη Χάρο, ο οποίος αναρωτιέται αν υπάρχει και ο όρος βουνικότητα..

''.. βουλευτής….άκουσε με προσοχή τα προβλήματα του νησιού, τις διαφορετικές απόψεις για την επίλυσή τους και δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες σε συντονισμό με τα αρμόδια Υπουργεία για τη διευθέτηση των θεμάτων που αφορούν στο νησί. Συγκεκριμένα  δεσμεύθηκε ν’ ασχοληθεί:

1.    με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού και την επικοινωνία του με την ηπειρωτική χώρα αν όχι ενισχύοντας τα δρομολόγια τουλάχιστον διατηρώντας τα.

2.    με τα ιδιαίτερα προβλήματα που δημιουργεί η νησιωτικότητα στην τοπική κοινωνία όπως είναι η αύξηση στις τιμές των καυσίμων και άλλων προϊόντων. Γενικότερα η βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα στις γενικότερες ρυθμίσεις και συγχωνεύσεις που σχεδιάζει η πολιτεία.
..............................
5.    με την δημιουργία πολιτιστικών δομών που αναβαθμίζουν το πολιτιστικό κεφάλαιο του νησιού όπως είναι για παράδειγμα η δημιουργία Μουσείου στη χώρα των    Κυθήρων


Autumn 2012: Celebration of the season

The arrival of autumn brings falling leaves; vibrant and rich jewel-toned colors across the landscape; a distinct change in temperature; festivals and some celebrations. The world often marks the September event as special. Throughout history, the first day of autumn has been considered a good time to take stock of the year’s successes and failures. A myth in many cultures holds that some mystical forces let us stand eggs on their ends for a short time immediately before or after the exact time of the equinox. In Greek mythology, autumn begins when the goddess Persephone returns to the underworld to live with her kidnapper, Hades – in repayment of the six pomegranate seeds she illicitly ate. Here, a look at a diverse collection of autumn photographs. –
 Paula Nelson ( 65 photos total)

Monteverdi - Orfeo - Rosa del ciel

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΗ-5

The Slides..

Saturday, October 27, 2012

''La leçon a tirer par les erreurs du passé'' A.Trifyllis ''vox''

Page 1..
Page 2..

Vox'' Special ''Crise''

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ



Το Βίντεο με τις γυναίκες του στρατού..

IN SINGAPORE by HELEN STIKA

ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ..


Συνέβη σύμφωνα με δημοσίευμα στην Αμερική...

Ένας δικηγόρος αγόρασε ένα κουτί πούρα και τα ασφάλισε, αμέσως, με ασφάλεια πυρός από κάθε αιτία!    (ΠΑΡΑΛΟΓΟ)

Μετά από μερικούς μήνες, κι αφού κάπνισε τα πούρα, ζήτησε από την ασφαλιστική εταιρεία, αποζημίωση για τη ζημιά που προκλήθηκε στα πούρα του από φωτιά !!! (ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟ)

Φυσικά η εταιρεία αρνήθηκε να πληρώσει, με το επιχείρημα ότι ο δικηγόρος απλώς είχε καταναλώσει τα πούρα του με το συνηθισμένο - για πούρα - τρόπο. (ΛΟΓΙΚΟ)

Ο δικηγόρος, όμως, κατέθεσε αγωγή και το δικαστήριο τον δικαίωσε !!!! (ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ)

Το δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι, όντως, το αίτημα είναι θρασύτατο αλλά τα πούρα είχαν νόμιμα ασφαλιστεί  κατά οποιοασδήποτε μορφής πυρός !!! (ΓΕΛΟΙΟ)

Η ασφάλεια αναγκάστηκε να πληρώσει 15.000 δολάρια !!!! (ΚΟΥΛΟ)

Έπειτα από λίγο, ωστόσο, η ασφάλεια μήνυσε το δικηγόρο για εμπρησμό !!!! (ΑΠΑΙΧΤΟ)

Εφ' όσον ο ίδιος είχε δηλώσει ότι είχε βάλει φωτιά στα πούρα, κατηγορήθηκε και κρίθηκε ένοχος, από το  ΙΔΙΟ δικαστήριο, "εκούσιου εμπρησμού ασφαλισμένης περιουσίας", καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και υποχρεώθηκε να πληρώσει πρόστιμο 24.000 δολάρια !!!! (ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΗ-4 ''Snail's iron armour eyed by military''


The iron-encrusted shell of a snail that lives near deep-sea volcanic vents could inspire better armour for soldiers and vehicles, researchers say.
The scaly-foot snail, discovered in 2003 near hydrothermal jets on the floor of the Indian Ocean, has a unique three-layered shell that withstands forces that would break other snail shells.
Materials scientist Christine Ortiz of the Massachusetts Institute of Technology and her colleagues examined the small-scale properties of the shell and created a computer simulation to examine how the armour works.

Friday, October 26, 2012

Markets, Institutions, and Legitimacy Loukas Tsoukalis

Markets, Institutions, and Legitimacy Loukas Tsoukalis

ΟΣΟΙ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΙΛΙΓΓΟ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΚΑΤΩ. Ανάρτηση της ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΙΚΑ

Οι Διαφάνειες

''Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ'' της ΕΛΕΝΑΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗ (ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ)

Ο Κόλπος ο Θερμαϊκός εισχωρεί, βέβαια, ανάμεσα στα πόδια μου –και ας αφήσω τις φτηνές συσχετίσεις που αυθόρμητα ξεπετάγονται. Δεν είναι πια διάφανος και δροσερός όπως πρώτα. Με ψάρια άπειρα, ασημένιες σαγίτες κατά τις ομαδικές τους τροπές. Έχει κάποια στασιμότητα, αναθυμίαση κάποια. «Μαζί σαπίζουμε, Νύμφη του Θερμαϊκού. Είσαι Νύμφη και είμαι Νυμφίος. Και είσαι η γενέτειρά μου. Εσύ, βέβαια, κάποτε θα ξανανιώσεις, όταν όλα αυτά τα μπετά ξαναγίνουνε, έτσι ή αλλιώς χώματα. Και στον καιρό της νέας δόξα σου, της νέας αναγέννησής του, αν είσαι μάνα, η ανά, η μάικω, και η μάντρε, εμάς Μπαγιάτιδες και Γιουνάνιδες, Αποικιστές και Αποίκους, που όμως φέρνουμε τις ουλές και τα σφραγίσματά σου, μη μας πατικώσεις μες στην ανωνυμία και τη λησμονιά, όπως τόσο καλά ξέρεις, αλλά να μας ξαναθυμηθείς, να μας πεις υιούς σου και να μας εξυψώσεις.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ "ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΝΩ ΜΟΥ, Απόσπασμα από το βιβλίο «ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΙΜΑ»

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΗ 3 ''HYDROTHERMAL VENTS''

''In the late 1970's, scientists on a routine study of the ocean floor in the Pacific made a discovery that would rock the entire scientific community. On the East Pacific Rise not far from the Galapagos Islands, nearly 8000 feet below the surface, was a strange alien landscape littered with what looked like chimneys expelling clouds of black smoke. Surrounding these chimneys was a unique type of ecosystem that had never been seen before. Until this day, science had always assumed that all life on Earth obtained its energy from the Sun. The plants convert sunlight into energy through a process called photosynthesis. The plants, in turn, provide food for countless species of animals in a complex web of life. But here, facing the deep-sea submersibles, was a sight that challenged those assumptions. Here was proof for the first time that life could be sustained by the Earth itself..''

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ''ΤΑ ΚΟΧΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ''


http://www.scribd.com/doc/106932040/THE-SEA-SHELLS-OF-GREECE-THANASIS-MANOUSSIS

Thursday, October 25, 2012

Arne Dahl ''Τα μπλουζ της Ευρώπης'' (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

''ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΑΣ'' ΛΟΥΙ ΑΡΑΓΚΟΝ μεταφράζει Η ΙΩΑΝΝΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ το αφιερώνουμε στην ΕΛΣΑ στις Βρυξέλλες


''Τόσο βαθιά τα μάτια σου πού όταν έσκυψα μέσα τους να πιω
Είδα όλους τους ήλιους σ' αυτά να καθρεφτίζονται
Όλους τους απελπισμένους να πέφτουν μέσα να πνιγούν
Τόσο βαθιά τα μάτια σου που εκεί τη μνήμη χάνω
Στον ίσκιο των πουλιών θολός ωκεανός
Κι αλλάζουνε τα μάτια σου σαν γίνεται αίθριος ο καιρός
Πάν’ στων αγγέλων την ποδιά σμιλεύει το καλοκαίρι νέφη
Ποτέ δεν είναι ο ουρανός όσο πάνω απ’ τα στάχυα γαλανός
Μάταια διώχνουν οι άνεμοι τη θλίψη του γλαυκού
Πιο φωτεινά τα μάτια σου απ’ το γλαυκό
Σαν λάμπει μέσα τους ένα δάκρυ''

Διαβάστε το ποίημα στα Ελληνικά και τα Γαλλικά..

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΣΤΟ Ε.Κ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ 2013

ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΗ -2


ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΗ -2

Wednesday, October 24, 2012

ΓΥΝΑΙΚΕΣ..

ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΚΑΙ ΕΥΖΩΙΑ ΧΑΡΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΛΕΒΑΝΤΗ

Συνεχίζουμε την ανάλυση των μέτρων πρόληψης από ατυχήματα και καταστροφές εστιάζοντας την προσοχή μας στους τραυματισμούς και στις μεγάλες φυσικές καταστροφές. Την περασμένη εβδομάδα αρχίσαμε να μιλάμε για τους τραυματισμούς με βάση την ανάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την οποία προκύπτει ότι οι τραυματισμοί αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου παιδιών, εφήβων και νέων. Στα παιδιά, οι θανατηφόροι τραυματισμοί οφείλονται κυρίως στα τροχαία, στους πνιγμούς και στις πυρκαγιές, ενώ στους νέους πρωτοστατούν τα τροχαία και οι αυτοκτονίες. Στην Ελλάδα έχουμε το υψηλότερο ποσοστό θανάτων λόγω τραυματισμών από τροχαία και πνιγμούς γενικά, και το μικρότερο ποσοστό θανάτων από τραυματισμούς στους ηλικιωμένους. Από την ανάλυση των τραυματισμών ανά τομέα προκύπτει επίσης ότι τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν στο σπίτι, στο σχολείο και κατά τη διάρκεια της ψυχαγωγίας. Ακολουθούν τα ατυχήματα στις μεταφορές (κυρίως τα τροχαία), η διαπροσωπική βία, και τα ατυχήματα στο χώρο εργασίας.

Bay of Pigs Invasion: Bay of Pigs Invasion


Η ΠΙΟ ΦΤΗΝΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΕΙΝ' ΕΚΕΙ..ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ


  • Τι είναι η υπηρεσία; Πρόκειται για υπηρεσία ενημέρωσης μέσω SMS για τα 3 πιο φτηνά σημεία πώλησης αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων στην περιοχή (δημοτικό διαμέρισμα) που σας ενδιαφέρει.
  • Πως λειτουργεί; Στέλνοντας SMS με την περιοχή που σας ενδιαφέρει στο 54151, έρχεται άμεσα στο κινητό σας απάντηση που περιέχει την τιμή της βενζίνης, το πρατήριο πώλησης καυσίμων, καθώς και τη διεύθυνση για κάθε ένα από τα 3 φθηνότερα σημεία πώλησης που εντοπίστηκαν στην περιοχή που δηλώσατε (πχ. Χαλάνδρι, Ηλιούπολη, Αιγάλεω).
  • Από πότε είναι σε ισχύ; Από Πέμπτη 12 Μαίου 2011 για όλη την Αττική και από αρχές Ιουλίου για την υπόλοιπη Ελλάδα (η ακριβής ημερομηνία ενεργοποίησης για την υπόλοιπη Ελλάδα θα ανακοινωθεί).
  • Ποιος μπορεί να κάνει χρήση της υπηρεσίας; Η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί αφιλοκερδώς από την εταιρία Upstream και παρέχεται δωρεάν από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κοινωνικής αλληλεγγύης για μείωση τιμών του ΥΠΑΑΝ. Συνεπώς η εφαρμογή απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των τριών εταιριών κινητής τηλεφωνίας.
  • Διαβάστε περισσότερα..

VOX SPECIAL CRISE

VOX 92 ''SPECIAL CRISE''

Tuesday, October 23, 2012

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΣΠΙΝΕΛΛΗΣ ΚΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΣΗΦ ΣΗΦΑΚΗΣ

PRIMATES IN PERIL

PRIMATES IN PERIL The World’s 25 Most Endangered Primates

Προφύλαξη από φυσικές καταστροφές γράφει ο Παναγιώτης Αλεβαντής

''Για τις φυσικές καταστροφές όπως είναι οι σεισμοί, οι πλημμύρες, οι δασικές πυρκαγιές, τα παλιρροϊκά κύματα (τσουνάμι) και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η πρόληψη ταυτίζεται με την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων …

Στο τρίτο μέρος της ομιλίας μου στο Ηράκλειο με θέμα «Ατυχήματα και καταστροφές – Πρόληψη και ελαχιστοποίηση επιπτώσεων» αναφέρθηκα στις φυσικές καταστροφές που μας απειλούν. Είναι γεγονός ότι κατά την τελευταία τριακονταετία οι μεγάλες φυσικές καταστροφές έχουν πολλαπλασιαστεί παγκοσμίως αλλά και στην Ευρώπη. Από τις στατιστικές που δημοσιεύουν τακτικά μεγάλες εταιρείες αντασφάλισης αλλά και διεθνείς οργανισμοί (π.χ. ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός) προκύπτει ότι οι φυσικές καταστροφές προκαλούν όλο και περισσότερες οικονομικές ζημιές αλλά, ευτυχώς, όλο και λιγότερα ανθρώπινα θύματα. Πράγματι, στις κοινωνίες μας, ιδίως στην Ευρώπη, τα μέτρα πρόληψης διασφαλίζουν την σωτηρία των ανθρώπων..''

ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΗ 1 ''Life in liquid carbon dioxide''

''Well, ok, perhaps it’s not life really inliquid carbon dioxide, but as you’ll see it’s pretty close. The study of extreme environments on Earth plays a big role in our expanding knowledge about places that support life but are radically different from the sunny, temperate, beer swilling, tea drinking surroundings we find ourselves in. As such these may represent good analogs to certain spots on worlds like Mars, Europa, Enceladus, or even further afield.  Some of the most remarkable and provocative discoveries of extreme conditions have been those around deep ocean hydrothermal vent systems..''

Monday, October 22, 2012

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑ? ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ..


Σήμερα λοιπόν από το μπλογκ μπορειτε να φάτε με τρεις τρόπους
* Μαγειρεύοντας οι ίδιοι μία από τις διάσημες συνταγές του Βασίλη Φραντζολά αποκλειστικά για τον ιστότοπο
* Μαγειρευτό σπιτικό φαγητό με παραγγελία  σπίτι σας, αξιοποιώντας την διαδικτυακή πρωτοβουλία παιδιών του ''Cookisto.
* Πηγαίνοντας μια βόλτα στο BENIN. Φυσικά με την ARTE μια και το μπλογκ πιστεύει στην ποιότητα.
Καλή ..ψηφιακή όρεξη

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ ''ΠΑΤAΤΕΣ ΨΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ''

Ισως το πιό αδικημένο στην Ελλάδα διατροφικό είδος είναι οι πατάτες. Το μόνο που ξέρουν να λένε οι περισσότεροι είναι ότι .. παχαίνουν και τις αποφέυγουν. Το ίδιο λένε για το ελαιόλαδο, τα καρύδια και πολλές άλλες ωφέλιμες τροφές. Και καταλήγουν τελικά στα low fat, μετράνε τις θερμίδες, αγοράζουν π.χ. γάλα με λίγα λιπαρά (δηλαδή με λίγες βιταμίνες, αφού οι βιταμίνες βρίσκονται στο λιπαρό τμήμα που αποφεύγουμε...), κλπ, κλπ. Ε, λοιπόν οι πατάτες πέραν του ότι αν τις φάτε π.χ. βραστές το μεσημέρι σας χορταίνουν για πάρα πολλές ώρες, έχουν και εξαιρετικά πολλά καλά διατροφικά στοιχεία και πάρα πολλά αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C , κλπ. Οσοι έχετε ... όρεξη μπορείτε να διαβάσετε το καλό άρθρο Antioxidants in Potato, http://ddr.nal.usda.gov/bitstream/10113/37761/1/IND43697806.pdf

Αγοράστε λοιπόν πρώτα τις πατάτες ! Ποιές πατάτες όμως να διαλέξετε ;; Για ψητές στο φούρνο διαλέγετε πάντα πατάτες που είναι ώριμες, έχουν σκούρο χρώμα, προς το γκρι, με χοντρή φλούδα, και όχι πατάτες φρέσκιες, με ψιλή φλούδα (αυτές είναι καλές για πουρέ γιατί λιώνουν εύκολα η για τηγανητές για αυτούς που τους αρέσουν οι πατάτες σπασμένες, κριτσανιστές, που απορροφούν πολύ λάδι όμως). Αν βρείτε την ποικιλία fabula είναι κατάλληλη αλλά και η spunta αλλά να μην είναι φρέσκια με ψιλή φλούδα. Θ αδιαλυθεί στο ταψί . Πάμε λοιπόν ... 
Βασίλης Φραντζολάς, Food Policy M.Sc, Εκπρόσωπος Δικτύου Καταναλωτών NutriSOS

  

COOCKISTO..Μαγειρευτό φαγητό στο σπίτι σας


Τo Cookisto είναι μια online κοινότητα που σου επιτρέπει να βρεις υγιεινό, νόστιμο, σπιτικό φαγητό σε τιμή κόστους, όπου κι αν βρίσκεσαι.
Φέρνουμε σε επαφή ταλαντούχους μάγειρες* της διπλανής πόρτας, με λάτρεις του σπιτικού φαγητού.
*Μάγειρες είναι άνθρωποι που αγαπούν τη μαγειρική και θέλουν να μοιραστούν το ταλέντο τους! Μπορεί να είναι ο οποισδήποτε! Εσύ, η μητέρα σου, ή ένας επαγγελματίας chef.
Το Cookisto είναι για εκείνους που:
Δεν διαθέτουν χρόνο, ενέργεια ή ταλέντο για να μαγειρέψουν
Θέλουν να μειώσουν τα κόστη από delivery και γεύματα έξω
Θέλουν να ελαττώσουν το έτοιμο φαγητό και να έχουν μια πιο υγιεινή διατροφή
Θέλουν να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα
Θέλουν να βρουν ένα μάγειρα για να τους βοηθήσει στην προετοιμασία κάποιου event


LE BONHEUR EST DANS L'ASSIETTE... AU BÉNIN




Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ανάρτηση της ΛΕΝΑΣ ΣΤΙΚΑ

Saturday, October 20, 2012

Η ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΝΟΥ ανάρτηση της ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΙΚΑ




Μιά σατιρική και αιχμηρή έμμετρη επιστολή του Άκη έφερε την αποδοχή και τη μετέπειτα φιλία.

Το 1975, ο Άκης Πάνου έστειλε την παρακάτω σύντομη επιστολή στους διευθυντές των τότε κρατικών ραδιοφωνικών σταθμών:
«Κύριε διευθυντά,
παρακαλώ γνωρίσατέ μου τους λόγους εξωστρακισμού της εργασίας μου
όσο και εμού, από τα υφ' υμάς μέσα ενημέρωσης».

Ο Μάνος Χατζιδάκις, τότε διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος, του απάντησε με την παρακάτω επιστολή:
«Δεν γνωρίζω την περίπτωσή σας και σας διαβεβαιώ ότι εις όλας τας αλλαγάς που επιχειρούμεν προς το καλύτερον των προγραμμάτων του ΕΙΡΤ, δεν έπεσαν εις την αντίληψήν μου, ούτε η εργασία σας, ούτε ο εξωστρακισμός της εργασίας σας, κατά συνέπειαν. Ως εκ τούτου, δεν αντιλαμβάνομαι το πνεύμα της διαμαρτυρίας σας».
Υπογραφή : Μάνος Χατζιδάκις

Η ανταπάντηση του Άκη στο Μάνο ήταν έμμετρη:

Eurozone future - what next?

Desperately hanging on: A euro-crisis view from Greece* By George Pagoulatos Professor of European Politics...

Desperately hanging on: A euro-crisis view from Greece* By George Pagoulatos Professor of European Politics...

THE CALAPAGOS ISLANDS 6 ''TEACHER'S GUIDE''

THE CALAPAGOS TEACHER'S GUIDE

Friday, October 19, 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΨΕ


''Ο ΦΟΥΧΤΕΛΟΣ'' (HERR FUCHTELOS)TA NEA

''Ο ΦΟΥΧΤΕΛΟΣ'' (HERR FUCHTELOS)TA NEA

European Council conclusions on completing EMU 1 and Statement by the Euro area Heads of State or Government on GreeceAdopted on 18 October 2012

European Council conclusions on completing EMU 1 Adopted on 18 October 2012



Statement on Greece..

Your brain develops the negative

Follow the instructions underneath the negative picture below.




TO HUB EVENTS, ΚΑΙ Η MFK FILMS, ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΛΑΟΦΙΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ, ΤΟΥ 60 & ΤΟΥ 70. ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΠΑΝΙΩΝ ΤΡΕΗΛΕΡ,

ΠΑΡΤΥ, ΜΕ YE-YE, SHAKE, POP ΚΑΙ ROCK ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ.

ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ΕΥΡΩ, ΜΕ ΕΝΑ FREE ΠΟΤΟ Η ΚΑΦΕ H ΜΠΥΡΑ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

THE HUB EVENTS, ΑΛΚΜΗΝΗΣ 5 & ΣΦΗΤΤΙΩΝ 3

ΚΑΤΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ. 210 3411009.

''ALLE SCHLAFEN'' (ΟΛΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ) DIE ZEIT PHOTOS Jork Weismann



Jork Weismann lässt den Betrachter seiner Fotos von der Bettkante auf die Schlafenden blicken, die er im legendären Hotel Chateau Marmont fotografiert. Die Idee zu der ungewöhnlichen Serie kam ihm während eines Shootings mit seiner Kollegin Annie Leibovitz. Leibovitz war nervös, und er bat sie, die Augen zu schließen. Die geschlossenen Lider schützen Weismanns Modelle. Selbst im intimen Moment des (inszenierten) Schlafes bleiben diese der Welt entfremdet. Wir zeigen Fotos aus dem Buch Asleep at the Chateau. Das Interview mit Jork Weismann lesen Sie hier.
Die Zeit..

THE CALAPAGOS ISLANDS-6 ''UNESCO''



Unesco..
Charles Darwin Foundation..


Thursday, October 18, 2012

XΩΡΙΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ανάρτηση της ΔΙΟΝΗΣ ΣΩΡΗΡΟΠΟΥΛΟΥ


''Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥ ΜΠΕΚΑ'' (ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ)



ΕΛΣΑΛ.. 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

''ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΓΡΥΠΝΟΙ'' PAUL CELAN μετάφραση ΙΩΑΝΝΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ

μετάφραση: Ιωάννα Αβραμίδου/*/

  • Ήμασταν άγρυπνοι, ξαπλώναμε στα γρανάζια
  • του ρολογιού της βαρυθυμίας
  • και λυγίζαμε τους δείχτες σαν ραβδιά
  • κι αυτοί εκσφενδονίζονταν και μαστίγωναν τον χρόνο
  • μέχρι που έβγαζε αίμα
  • και μιλούσες σε λυκόφωτα μεγαλωμένα,
  • και δώδεκα φορές είπα Εσύ στη νύχτα των λέξεών σου,
  • κι άνοιξε η νύχτα κι έμεινε ανοιχτή,
  • κι απόθεσα το ένα μάτι στον κόρφο της
  • κι έπλεξα το άλλο στα μαλλιά σου
  • κι ανάμεσα ξετύλιξα τη θρυαλλίδα,
  • την ανοιχτή αρτηρία-
  • και μια νέα αστραπή πλέοντας ήλθε
  • να μας βρει
  •  http://bibliotheque.gr/?p=3409

Wednesday, October 17, 2012

ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ ΤΙΣ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ'' του Α.Τ. φωτο Β.ΒΑΡΔΑΚΑΣ

''Η είδηση μου έπεσε στο κεφάλι. Οι νευρώνες μου, όσοι έχουν μείνει ανέπαφοι από την ηλικία, εξεγέρθηκαν βιαίως και άρχισα να εκπέμπω ακατανόητες κραυγές!
Το ερέθισμα ήταν η είδηση ότι, κατά την απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ, γύρω στους 90.000 δεν εμφανίστηκαν. Και μεγάλο ποσοστό από αυτούς θα είναι συνταξιούχοι-μαϊμούδες, όπως συνηθίζεται να χαρακτηρίζονται οι συνάνθρωποί μας που κάνουν ατασθαλίες προς το κράτος για ίδιον όφελος. Και το χειρότερο, ότι για να λυθεί το πρόβλημα θα πρέπει να πηγαίνουμε σε συμβολαιογράφους!
Κατ' αρχάς, ο όρος μαϊμούδες με συγχύζει όταν αυτός συνδέεται με την ψεύτικη συμπεριφορά. Γιατί προσβάλλει τους κατά 99% συγγενείς μας ως προς το DNA, οι οποίοι ουδέποτε προσπάθησαν να ξεγελάσουν κανέναν. Αντιθέτως, αν οδηγούνται μερικές φορές σε ατυχείς συμπεριφορές, το κάνουν για την επιβίωσή τους. Υστερα, οι πιο πολλοί από τους μη καταχωρισμένους της απογραφής δεν πήραν είδηση τι συμβαίνει και έμειναν στα φαρμακεία και στα γηροκομεία τους..''

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ


All functions of the body are controlled and coordinated by a neural network (central nervous system) that sends and receives electric impulses to and from the brain in order to coordinate optimal health and wellness.


Take a moment and explore our Interactive Spine. Roll your mouse over the different vertebrae in the spine and get an explanation of how that part of the spine affects different areas of the body.

ΠΩΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ''ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΚΑΙ ΕΥΖΩΙΑ'' του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΛΕΒΑΝΤΗ

''Ας δούμε κατ’ αρχάς από τι κινδυνεύει η ζωή και η υγεία μας. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) έχει συγκεντρώσει στατιστικές από όλες τις χώρες του κόσμου σχετικά με την ετήσια επιβάρυνση της υγείας από τις διάφορες ασθένειες. Τα στοιχεία αφορούν αριθμό θανάτων και αριθμό των λεγόμενων DALYs (από το disability adjusted life years ή έτη ζωής σταθμισμένα ως προς την αναπηρία). Τα DALYs αποτελούν ένα μέτρο των ετών ζωής που χάνονται λόγω της αναπηρίας σε σχέση με το προσδόκιμο, σε συνδυασμό με τα έτη της «υγιούς» ζωής που χάνονται λόγω κακής υγείας ή αναπηρίας. Με βάση αυτά τα στοιχεία, διαπιστώνουμε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 (ΕΕ των 27) ο κόσμος πεθαίνει κάθε χρόνο πρωτίστως από καρδιαγγειακά νοσήματα και ακολουθούν οι νεοπλασίες (καρκίνοι), οι ασθένειες του αναπνευστικού και του πεπτικού/ουρογεννητικού, οι τραυματισμοί και οι νευροψυχιατρικές παθήσεις. Παράλληλα, η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής οφείλεται πρωτίστως στις νευροψυχιατρικές παθήσεις και ακολουθούν τα καρδιαγγειακά, οι νεοπλασίες, οι περιγεννητικές και άλλες συγγενείς ανωμαλίες καθώς τέλος οι τραυματισμοί.
Με βάση τα παραπάνω η ΠΟΥ προχώρησε σε ανάλυση των παραγόντων που επιβαρύνουν την υγεία προκαλώντας θάνατο ή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής. Αυτοί περιλαμβάνουν το κάπνισμα, η υπέρταση, το υπερβολικό βάρος, η έλλειψη φυσικής άσκησης, ο σακχαρώδης διαβήτης, η ψηλή χοληστερίνη, η αστική ατμοσφαιρική ρύπανση, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η μη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και τα ναρκωτικά. Συνεπώς, πρόληψη σημαίνει ελαχιστοποίηση ή και εξάλειψη αυτών των παραγόντων κινδύνου. Με άλλα λόγια..''

ΠΡΩΤΑ Η ΥΓΕΙΑ ''Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ 1'' της ΕΛΕΝΗΣ ΧΕΛΜΗ


''Ορμώμενη από την πρόσφατη ημέρα της ψυχικής υγείας, θέλησα να γράψω αυτές τις λίγες σκέψεις για το θέμα της κατάθλιψης. Κι αυτό γιατί θεωρώ ότι υπάρχουν κάποιες λανθασμένες πεποιθήσεις για το θέμα αυτό.
Συνήθως οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη ντρέπονται να μιλήσουν γι αυτήν και θαυμάζουν το ‘κουράγιο’ των άλλων, ‘υγειών’ ατόμων. Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες που έγιναν σχετικά, οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη έχουν αρκετούς λόγους να είναι υπερήφανοι γι’αυτό, παρόλο που είναι επώδυνο! Και εξηγούμαι:
Γενναιοδωρία
Μία μελέτη του Cambridge που δημοσιεύθηκε το 2007 έδειξε μία σχέση ανάμεσα στην τάση για κατάθλιψη και την ικανότητα να συναισθάνεται κάποιος λύπη για τον συνάνθρωπό του. (1)..''

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΒΑΡΔΑΚΑ ΓΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

''Όπως είναι γνωστό τα ενοίκια των ακινήτων (στο Κέντρο των Αθηνών ιδίως) βρίσκονται σε κατακόρυφη πτώση.
Το κόλπο grosso που χρησιμοποιούν μερικοί (όχι και λίγοι όμως) ‘Έλληνες, αλλά κυρίως αλλοδαποί, να μένουν χωρίς να πληρώνουν ενοίκιο είναι το εξής.
Νοικιάζουν ένα σπίτι. Πληρώνουν ένα μήνα εγγύηση (αν με κάποιο τέχνασμα δεν καταφέρουν να την γλυτώσουν και αυτήν) και το ενοίκιο του πρώτου μηνός. Υπογράφουν το μισθωτήριο, αν πέσουν σε αφελή ιδιοκτήτη με ψεύτικα στοιχεία και με ψεύτικο ΑΦΜ (με αλλοιωμένα στοιχεία σε φωτοαντίγραφα ταυτοτήτων, αδειών παραμονή, διαβατηρίων κλπ) και εγκαθίστανται. Στην συνέχεια με διάφορες προφάσεις, καθυστερήσεις και αναβολές  δεν πληρώνουν ενοίκια ούτε και κοινόχρηστα. Εάν έχουν καταφέρει να δώσουν ψεύτικα στοιχεία και ψεύτικο ΑΦΜ η ΔΟΥ δεν παραλαμβάνει για θεώρηση το  μισθωτήριο..'' 

THE CALAPAGOS ISLANDS 5 ''ANIMALS GALLERY''

The Gallery..
Landbirds of Calapagos..
Seabirds..
Riptiles..

Tuesday, October 16, 2012

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

 

''ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ, Ο ΓΙΑΓΚΟΣ ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΡΕΓΓΕΣ'' του Α.Τ.



''Πριν χρόνια πολλά, συμμετείχα σε μια αποστολή στην Νορβηγία ενόψει του δημοψηφίσματος για την ένταξη της τότε  χώρας της ρέγγας στην ΕΟΚ-τότε, γιατί τώρα είναι η χώρα του πετρελαίου. Η πρωθυπουργός Μπρούτλαντ, τα κόμματα τα παραδοσιακά δεξιάς και αριστεράς και τα συνδικάτα εργαζομένων και εργοδοτών και σύσσωμος ο Τύπος, είχαν εκφραστεί με ενθουσιασμό για την μελλοντική ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια της ιδιόρρυθμης χώρας του Μούνκ. Αφού συναντήσαμε κόσμο και λαό, επισκεφτήκαμε το μουσείο του διάσημου ζωγράφου και θαυμάσαμε την ‘’Κραυγή’’ του, φάγαμε ρέγγες, κοιμηθήκαμε, και την άλλη ημέρα γυρίσαμε στις Βρυξέλλες.
Λίγες ημέρες μετά, βιώσαμε τη γνωστή ψυχρολουσία. Οι Νορβηγοί καταψήφισαν την πρόταση της Βουλής για ένταξη και προτίμησαν να  συνεχίσουν τη μοναχική τους πορείας στα λιβάδια της Ευρωπαϊκής ιστορίας. Η νίκη των οπαδών του ΌΧΙ στηρίχτηκε στην ύπαιθρο, και τις ατελείωτες παράκτιες περιοχές των φιόρδ..'' ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Διαβάστε περισσότερα..

REFLECTIONS DE M. LUDWIG SCHUBERT SUITE L' ATTRIBUTION DU PRIX NOBEL DA LA PAIX A L' U.E.


. ''Mon père était soldat allemand à Verdun et il m'a toujours raconté qu'il est revenu de là comme antimilitariste, antinationaliste et pro-européen. Je me rappelle très bien que lors la déclaration de Schuman, quelques jours après mon 15eme anniversaire, mon père m'a dit "Cela nous donne un espoir pour l'avenir et pour la paix en Europe, c'est autre chose que le Traité de Versailles qui a contribué à créer le climat dans lequel la deuxième guerre mondiale a  trouvé son origine.".

Le Nobel de la paix couronne la construction communautaire

Ce « prix Nobel doit être un moyen de réflexion pour nos gouvernements et pour tous les citoyens. Il doit redonner du courage et aussi donner une conscience lucide de tout ce qui a été fait », s’est félicité Jacques Delors, l’ancien président de la Commission européenne et artisan de la monnaie unique. « Ce Nobel nous permet de nous situer à nouveau dans le temps long et de considérer ce qui a été accompli depuis 1945 », analyse Ulrike Guérot, responsable du bureau de Berlin du Conseil européen des relations étrangères (ECFR, acronyme anglais). Dans son communiqué, le Comité Nobel ne cache pas que telle est bien son ambition : : « l'UE traverse actuellement de graves difficultés économiques et des troubles sociaux considérables. Le comité Nobel norvégien souhaite mettre l'accent sur ce qu'il considère comme le résultat le plus important de l'UE: la lutte réussie pour la paix, la réconciliation, la démocratie et les droits de l'Homme. Le rôle stabilisateur joué par l'UE a aidé à transformer la plupart de l'Europe de continent de guerre en continent de paix ».

Britain Losing Allegiance to the EU


No Illusions
''Now it could happen that a convention initiated by Great Britain will achieve precisely the opposite result, namely the division of Europe. This, at least, is the fear that has senior crisis managers in Brussels worried at the moment. Greece's financial problems are no longer at the top of their list, but rather the possible departure of one of Europe's largest countries.
No one in Germany wants this, but no one with any political responsibility has any illusions about London's European policy, either. "We find it regrettable that England is taking certain steps without us," says Rainer Brüderle, the parliamentary leader of the business-friendly Free Democratic Party (FDP). But he also knows where Germany's policy priorities lie. "We must eliminate the birth defect of the euro, and we need a stronger political union." And that, apparently, will only be achievable without Great Britain...''   DER SPIEGEL

THE GALAPAGOS ISLANDS 4 VIDEO

Monday, October 15, 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ''ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΣ'' της ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΤΖΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙ

''Το ότι η επίκληση της λογοτεχνικότητας δεν μπορεί να καθαγιάζει το έγκλημα όπως πράττει ο Μιλλέ, μοιάζει με αυτονόητη θέση. Ομως οι διχογνωμίες δεν τελειώνουν ποτέ. Μόνον οι προσωπικοί κύκλοι κλείνουν. Η εβδομαδιαία στήλη κριτικών σημειωμάτων, βιβλιοπαρουσιάσεων και σχολίων με τον τίτλο «Διακρίνοντας» διήρκεσε 16 συνεχή χρόνια και υπό διαφορετικές ονομασίες 28 συνολικά χρόνια - γύρω στα 1.300 κομμάτια. Αναμφίβολα μια ανεπανάληπτα γόνιμη εμπειρία..''

ΤΑΡΑΤΑΤΑΜ ΤΑ..

έλληνας έπιασε δουλειά σε reception σε ξανοδοχείο στο Λονδίνο.
ΡΕΣΕΨΙΟΝΙΣΤ: Παίρνει μια μαλα@@νη τηλέφωνο στην ρεσεψιόν και μου λέει: "τουτιτουρουμ του".

- Και της λέω κι εγώ: "ταραταταμ τα".

Και με έδιωξαν από την δουλειά.
Πού να ήξερα ότι ήθελε two tea to room two..

Ο ARNO DAHL ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ

Ο Arne Dahl θα μιλήσει
με τον συγγραφέα Πέτρο Μάρκαρη στην Αθήνα
και με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Καραθάνο στη Θεσσαλονίκη
για τα βιβλία του και την επιτυχία της σειράς με την ομάδα Άλφα.
Θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού
και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά
έναν από τους καλύτερους στιλίστες του ευρωπαϊκού νουάρ!
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ


    

Με την ευγενική χορηγία του Ινστιτούτου Θερβάντες
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Ενα ενδιαφέρον άρθρο για το φαινόμενο των  σκανδιναυών συγγραφέων αστυνομικής λογοτεχνίας. Προσφορά του μπλογκ για όσους παρακολουθήσουν τον Νταλ
''The Nordic detective is often careworn and rumpled. Mr Mankell's Wallander is gloomy, troubled and ambivalent about his father. Mr Indridason's Inspector Erlendur lives alone after a failed marriage, haunted by the death of his younger brother many years before in a blizzard that he survived. Mr Nesbo's leading man, Inspector Harry Hole—often horribly drunk—is defiant of his superiors yet loyal to his favoured colleagues..''

Why are Nordic detective novels so successful?