Saturday, September 29, 2012

DROLES D' OISEAUX

La Suite..

Fighting fraud to save billions

Με την πρώτη σταγόνα της βροχής…


…σκοτώθηκε το καλοκαίρι…
…αλλά ξύπνησε το blog από τη θερινή του νάρκη.
Δεν φταίει όμως μόνο το καλοκαίρι και οι διακοπές. Αιτία της νάρκης, της απροθυμίας, αν θέλετε, ήταν πιο πολύ ένα εσωτερικό στέγνωμα της ψυχής από την παρακολούθηση των καταιγιστικών πολιτικο-οικονομικών γεγονότων με κομμένη την ανάσα, από την αγωνία για τις εξελίξεις, που για πολλούς από μας έχει γίνει πια αγωνία υπαρξιακή: αν θα παραμείνουμε στην ευρωπαϊκή οικογένεια, έστω και με αυτόν τον ανάπηρο τρόπο. Αυτό το στέγνωμα χρειάστηκε τη δροσιά καταστάσεων ωραίων, το γλυκασμό από τα αγαπημένα πρόσωπα, τις φιλίες που κρατούν τριάντα και σαράντα χρόνια, τη θάλασσα, την απέραντη δεξαμενή της τέχνης.

Friday, September 28, 2012

ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ του Α.ΤΡΙΦΥΛΛΗ

''..Ζητώ συγγνώμη, γιατί δικαιολόγησα πότε τη μία και πότε την άλλη πλευρά στην ανοησία και στο έγκλημα του Εμφυλίου, που διέπραξαν οι δικοί μας γονείς. Μόνοι εμείς στην Ευρώπη, φανατισμένοι και ιδεοληπτικοί, πήραμε τα όπλα και σφαχτήκαμε μεταξύ μας. Δεν αντιληφθήκαμε την πραγματικότητα που διαμορφώθηκε από τους ισχυρούς και παίξαμε το παιχνίδι της επιθυμίας.
Ζητώ συγγνώμη, γιατί αν και οι νικητές του Εμφυλίου ήσαν στην πλευρά της δημοκρατικής εξέλιξης της κοινωνίας, παρέδωσαν την πραγματική εξουσία σε ανθρώπους μικρόνοες, εγκληματικούς και εξίσου αντιδημοκρατικούς με την άλλη πλευρά.
  Ζητώ συγγνώμη, γιατί ανεχθήκαμε τη χούντα τόσα χρόνια..'' ''ΤΑ ΝΕΑ''
Διαβάστε περισσότερα..

ΤΖΟΖΕΦ ΣΤΙΓΚΛΙΤΖ ειπε. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ?

«Πρέπει να υπάρξει κάποια μορφή αμοιβαιοποίησης των παρελθόντων χρεών και να προωθηθεί μια τραπεζική ένωση με εγγύηση καταθέσεων... Και αυτό πρέπει να γίνει σχετικά γρήγορα γιατί σε δύο το πολύ χρόνια δεν θα υπάρχουν χρήματα στις ισπανικές τράπεζες».

Ο νομπελίστας Οικονομίας ΤΖΟΖΕΦ ΣΤΙΓΚΛΙΤΖ θεωρεί ότι τελειώνει ο χρόνος για την Ευρώπη.


READ..

ELECTIONS IN AMERICA


ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟΥ ΡΟΥΦ. ΑΠΟΨΕ

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 9.30μμ. στην αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ είμαστε παρέα με το μουσικό συγκρότημα
“Vice Versa”.
Άλκηστις Ραυτοπούλου (πιάνο, πλήκτρα) – Φώτης Μυλωνάς
(μπάσο, κιθάρα, φλάουτο, νέι) – Σωκράτης Γανιάρης (τύμπα
να).

Το γκρουπ Vice Versa παίζει κυρίως δικά του οργανικά κομμάτια, που κινούνται στον χώρο της κινηματογραφικής μουσικής, εμπλουτισμένα με το άρωμα της Ευρωπαϊκής jazz.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - ΔΩΡΕΑΝ PARKING
Μπύρα 3,5 ευρώ - Ποτό 6,5 ευρώ και italian pizzas!!

Steve Frayne

Thursday, September 27, 2012

Εκδ.ΨΥΧΟΓΙΟΣ-Κράτα μου το χέρι-Δημήτρης Μαμαλούκας

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΛΥΚΟΙ, ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΦΙΔΙΑ. ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ

''Το θέμα της απελευθέρωσης άγριων ζώων στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας από τους οικολόγους επανέρχεται και φέτος στην επικαιρότητα, όπως κάθε χρόνο, με πανομοιότυπες ή παραλλαγμένες ευφάνταστες ιστορίες. Άλλοτε, δηλαδή, θα αφορά λύκους, άλλοτε φίδια, ξενικά φίδια με κέρατα, ψύλλους, κ.ά. Μάλιστα, οι τρόποι απελευθέρωσής τους ποικίλλουν ανάλογα με τη φαντασία του αφηγητή και περιλαμβάνουν ρίψεις με ελικόπτερα, αποστολές ειδών σε ξύλινα σεντούκια, μεγάλες μεταφορές με κοντέινερς μέσα σε δάση, κ.ά., όμως κανείς ποτέ δεν έχει δει τις τόσο θεαματικές απελευθερώσεις και οι πληροφορίες του προέρχονται πάντα από άλλες μαρτυρίες…

Οι ιστορίες αυτές, παρά την υπερβολή τους και τα πασιφανή ψεύδη που εμπεριέχουν, έχουν διαδοθεί τόσο πολύ που ταλανίζουν χρόνια τώρα τους οικολόγους γενικά, αλλά και τους Οικολόγους Πράσινους ειδικότερα. Οι αντιδράσεις των ανθρώπων φτάνουν επίσης τα όρια της υπερβολής, τόσο που φτάνουν να επιτίθενται σε οικολόγους στους οποίους χρεώνουν τις ζημιές που υφίστανται τα κοπάδια τους ή το φόβο που αισθάνονται για τα άγρια ζώα. Ξεχνάνε, όμως, μέσα στον παραλογισμό τους να σκεφτούν τι από αυτά που άκουσαν μπορεί να ευσταθεί στην πραγματικότητα..''

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΔΟΚΙΑΣ. ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ. ΤΗΣ ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ κ.α ΣΤΗΝ ΣΚΑΝΔΕΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ SE AKATHLLH SKHNH GIA ENHLIKOUS ..ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ HUB


Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΔΟΚΙΑΣ from antonios trifyllis on Vimeo.

O JO NESBO ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012, στις 8 το βράδυ


O JO NESBO ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το μεγαλύτερο αστέρι
της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας
συναντά για πρώτη φορά τους έλληνες αναγνώστες του!


Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012, στις 8 το βράδυ,
στο αμφιθέατρο του Goethe Institut
(Ομήρου 14-16, Αθήνα).

Ο συγγραφέας φαινόμενο θα μιλήσει με τον δημοσιογράφο Μανώλη Πιμπλή
για τα βιβλία του και τον διάσημο επιθεωρητή του Χάρι Χόλε.
Θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού
και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τον νορβηγό συγγραφέα
που καθήλωσε εκατομμύρια αναγνώστες!

Μην χάσετε το μεγαλύτερο event της νέας σεζόν.


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΝΟΡΒΗΓΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ GOETHE INSTITUT


ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ



ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ''ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ'' (ΚΡΙΤΙΚΗ)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Οι εκδόσεις Κριτική σάς προσκαλούν σε μια συζήτηση με αφορμή το βιβλίο Οικονομικές θεωρίες και κρίσεις Ο ιστορικός κύκλος ορθολογισμού και απερισκεψίας του Νίκου Χριστοδουλάκη, καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Θα μιλήσουν: Χριστίνα Αγριαντώνη, καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωστής Βαΐτσος, οµότιµος καθηγητής Πολιτικής Οικονοµίας στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστηµίου Αθηνών Κώστας Κωστής, καθηγητής Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών Αλέκος Παπαδόπουλος, τέως υπουργός τη συζήτηση θα συντονίσει ο Παύλος Τσίμας, δημοσιογράφος. Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στο συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής (Λ. Συγγρού 103-105, Αθήνα).

Wednesday, September 26, 2012

''To 47% κερδίζει το 8%'' του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ

''Από τη στιγμή -νωρίς την περασμένη άνοιξη- που ξεκαθάρισε το τοπίο των προκριματικών για το ρεπουμπλικανικό χρίσμα και κατέστη σαφές ότι ο υποψήφιος του κόμματος θα ήταν ο Μιτ Ρόμνεϊ, το επιτελείο του προέδρου Ομπάμα επιδόθηκε μονομανώς σε έναν, διττό στόχο: να μετατρέψει την εκλογική αναμέτρηση, από δημοψήφισμα για τα πεπραγμένα του Ομπάμα, σε επιλογή μεταξύ δύο πολύ διαφορετικών φιλοσοφιών για την οικονομική ανάπτυξη και το κράτος πρόνοιας, και να πείσει τους ψηφοφόρους ότι η Ρεπουμπλικανική κοσμοθεωρία, την οποία ενσαρκώνει ο Ρόμνεϊ ως υποψήφιος αλλά και ως άνθρωπος, συνοψίζεται στην αναδιανομή του πλούτου από τους φτωχούς και τη μεσαία τάξη προς τους πλούσιους.  
Ο λόγος ήταν προφανής: παρα τα σημαντικά επιτεύγματα του Ομπάμα, η συνεχιζόμενη αδυναμία της αμερικανικής οικονομίας τον καθιστούσε ιδιαίτερα ευάλωτο..''

Δ.ΜΑΜΑΛΟΥΚΑΣ ''Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ'' (ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ)


''Να ένας μύθος που ακούγεται τουλάχιστον απίθανος στην αρχή, για να αποδειχτεί, στη συνέχεια, περίπου άτρωτος. Μια ιστορία που ξανοίγεται σε Νέα Υόρκη, Ιταλία (σε όλο το μήκος της μπότας) και στα νησιά του Ιονίου, με έμφαση στη Λευκάδα, τόπο αγαπημένο του συγγραφέα.
Ο Πάολο Καστελίνι, νεαρός υπάλληλος κοσμηματοπωλείου στη Νέα Υόρκη εμφανίζεται ''

Αντώνης Γκόλτσος
Διαβάστε περισσότερα..
Σημείωση. Η φωτό από το θαυμάσιο blog του συγγραφέα.
H Kριτικός κ. Ελένη Γκίκα μιλάει για τον συγγραφέα και το έργο του

Tuesday, September 25, 2012

ΣΤΑ ΣΙΩΠΗΛΑ ΒΙΑΡΑΔΙΚΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Εκτός τουριστικής διαδρομής, τα Βιαράδικα σιωπηλά βρίσκονται στη μέση του δρόμου Μητάτα-Φράτσια. Σπάνια χρησιμοποιείται ο δρόμος από τους επισκέπτες. Η Ελλάδα πριν 50 χρόνια. Η βρύση στην άκρη του χωριού δυσπρόσιτη με αυτοκίνητο, σχεδον άγνωστη..

Φωτογραφίες τον Σεπτέμβρη..

LIFE IS COLOURFUL

Daniel Schwarz: "AXIOM.3"

Daniel Schwarz (1987) has studied computer science and media at the Stuttgart Media University and specialized in the field of interactive installations and generative design. AXIOM.3 is an interactive dance performance. It is controlled via a self-built street organ by the audience. The rotational speed affects directly the tempo of the music, influences the movement of the dancer and generates visuals on the boxes and the dancer in realtime. The stage design and the dancer act as a three-dimensional canvas for an undistorted and exact projection. Three computers, three projectors, two cameras, several paper cubes, a handmade street organ with a visual interface on one side, deux pieces of music and a dancer who moves as a living screen for projection mapping between diverse cubes with flowing dance motion - Daniel Schwarz has created a little masterpiece with this final work in the program of bachelor in computer science. Perfectly programmed technology paired with handmade artefacts lead to an incredible impression of audiovisual aesthetics in this multimedia interactive installation performance. 

Monday, September 24, 2012

''ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ'' της ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΤΖΙΑ

''«Μελίσσι ο λαός και θα χυμά/ σ’ όποιον τον ερεθίζει. / Μια μονάχα υπάρχει αλήθεια: / Μαχμουρλίκι και Συνήθεια!». Τα δεινά του λαϊκισμού τα καυτηριάζει ο Βάρναλης στον «“Καλό” λαό» των Σκλάβων Πολιορκημένων. Εγκαινιάζει έτσι μια μακρά παράδοση αριστερής καλλιτεχνικής διανόησης που αποστρέφεται τα πονηρά τεχνάσματα προσεταιρισμού του εύπλαστου και ευμετάβλητου λαϊκού θυμικού. Τσίρκας, Χατζής, Αλεξάνδρου, Αναγνωστάκης, Πατρίκιος, Λειβαδίτης, Λεοντάρης. Σ’ αυτή την παράδοση ανήκουν οι αριστεροί μεταπολεμικοί πεζογράφοι και ποιητές που αγωνίστηκαν καλλιτεχνικά έχοντας επίγνωση της δραματικής δυσκολίας των πολιτικών διλημμάτων. Mε αποτέλεσμα, αποποιούμενοι τις ξύλινες λύσεις, εκτός από τις διώξεις των πολιτικών αντιπάλων τους, ορισμένοι να πέσουν σε κομματική δυσμένεια, να διαγραφούν (απελευθερώνοντας ωστόσο τις διαδικασίες βαθύτερων ιδεολογικών μετατοπίσεων).
Τους χαρακτήρισαν «ποιητές της ήττας» και «πεζογράφους της κριτικής». Μπορεί έτσι σήμερα σε μια περίοδο συνολικών κοινωνικοοικονομικών αναδιατάξεων, πολλοί από τους αρχέτυπους στρατηγικούς στόχους της κομμουνιστικής αριστεράς να ακούγονται αφάνταστα παλιοί· μπορεί σε μια χώρα που ’χει ανάγκη απ’ την κατάκτηση μιας σύγχρονης υγιούς παραγωγικής βάσης και απ’ τη συγκρότηση μοντέρνων θεσμικών υποδομών και όχι από τη δήθεν «σοσιαλιστική» αναδιανομή ανύπαρκτου κοινωνικού πλεονάσματος και από τη σώρευση ψεύτικων ελπίδων, η προάσπιση αριστερών προταγμάτων να μοιάζει παράταιρη. .'' ''ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ''

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΣΑΣ..ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ή ΜΕ APPLICATION? ZEITFEIST ΤΟ BLOG ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

''Νέα αισθητική και σκεπτικό στη φερετροποιία. Το φέρετρο- κάψουλα χρόνου ονομάζεται womb προσφέρεται σε άσπρο μαύρο και τρείς εκδοχές ξύλου, διαθέτει εγκατάσταση που διατηρεί όλες τις πληροφορίες DNA για τουλάχιστον 150 χρόνια και με τις εφαρμογές Timeline, Gallery, The Tree και Time Vault του iPad εξασφαλίζει ότι η ιστορία της ζωής του ενδιαφερόμενου θα μείνει έτσι όπως ο ίδιος θέλει. Ιδανική περίπτωση για control freaks..''

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΛΕΒΑΝΤΗ

''Οι ηλικιωμένοι κινδυνεύουν από απειλές που μπορούν να αντιμετωπιστούν με σειρά από σύγχρονα προληπτικά μέτρα τα οποία αξιοποιούν τις σύγχρονες τεχνολογίες … 

Πρόληψη. Οι ηλικιωμένοι του 21ου αιώνα δεν αντιμετωπίζουν τη ζωή με την απαισιοδοξία που την αντιμετώπιζε ο Σολομών στο 12ο κεφάλαιο του Εκκλησιαστή. Η σωστή φροντίδα των δοντιών και οι οδοντοστοιχίες εξασφαλίζουν ότι «αι αλέθουσαι» δεν λιγοστεύουν ούτε παύουν να λειτουργούν. Η οφθαλμολογία με τους διορθωτικούς φακούς, την εγχειρητική του καταρράκτη και την έγκαιρη αντιμετώπιση της αποκόλλησης φροντίζει ώστε «αι βλέπουσαι διά των θυρίδων» να μην αμαυρώνονται. Η ανθούσα «αμυγδαλέα» διορθώνεται με κάποια βαφή μαλλιών και η «όρεξις» διατηρείται με μια σωστή φαρμακευτική αγωγή..''

Sunday, September 23, 2012

Η ΕΥΔΟΚΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΓΑΜΟ

Ο Μάνος και η Ευδοκία ήρθαν στα Κύθηρα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Το ζευγάρι εγκατέλειψε την Αθήνα για διαφορετικούς λόγους. Το νησί τούς κέρδισε αμέσως. Έγιναν κομμάτι του μικρόκοσμου αυτού του μαγευτικού μέρους που βρίσκεται εκεί που το Αιγαίο συναντά το Ιόνιο. Τα Κύθηρα είναι ένα πολύ ζωντανό, αν και απομονωμένο, μικρό νησί, με νεόδμητο νοσοκομείο, αεροδρόμιο, όμορφες παραλίες και αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και ενεργούς συλλόγους πεζοπορίας και paintball.
Η Ευδοκία εργάζεται ως δασκάλα και ο Μάνος ως πολιτικός μηχανικός. Και οι δύο δέχονται τη ζωή όπως αυτή έρχεται και δεν φοβούνται να δοκιμάζουν καινούργια πράγματα. Η Ευδοκία και ο Μάνος ακολούθησαν τη, διαρκώς, αυξανόμενη, τάση νέων ανθρώπων που αμφισβητούν τις αξίες της καταναλωτικής κοινωνίας και αναζητούν έναν πιο απλό και ουσιαστικό τρόπο ζωής.


From a distance - The Prism GR2011 - GR from niko on Vimeo.

A Filetta en live

A Filetta en live - Ce soir ou jamais - France 3

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ Ο ΓΑΜΟΣ ΜΑΝΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑΣ ΣΚΗΝΕΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ''ΤΣΙΡΙΓΩΤΙΚΟΣ'' ''ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ''



Friday, September 21, 2012

ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ ΚΑΙ..ΠΑΩ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ..

Σε δέκα μέρες μέρες πάω χειρουργείο για ολική αρθροπλασττική ισχύου. Έτσι, ακόμη δεν γύρισα από Λευκάδα και νάμαι στο Γύθειο να πάρω το πλοίο για τα Κύθηρα. Αφορμή ο γάμος της Αδελαίδας    κόρης του διάσημου Σωτήρη αλλά και ο γάμος της Ευδοκίας και του Μάνου. Στην πραγματικότητα μια φυγή από την αγχωτική αναμονή τηε εγχείρησης..Θα τα ξαναπούμε..

Ο Σωτήρης Χαλικιάς και οι άυλες ρωγμές της ζωής του,ως παιδιού,στη Λευκάδα

“…Στο πέραμα, όπως και όλοι οι άλλοι, έριξα μια ματιά σε ότι αφήναμε, με την καρδιά μου να χτυπάει δυνατά από την προσδοκία, αλλά και κάποιο φόβο: Η πόλη ακουμπούσε στα ακίνητα νερά του ιβαριού της και το βουνό επάνω χαμήλωνε προς την μεριά του Αϊ Γιάννη, για να σβήσει λίγο πιο πέρα, εκεί που ο Ουρανός κι η θάλασσα έσμιγαν στην πρωινή γαλάζια ομοψυχία τους.''..

Thursday, September 20, 2012

ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΡΚΑΡΗ ''ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΔΑΝΕΙΑ'' (ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ) ΑΝΑΛΥΣΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΙΤΑΣ ΠΕΤΡΑΚΟΥ

''Στα Ληξιπρόθεσμα Δάνεια όμως, υπάρχει μια ιδιαιτέρως αξιοσημείωτη άποψη περί οργανωμένου εγκλήματος: «Όπως θα ξέρετε, το οργανωμένο έγκλημα έχει εξελιχθεί από το 1989 σε επενδυτικό κεφάλαιο» (σελ. 84) η οποία άποψη διατυπώνεται από τον εκ των κεντρικών ηρώων Χάρη Τσολάκη και εν τινι μέτρω συγκαταλέγεται μεταξύ των αιτίων της υπόθεσης του βιβλίου.

Εντυπωσιακή, απολύτως απομυθοποιητική και επιτυχής είναι η προσέγγιση της τρομοκρατίας (Βασικός Μέτοχος) όπου οι τρομοκράτες δεν είναι παρά κάποιοι ανεγκέφαλοι και πνευματικά ανώμαλοι, οι οποίοι καθοδηγούνται από τον παλιό χίτη, τον «παππού», με ένα από πάσης απόψεως υποδειγματικό τέλος στο βιβλίο και με τον Βασικό Μέτοχο, αν θυμάμαι καλά, να εκτοξεύει και τη δημοτικότητα των προγενέστερων αστυνομικών έργων του συγγραφέα.

Επίσης, η όποια προσέγγιση των εγκληματικών δραστηριοτήτων, γίνεται από την οπτική γωνία είτε του αστυνόμου, ο οποίος αποκαλύπτει τον δολοφόνο και τον τρόπο δράσης του, είτε από την οπτική γωνία του απλού αναγνώστη..''

''ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ'' ή ''Ο ΚΑΦΕΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ'' ΤΟΥ Α.Τ.

''Εγκατεστημένος σε μια μεσαίου μεγέθους βιολετί σκηνή και
στον γεωγραφικό βόρειο πόλο
Και με χαλασμένα ραδιόφωνα παρέα διαβιώ εγώ ο ηγεμών
Μίλερ ο Μαραινόμενος [...]
Και τι πετάνε οι μαύρες πεταλούδες του Γενάρη του
σαράντα τέσσερα τριγύρω;
(Αντολφ Εντλερ, Ελεγεία από τα Τετράδια του Παράφρονα Ηγεμόνα)

Αγαπημένη μου καφετιέρα,
Μετά από δυο μήνες απουσία από το σπίτι μας και μακρές διακοπές κοντά στη θάλασσα, γύρισα. Σε εγκατέλειψα μόνη, αλλά η υγεία μου με υποχρέωσε να απομακρυνθώ επί μακρόν από την πρωτεύουσα. Σε είδα μελαγχολική. Λογικότατο. Εμεινες άεργη περίπου ένα δίμηνο. Αμέσως έβαλα μία δόση καφέ, έφτιαξα και αφρόγαλα και ήπια έναν καπουτσίνο ανώτερο και κατά πολύ φτηνότερο από τον καφέ του χωριού. Με απόλαυση ρουφούσα καφέ και τσιγάρο. Ενώ εσύ γουργούριζες. Ευχαριστημένη μού φάνηκες, ίσως γιατί ύστερα από καιρό αποκτούσες την πεποίθηση της χρησιμότητάς σου σ' αυτόν τον εφήμερο κόσμο, μια αίσθηση που ως συνταξιούχος έχω χάσει από καιρό. Ελαμπες λοιπόν από χαρά. Tα μεταλλικά σου μέρη γυάλιζαν με τσαχπινιά, και το κόκκινο βαθύ είχε επανέλθει στις παρειές σου. Θυμήθηκα το τι περάσαμε πριν από τρία χρόνια, λίγο πριν από την κρίση, όταν σε αγόρασα από ένα κατάστημα-μπουτίκ..'' ΤΑ ΝΕΑ

Wednesday, September 19, 2012

''Φοροδιαφυγή ανά επαγγελματικό κλάδο: στοιχεία από τη χορήγηση πιστώσεων στην Ελλάδα'' της ΜΑΡΓΑΡΊΤΑΣ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑ

''Η φοροδιαφυγή αποτελεί ένα σημαντικότατο πρόβλημα για την Ελληνική οικονομία, το οποίο είναι πολύ δύσκολο όχι μόνο να αντιμετωπιστεί, αλλά ακόμα και να εκτιμηθεί. Μία νέα ακαδημαϊκή έρευνα των Νικολάου Αρταβάνη, Adair Morse και Μαργαρίτας Τσούτσουρα, χρησιμοποιεί μία καινοτόμο μέθοδο για την εκτίμηση του μεγέθους της φοροδιαφυγής και της κατανομής της στους διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους. Η μελέτη βασίζεται στην ιδέα ότι οι τράπεζες προσαρμόζονται στο οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδος (και άλλων χωρών με εκτεταμένη φοροδιαφυγή) με το να χορηγούν δάνεια με βάση τις εκτιμήσεις τους για το πραγματικό, και όχι το δηλωθέν, εισόδημα των νοικοκυριών. Ως απόδειξη της προσαρμογής αυτής σημειώνεται ότι ο μέσος ελεύθερος επαγγελματίας εμφανίζεται να δαπανά το 82% του δηλωθέντος εισοδήματός του για την αποπληρωμή δανείων (σε μερικούς κλάδους, όπως Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες, Ιατρικά και Δικηγορικά επαγγέλματα το ποσοστό αυτό υπερβαίνει το 100%). Ο γενικός κανόνας για τη χορήγηση πιστώσεων είναι ότι οι δόσεις δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 30% του εισοδήματος. Η έρευνα εκτιμά το ύψος της φοροδιαφεύγουσας φορολογητέας ..''

ZEITFEIST ΤΟ ΝΕΟ BLOG ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ..ΑΝΑΡΤΗΣΗ 2η ''ΚΑΛΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΜΑΤΑΙΩ''


''Η πατρότητα της έκφρασης ανήκει στον Γ.Π. μέλος μιας από τις μακροβιότερες και πλέον ζηλευτές παρέες της Αθήνας. Την έλεγε στις ομαδικές τους διακοπές εδώ και πολύ καιρό σε μια από τις φίλες του γκρουπ  όταν εκείνη ετοιμαζόταν με τις ώρες μετά το μπάνιο, ενώ αυτός βιαζόταν γιατί πεινούσε. Τον απαίσιο. Συμπτωματικά η περί ης ο λόγος είναι κομψοτάτη και ευειδεστάτη και απορώ πώς ανέχεται το πικρό του χιούμορ τόσα χρόνια. Αλλά για αυτό είναι οι φίλοι θα μου πεις.
Ως άνδρας ο Γ.Π. προφανώς είναι οπαδός της άποψης ότι το φυσικό είναι το καλύτερο. Ναι, καλά. Τους είδαμε όλους τί κάνουν όταν περνάει από μπροστά τους μια σοφά αμπαλαρισμένη φρεγάτα ή καμιά μικρή που εδέησε να εγκαταλείψει το παρθενικό της δωμάτιο αφού ξεκοκκάλισε επί τρίωρο τα περιοδικά μόδας και σπατάλισε εξάωρο για πιστολάκι, φρύδια, νύχια, κοτσιδάκια, βραχιολάκια και σκουλαρίκια σ’όποιο σημείο περνάει βελόνι. Au naturel μπορεί και να ήταν καλύτερη η αφελής, αλλά δε σκοτίζομαι γι αυτές τις ηλικίες. Ας τις σπαταλήσουν όπως θέλουν..''

The Face of the High Arctic


The Face of the High Arctic, Office national du film du Canada

Tuesday, September 18, 2012

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 9/12 ALPHA BANK

ΕΠΙΣΚΠΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 9/12 ALPHA BANK

A Day in Pacific Rim

This short film illustrates a day in the life at Pacific Rim National Park. Located on Vancouver Island, the park houses giant trees, drooping moss and beautiful ocean views that provide breathtaking material for an eager eye.
A Day in Pacific Rim, Office national du film du Canada

Monday, September 17, 2012

ΣΤΟ ''ΚΑΘΙΣΜΑ ΜΕ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ''


EUROSISYPHUS


ΡΟΔΗΣ ΡΟΥΦΟΣ ''Η ΧΑΛΚΙΝΗ ΕΠΟΧΗ'' της ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΤΖΙΑ

"Ανήκε στο σπάνιο είδος των έντιμων, δημιουργικών, καλλιεργημένων αστών που τόσο πολύ έλειψαν από τη μεταπολεμική Ελλάδα: ο συγγραφέας και μέλος της διπλωματικής υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών Ρόδης Ρούφος που χάθηκε νωρίς, 48 ετών, πριν από σαράντα χρόνια. Και άφησε πίσω του ποίηση, θέατρο, πέντε μυθιστορήματα, μεταφράσεις αρχαιοελληνικών κειμένων και αναρίθμητες ώρες εθνικού μόχθου στην Εθνική Αντίσταση, στον αντιδικτατορικό αγώνα και στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων. Σήμερα ξανακυκλοφορεί «Η χάλκινη εποχή» (Βιβλιοπωλείον της Εστίας, σελ. 326), το μυθιστόρημά του για τον κυπριακό αγώνα κατά της βρετανικής κυριαρχίας γραμμένο κατ’ ευθείαν στα αγγλικά. Και ταυτόχρονα πρωτότυπο εγχείρημα. «Η χάλκινη εποχή» (1960), μια ελληνική λογοτεχνική απάντηση στις φιλοβρετανικές θέσεις του απολαυστικού ταξιδιωτικού χρονικού «Πικρολέμονα» (1957) του Λώρενς Ντάρελ. Ηταν η εποχή των οξύτατων αντιαποικιακών αγώνων και των έντονων ενδοβρετανικών συγκρούσεων για το μέλλον της αυτοκρατορικής κοινοπολιτείας. Ο Ρόδης Ρούφος μεταμφίεσε τον Ντάρελ σε Φέρελ και τα «Πικρολέμονα» σε «Αγουρίδες» και ιχνογράφησε την αξέχαστη φυσιογνωμία ενός συμπαθέστατου, φιλειρηνικού, μετριοπαθούς Εγγλέζου που στις κρίσιμες ωστόσο ώρες αποδεικνύεται αδιάφορος ή κυνικά διπρόσωπος εκπρόσωπος των συντηρητικά αυταρχικών. Ο όρος που έθεσε ο εκδοτικός οίκος Heinemann προκειμένου να κυκλοφορήσει το έργο στα αγγλικά ήταν να αλλάξει εντελώς η ονομασία Φέρελ και να απαλειφθούν οι σελίδες κριτικής στα «Πικρολέμονα». Η παρούσα έκδοση δημοσιεύει για πρώτη φορά το λογοκριμένο κείμενο μαζί με δύο δοκίμια των μελετητών David Roessel και Δημήτρη Δασκαλόπουλου..''
Διαβάστε περισσότερα..

''Going Dutch'' YANNIS PALAIOLOGOS

''The much-maligned and long-drawn-out project to save the euro faced two crucial tests on Wednesday. The first bit of good news for those who do not want to see the euro area break up came in the morning, when Germany’s constitutional court gave the green light for the operation of the European Stability Mechanism, the Eurozone’s permanent rescue fund. Then, at night, there was further cause for rejoicing: In parliamentary elections in the Netherlands, it emerged that Dutch voters had returned an unexpectedly clear pro-European verdict, rejecting the far right’s anti-bailout populism and the hard left’s more moderate skepticism of the euro..''

Sunday, September 16, 2012

ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ισως η καλύτερη μαρίνα της Ελλάδας. Μέσα Οκτώβρη γεμάτη σκάφη και κόσμο στα καφέ και στα εστιατ'ορια. Η αρχιτεκτονική των κτιρ'ιων που είναι συνέχεια της πόλης, η απόσταση 5 λεπτών από την πόλη και οι υπηρεσίες της, την καθιστούν αγαπημένο προορισμό ιστιοπλόων. Αλλά και κάποιων που διαβιούν όλη τη χρονιά. Δυο βήματα από το κέντρο υης πόλης της Λευκάδας  βλέπετε..

Φωτογραφίες..
και ένα μικρό βίντεο
 

HJ Lim - 'Moonlight' Sonata: I. Adagio sostenuto

ΑΝΤΟΛΦ ΕΝΤΛΕΡ ''ΕΛΕΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΦΡΟΝΑ ΗΓΕΜΟΝΑ''

Συνέχεια..

World's largest eagle attacks Kittiwake birds

Saturday, September 15, 2012

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ




SALVADOR DALI

https://docs.google.com/presentation/d/1MKntBzshnVXU46_wlu0oSESgbZAN12NNPMaccx-WewU/edit

''ΟΙ ΔΙΜΕΤΡΕΣ'' ZEITFEIST ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΙΚΡΟ BLOG ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ..ΑΝΑΡΤΗΣΗ 2η

''Όταν ο Μ, ο Α, ο Δ και τα άλλα αγόρια έκλεισαν τα λογιστικά τους βιβλία άρχισαν να συχνάζουν κάθε μέρα στο ίδιο καφέ και να αναλύουν με πάθος την οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας. Συνήθεια ευχάριστη και τονωτική για το πνεύμα μέχρι που πλάκωσε η κρίση και ανγκάστηκαν να βάλουν άνω τελεία.  Το  αδιέξοδο της  κατάστασης δεν παρείχε πια την ευχαρίστηση ενός σχεδιασμού επί χάρτου με espresso.  Άσε που η κρίση τους το έκλεισε το καφέ και η αγοροπαρέα σκόρπισε.
Στις καλές της μέρες η αντροπαρέα των Εξαρχείων έζησε μεγάλες πιένες. Το γήρας ήταν ακόμη μακρυνό όσο κι η κρίση και τα πράγματα αντιμετωπίζονταν με ελαφρύ κυνισμό και λεπτό χιούμορ. Αργότερα πίκρανε.  Τα αγόρια μας τότε χάζευαν καθημερινά τις καλλονές να κατηφορίζουν από τη γνωστή πανσιόν για αρχάρια μοντέλα  προς τις φωτογραφίσεις και τα ντεφιλέ για τα οποία είχαν προσκληθεί στην επαρχιακή μας πόλη.  Στιγμές  η  σκάλα στο τέλος της Εμμ. Μπενάκη  ήταν πραγματικός  καταρράκτης νιάτων και ομορφιάς. Βροχή οι  δίμετρες..''

Europe's big plan

Friday, September 14, 2012

ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.ΣΤΟΝ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΑΠΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΚΙΑ




À la recherche de la Baleine Franche


À la recherche de la Baleine Franche par Bill Mason, Office national du film du Canada

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ''ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΦΟΡΤΙΟ'' του JAMES CARROL

''Ο βετεράνος δημοσιογράφος Μάικ Γουάλας πέθανε πριν από λίγο καιρό στα 93 του, πιθανότατα από γεράματα, η ζωή του όμως μπορούσε να είχε τερματιστεί πριν από πολλά χρόνια. Ηταν ένας από τους πιο επιτυχημένους δημοσιογράφους της γενιάς του, αλλά για ένα διάστημα βίωσε ισχυρές αυτοκτονικές τάσεις· «χαμηλά, πιο κάτω κι από την κοιλιά ενός φιδιού», ήταν η περιγραφή του γι’ αυτό το συναίσθημα στην κατάθεσή του σε μια επιτροπή της Γερουσίας το 1996, με θέμα την ανάγκη για μεγαλύτερη ομοσπονδιακή χρηματοδότηση των ερευνών πάνω στην κατάθλιψη.
Οι νεκρολογίες για τον Γουάλας σημείωσαν ότι μοιράστηκε την εμπειρία της κατάθλιψης με δύο διάσημους φίλους του, τον αρθρογράφο και φημισμένο χιουμορίστα Αρτ Μπάτσγουολντ και τον μυθιστοριογράφο Ουίλιαμ Στάιρον. Στις συναντήσεις τους για αλληλοϋποστήριξη αυτοαποκαλούνταν «blues brothers». Τα βάσανα που περνούσαν απέδειξαν ότι το χρήμα και η δόξα όχι μόνο δεν προσφέρουν ανοσία κατά της μελαγχολίας, αλλά μπορεί να προσθέσουν σοβαρές επιπλέον πιέσεις..''

Ο ΔΑΝΕΙΣΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ (DIE GESTUNDETE ZEIT) της INGEBORG BACHMANN)



Ο ΔΑΝΕΙΣΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ (DIE GESTUNDETE ZEIT)
(Της Ingeborg Bachmann)

Έρχονται σκληρότερες  μέρες.
Η ανάκληση του δανεισμένου χρόνου
είναι πλέον ορατή στον ορίζοντα.
Σε λίγο  πρέπει  να δέσεις τα παπούτσια
και ν’ απωθήσεις τους σκύλους στο έλος.
Γιατί τα σπλάχνα των ψαριών
τα έχει παγώσει ο άνεμος.
Σιγοκαίει το φως απ΄ τα λούπινα.
Το βλέμμα σου γυρεύει ένα ίχνος στην πάχνη:
Η ανάκληση του δανεισμένου χρόνου
είναι πλέον ορατή στον ορίζοντα.

Δίπλα σου η αγαπημένη βουλιάζει στην άμμο,
που μπερδεύεται στα ανεμοδαρμένα μαλλιά της,
της κόβει τις λέξεις,
της επιβάλει σιωπή,
και πιστεύει πως είναι θνητή
καθώς αποδέχεται μετά από κάθε φιλί
τον αποχαιρετισμό της.

Μην κοιτάς πίσω.
Δέσε τα παπούτσια σου.
Διώξε τους σκύλους.
Ρίξε τα ψάρια στη θάλασσα.
Τα λούπινα σβήσε!

Έρχονται σκληρότερες μέρες.


Thursday, September 13, 2012

ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΕΚΤΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ? ΒΕΒΑΙΩΣ.ΜΟΝΟΛΙΘΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΝΙΚΟΠΟΛΙΣ

Κι όμως υπάρχει ζωή πέρα απ΄τ' αυλάκι. Λίγα χιλιόμετρα μετά την Πρέβεζα, είναι η σπουδαία Αρχαία Νικόπολις με τα ξακουστά της τείχη. Και λίγο μετά στο Μονολίθι ένας συνδυασμός δάσους και παραλίας..






Αρχαία Νικόπολις..
  Μονολιθι..

ΓΚΥΝΤΕΡ ΓΚΡΑΣ ''ΓΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙ'' της ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΤΖΙΑ

''Το χαρακτηριστικό κουσούρι του είναι ένα τεράστιο μήλο του Αδάμ στον λαιμό, που μοιάζει με ποντίκι. Προσπαθεί να το κρύψει, προσπαθεί να διακριθεί για να κερδίσει τον θαυμασμό και τον σεβασμό των φίλων, προσπαθεί να βρει κάποιο στόχο στη ζωή. Είναι ο μεγάλος Μάλκε όπως τον βλέπει ο συμμαθητής του, αφηγητής στη νουβέλα του Γκύντερ Γκρας «Γάτα και ποντίκι» (εκδ. Καστανιώτη, μετ. Εμη Βαϊκούση, σελ. 150). Είναι στα χρόνια του πολέμου, στην προσαρτημένη από τους ναζί πόλη του Ντάντσιχ, όπου έξι συμμαθητές θα ανδρωθούν περνώντας τα καλοκαίρια τους πάνω στο μισοβυθισμένο ναρκαλιευτικό στα ανοιχτά του λιμανιού, στη διώρυγα Νοϊφαρβάσερ. Δεύτερο μέρος της «Τριλογίας του Ντάντσιχ» του νομπελίστα Γερμανού πεζογράφου, το έργο πρωτοδημοσιεύθηκε το 1961. Και στις σελίδες του θα εμφανιστεί περαστικός και ο τρίχρονος πρωταγωνιστής του πρώτου βιβλίου, ο Οσκαρ Μάτσερατ, χτυπώντας μονότονα το εφιαλτικό τενεκεδένιο του ταμπούρλο..''

BEST TOMSTONE



Here are the Five Rules for Men that Russell J. Larsen had inscribed on his headstone in Logan, Utah. He died not knowing that he would win the Best Headstone contest.
  
FIVE RULES FOR MEN TO FOLLOW FOR A HAPPY LIFE
1. It's important to have a woman who helps at home, cooks from time to time, cleans up, and has a job.
2. It's important to have a woman who can make you laugh.
3. It's important to have a woman who you can trust, and doesn't lie to you.
4. It's important to have a woman who is good in bed, and likes to be with you.
5. It's very, very important that these four women do not know each other or you could end up dead like me.

Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Οι Βιολέτες του Μάρτη, Ο χλομός εγκληματίας, Γερμανικό ρέκβιεμ (ΚΕΔΡΟΣ)


Θέματα ρατσισμού, πολιτικών εγκλημάτων και μεγάλων ιστορικών γεγονότων επανέρχονται διαρκώς στις σελίδες των συναρπαστικών αναγνωσμάτων που σε κερδίζουν από την πρώτη σελίδα μέχρι την τελευταία - εκεί όπου το κατεστραμμένο πια Βερολίνο έχει αφήσει πίσω την παλιά του αίγλη. Οι διαφορετικές εποχές του Βερολίνου συνοδεύονται και από τις γρήγορες εναλλαγές της πλοκής αναδεικνύοντας ιδανικά ένα νουάρ ανάγνωσμα με έντονα στοιχεία ιστορικού μυθιστορήματος.
Τίνα Μανδηλαρά, Πρώτο Θέμα, 29.07.12

Wednesday, September 12, 2012

Η ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ

ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΝΟΡΒΗΓΙΚΩΝ ΦΙΟΡΔ

PANOS 4LIFE

Καλησπέρα σε όλες και όλους σας,

H Τήνος είναι ένα νησί που αγαπούσε πολύ ο Πάνος και πάντα θέλαμε να κάνουμε κάτι εκεί στην μνήμη του.
Τέλος του 2009 σε μία επίσκεψη που κάναμε στο μοναστήρι του Κεχροβουνίου στην Τήνο,  συναντήσαμε την ηγουμένη της μονής γερόντισσα Ιουλία, που γνώριζε και τον Πάνο και εμάς, βρεθήκαμε στην αρχή της αγιογράφησης του καινούργιου παρεκκλησίου της Κοίμησης της Οσίας Πελαγίας (που οραματίστηκε την ύπαρξη της εικόνας της Παναγίας της Τήνου), το οποίο βρίσκεται μέσα στο κτηριακό μοναστηριακό συγκρότημα της Ιεράς Μονής Κεχροβουνίου.
Στο παλιό αίτημά μας, μας πρότεινε να δωρίσουμε την εικόνα της Παναγίας της Πλατυτέρας, την οποία  άρχιζε εκείνες τις μέρες να ζωγραφίζει ο αγιογράφος της Τήνου. Ο Βαγγέλης και εγώ αποφασίσαμε αμέσως για τη δωρεά αυτή εκ μέρους μας.
Το παρεκκλήσι τελείωσε και εγκαινιάστηκε στα «θυρανοίξια του Ιερού Ναού» που έγιναν τον Απρίλιο στην Τήνο. Την εποχή εκείνη δεν μπορούσαμε να πάμε και η ηγουμένη πρότεινε να γίνει μια ειδική δέηση σε μια μικρή λειτουργία για τον Πάνο μια άλλη ημερομηνία στο παρεκκλήσι του μοναστηριού.
Η δέηση αυτή θα γίνει το Σάββατο το πρωί 29 Σεπτεμβρίου.

Θα χαρούμε πολύ, όσοι από σας μπορέσετε, να είστε μαζί μας.

Θα οργανώσουμε μια μικρή εκδρομή από Παρασκευή 28-Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.
Για όσους θέλουν να συμμετάσχουν:
Σας παραθέτω τα δρομολόγια των πλοίων και τις τιμές δύο ξενοδοχείων (ενδεικτικά, όπως μας έδωσε τα στοιχεία ταξιδιωτικό πρακτορείο) για να μπορέσει να έρθει ο καθένας από όποιο σημείο τον βολεύει καλλίτερα.

Πλοία:
Από Ραφήνα:
Παρασκευή 28/9:   7.40 (Blue Star Ferry) και 8.15 και 17.00 (Blue Star Ferry) και 17.30
Κυριακή 30/9:         14.00 και 14.30
Κόστος: 22-25 Ευρώ η διαδρομή
----------------------------------------------------
Από Πειραιά:

Παρασκευή : 7.30 (Blue Star Naxos)
Κυριακή :      15.00   (Blue Star Naxos) Φθάνει στο Πειραιά 19.40

Κόστος: 34 Ευρώ η διαδρομή
----------------------------------------------

Ξενοδοχεία:

ΤΗΝΟΣ Beach (στα Κιόνια) τηλ.: 22830-22626
Τιμή δίκλινου με πρωινό: 65 Ευρώ

ΤΗΝΙΟ (κοντά στο λιμάνι) τηλ: 22830-22261
Τιμή δίκλινου με πρωινό 50 Ευρώ


Παρακαλώ αποφασίστε και ενημερώστε μας το συντομότερο γιατί από μια μικρή έρευνα στα ξενοδοχεία υπάρχει στενότητα εκείνο το σαβατοκύριακο.

Φιλικά

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ Ο δωδεκάλογος της προστασίας του πολίτη Ι γράφει ο Παναγιώτης Αλεβαντής*

''Μερικές χρήσιμες συμβουλές για τον υπάλληλο, τον καταστηματάρχη, τη νοικοκυρά, τον φοιτητή, τον αγρότη και κάθε πολίτη που τον απασχολεί η προστασία του στην καθημερινότητα

Σε λίγες μέρες οι διακοπές τελειώνουν. Μερικοί θα γυρίσουν στο γραφείο ή στο σχολείο. Οι καταστηματάρχες θα κάνουν απολογισμό και οι αγρότες θα ετοιμαστούν για το φθινόπωρο. Σκέφτηκα να συνοψίσω σε δώδεκα σημεία μερικές καθημερινές συνήθειες που επιβαρύνουν την υγεία και την ασφάλεια και τις οποίες ο καθένας μπορεί εύκολα να αλλάξει, μειώνοντας το επίπεδο του κινδύνου όλων μας..''
Διαβάστε περισσότερα..

Tuesday, September 11, 2012

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Φθινόπωρο στην Λευκάδα και Δύση στους ''Μύλους''. Σήμερα τιμούμε κι εμείς τον Λευκάδιο Σωτήρη Χαλικιά με δύο αναρτήσεις. Την ομιλία του (αυτοπαρουσίαση) κατά την τελετή βράβευσής του από την Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών στα πλαίσια ''Σύγχρονοι Λευκάδιοι Δημιουργοί".
Επίσης, επαναφέρουμε μια παλαιότερη συνέντευξη του σινολόγου Χαλικά.
Του ευχόμαστε καλό χειμώνα στην πόλη που ζει, τις Βρυξέλλες.
Κι ένα μικρό βιντεάκι από τους Μύλους. 
Τέλος,  ένα κείμενο του Γ.Πρετεντέρη που λέει σε λίγες γραμμές ότι φανταζόμαστε. Ότι η Χρυσή Αυγή είναι το σύμπτωμα και όχι η αιτία. Και ότι η Δημοκρατία δεν μπορεί να απαιτεί από τους πολίτες νομιμιμοφροσύνη, όταν ανέχεται τη βία από όπου και αν προέρχεται..Καλημέρα μας.

16-08-2012 Σωτήρης Χαλικιάς: «αναμετρήθηκα μ’ ότι φοβήθηκα» Ο λόγος του Σωτήρη Χαλικιά στην διημερίδα της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών

''Αγαπητοί φίλοι,
Νοιώθω πραγματικά ως μεγάλη τιμή, την απόφαση της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου της Λευκάδας να με επιλέξουν φέτος το καλοκαίρι στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν για τους σύγχρονους Λευκαδίτες δημιουργούς και ευχαριστώ πολύ γι αυτό.
Ευχαριστώ επίσης τον Θανάση, τον Ηλία και την Ελενα. Το ότι δέχτηκαν να είναι απόψε οι ομιλητές, με συγκινεί ιδιαίτερα καθώς τό θεωρώ πάνω απ όλα εκδήλωση ουσιαστικής φιλίας.
Ευχαριστώ, τέλος, θερμά κι όλους εσάς που με τιμήσατε με την παρουσία σας. 
Παρουσία που μού προσφέρει ταυτόχρονα μια μοναδική ευκαιρία να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για όλα εκείνα που, το ξέρω πια τόσο καλά, οφείλει η πορεία μου - κι ότι απ’ αυτή μπόρεσα να εκφράσω στα βιβλία μου - στην πόλη μας και στους ανθρώπους της. Πάει, άλλωστε, καιρός που έχει καταλαγιάσει μέσα μου η εφηβική απώθηση που ήταν ο πρώτος λόγος για τον δρόμο που ακολούθησα. Απώθηση που γέννησε ο φόβος μην κολλήσω στα ρηχά νερά του ιβαριού της: «Ισόβια κλεισμένοι στο αρχικό δεδομένο», που λέει και ο άλλος, για να μάς τρομάξει. ''