Saturday, March 31, 2012

Charlotte dit non to all the candidates

7 Days: Terrorism and European security, transnational divorces

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Μια μέρα, περπατώντας στο δρόμο, ένας μεγάλος πολιτικός αρχηγός κόμματος χτυπήθηκε από ένα φορτηγό και πέθανε. Η ψυχή του ανέβηκε στον παράδεισο (μάλλον κατά λάθος) και βρέθηκε μπροστά από τον Άγιο Πέτρο.
- Καλώς ήρθατε στον παράδεισο! είπε ο Άγιος Πέτρος, και συνέχισε:
Έχουμε ένα πρόβλημα. Βλέπετε, ένας πολιτικός του αναστήματος σας σπάνια περνάει από εδώ και δεν ξέραμε τι να κάνουμε με σας. Έτσι σκεφτήκαμε το εξής: Θα περάσετε μια μέρα στην κόλαση, και μία στον παράδεισο, και εμείς θα σας αφήσουμε να επιλέξετε πού θα περάσετε την αιωνιότητα.
Ο άνδρας οδηγήθηκε στον ανελκυστήρα, ο οποίος τον κατέβασε στην κόλαση. Οι πόρτες άνοιξαν και ο άντρας βρέθηκε ακριβώς στη μέση ενός γηπέδου γκολφ, κομψό και πράσινο.

Λίγο μακρύτερα είδε μια λέσχη και μπροστά πρώην συναδέλφους του κόμματος και φίλους του επιχειρηματίες, που είχαν ήδη πεθάνει, ντυμένους κομψά και πολύ ευχαριστημένους. Έτρεξαν να τον χαιρετήσουν, τον αγκάλιασαν και άρχισαν να θυμούνται τα καλά χρόνια, όταν πλούτιζαν εις βάρος του λαού. Έπαιξαν χαρούμενοι μια παρτίδα γκολφ, στη συνέχεια δείπνησαν στον σύλλογο, διασκεδάζοντας και τρώγοντας χαβιάρι, και το βράδυ συντροφιά με μια όμορφη νεαρή .
Συναντήθηκε ακόμη και με τον Διάβολο, ο οποίος αποδείχθηκε ότι είναι ένας συμπαθητικός τύπος, διασκεδαστικός, είπαν ανέκδοτα και χόρεψαν.
Ήταν τόσο καλά που δεν κατάλαβε, όταν ήρθε η ώρα να φύγει. Όλοι τον ξεπροβόδησαν. Ανέβηκε μέχρι την πύλη του Παραδείσου, όπου ο Άγιος Πέτρος τον περίμενε:
- Τώρα είναι η ώρα να πας στον παράδεισο!
Ο πολιτικός, πέρασε τις επόμενες ώρες πετώντας από το ένα σύννεφο στο άλλο, χαϊδεύοντας μια άρπα και ψέλνοντας ύμνους.
Οι 24 ώρες πέρασαν, και ο Άγιος Πέτρος ήρθε:
- Περάσατε μια μέρα στην κόλαση και μία στον παράδεισο, είναι η ώρα να επιλέξετε!
Ο άνθρωπος το σκέφτηκε για μια στιγμή, και στη συνέχεια είπε:
- Ο παράδεισος είναι πολύ όμορφος, αλλά νομίζω ότι θα ένιωθα καλύτερα στην κόλαση.
Ο Άγιος Πέτρος τον συνόδευσε στον ανελκυστήρα και κατέβηκε στην κόλαση. Όταν άνοιξε την πόρτα, βρέθηκε στη μέση μιας ερήμου, που καλύπτονταν με κάθε λογής σκουπίδια. Είδε τους φίλους του ρακένδυτους κι αξιολύπητους, να σκάβουν μέσα στα σκουπίδια για να βρουν κάτι να φάνε.
Ο Μέγας Διάβολος τον υποδέχτηκε και τον χάιδεψε στον ώμο.
- Δεν καταλαβαίνω, είπε ο πολιτικός, χθες ήμουν εδώ και ήταν όμορφες γυναίκες, γκολφ, έφαγα από όλα τα καλά και διασκέδασα πολύ. Τώρα το μόνο που έχετε είναι ένα ξερό μέρος, γεμάτο σκουπίδια, και οι φίλοι μου φαίνονται κακομοίρηδες και αξιοθρήνητοι.
Ο Μέγας Διάβολος χαμογέλασε και του είπε:

- Χθες ήταν η προεκλογική εκστρατεία! ΣΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΕΣ!!

ΜΗ ΠΡΟΤΡΕΧΕΤΩ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ «ΔΙΑΝΟΙΑΣ» του ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ


Στην σημερινή οικονομική Καθημερινή δημοσιεύεται η εξής είδηση:

«Σύγχυση με τις δηλώσεις για «κούρεμα» των δανείων
Αναστάτωση προκάλεσαν στις τράπεζες οι χθεσινές παρεμβάσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας περί σχεδίου «κουρέματος» των υποχρεώσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Μάλιστα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι η ρύθμιση μπορεί να περιλαμβάνει το σύνολο των οφειλετών, ακόμα και όσων μέχρι στιγμής αποπληρώνουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους…. Η συνέχεια εδώ..»

Friday, March 30, 2012

''ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ?'' του Α.Τ.


‘’Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος.’’
Ο Keith Chen, καθηγητής Management στο Πανεπιστήμιο του Yale, έκανε μια μελέτη. Προσπαθώντας κι αυτός να δώσει μια εξήγηση για την υπερχρέωση της Ελλάδας. Δεν ερεύνησε την ένταξη της χώρας στο ΕΥΡΩ, τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού, ή την πλημμελή εποπτεία από τις κοινοτικές αρχές. Όλα αυτά και πολλά άλλα έχουν αναλυθεί από πλήθος οικονομολόγων και πολιτικών. Ο καλός καθηγητής έψαξε να ανακαλύψει το μυστικό της κρίσης σε κάτι άλλο, πολύ πιο ευγενές. Στην γλώσσα. Μια και η γλώσσα αντανακλά τον τρόπο που σκεφτόμαστε και τελικά ενεργούμε. Κατέληξε λοιπόν στο συμπέρασμα, ότι υπάρχουν δυο ομάδες γλωσσών. Η διαφορά τους έγκειται στον τρόπο που γίνεται η χρήση του μέλλοντος από κάθε ομάδα. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ''

Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ

Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε ξεκινήσει όπως ενδεχομένως θα ξέρετε μια μεγάλη σειρά για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο. Σήμερα όμως αποφασίσαμε να κάνουμε μια διακοπή σε αυτή τη σειρά διότι έχουμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε εδώ στο στούντιο μαζί μας και από καιρό θέλαμε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ την κα Αλέκα Παπαρήγα. Καλησπέρα κα Παπαρήγα. 
Το Βίντεο..

CITYDANSERS

Thursday, March 29, 2012

GUSTAV KLIMMT


The Photos..

''Inside The Collapse, Part 1''

Michael Lewis writes about a handful of Wall Street outsiders who realized the subprime mortgage business was a house of cards and found a way to bet against it. Steve Kroft reports.


Wall Street: Inside The Collapse

NINA KRAVIZ



Wednesday, March 28, 2012

Η σπάνια οφρύς της Μεσαράς Ophrys mesaritica



Η Οφρύς της Μεσαράς θεωρείται αρκετά σπάνια και αρχικά είχε καταγραφεί σαν στενότοπο ενδημικό της Κρήτης εξ ου και το όνομα. Το 1993 o P. Delforges,  βέλγος ειδικός στις ορχιδέες, τη βρίσκει στη Μάλτα. Ο ίδιος θεωρεί πιθανό να βρίσκεται και στη Λέσβο. Ο H.F Paulus αργότερα ανακοινώνει ότι η συγκεκριμένη οφρύς υπάρχει στα Κύθηρα και άλλα νησιά του Ιονίου. Οι τεράστιες αποστάσεις μεταξύ των τοποθεσιών, δημιουργούν κάποιες αμφιβολίες σχετικά με την ταξινόμηση της Μαλτέζικης. Κάποιοι ειδικοί την θεωρούν υποείδος της Ophrys fusca, κάποιοι άλλοι της Οphrys Iricolor.

Στα Κύθηρα βρήκα αρκετά άτομα ανθισμένα από τα μέσα Ιανουαρίου στα ανατολικά του νησιού


MONTAGE DA LA TOUR EIFFEL

''ΑΝΑΣΑ Ή ΛΥΣΗ? '' Α.Τ.



«Η ευτυχία μου, σκέπτομαι, θα 'ναι,
ζήτημα ύψους»
Κώστας Καρυωτάκης


Τους μήνες που πέρασαν η ΕΕ έκανε μεγάλα βήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και τραπεζών. Τόσο μεγάλα, που πριν από έναν χρόνο ήταν αδιανόητα.
1. Προχώρησε σε πιο οργανωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος της Ελλάδας. Με το κούρεμα των ιδιωτικών επενδύσεων στα ομόλογα και την έγκριση ενός νέου πακέτου στήριξης για την κάλυψη των ελλειμμάτων του Δημοσίου, την αποπληρωμή των δανείων και τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος, έφυγε ένα μέρος του βάρους χρέους και μπαίνουν οι βάσεις για σταθεροποίηση. Επίσης, μια σημαντική παράγραφος στην απόφαση ρητά προλαβαίνει την ορχήστρα της καταστροφής, λέγοντας ότι αν χρειαστεί στο μέλλον η ΕΕ θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας. Η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ύφεσης δεν έχει αντιμετωπιστεί αλλά είναι πλέον στο τραπέζι. Ολοι καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα μόνη της δεν θα τα καταφέρει, άρα θα χρειαστεί και ένα σχέδιο τύπου Μάρσαλ, μαζί με την αλλαγή της Δημόσιας Διοίκησης. Δηλαδή, θα χρειαστεί χρόνος..'' ΤΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΑ Η ΥΓΕΙΑ ''ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ'' της ΕΛΕΝΗΣ ΧΕΛΜΗ


''Συνεχίζοντας το θέμα της προηγούμενης εβδομάδας σχετικά με την χαλάρωση, θα σας περιγράψω μια άσκηση[στάση που είναι εξαιρετική για χαλάρωση και αυτοσυγκέντρωση. Βοηθάει επίσης πολύ στο να δυναμώσουμε τα κάτω άκρα μας, να ισιώσουμε την σπονδυλική μας στήλη και να δώσουμε στο σώμα μας μια στητή και περήφανη στάση:

Στεκόμαστε όρθιοι με τα δύο πόδια παράλληλα και κοντά το ένα στο άλλο. Τα χέρια μας παράλληλα στο σώμα μας και λίγο ανοικτά προς τα έξω, οι ώμοι μας χαλαροί. Η σπονδυλική μας στήλη ίσια. Κλείνουμε τα μάτια μας και συγκεντρωνόμαστε στην στάση του σώματός μας. Η αναπνοή μας είναι βαθιά και κανονική και γίνεται από τη μύτη..''

Tuesday, March 27, 2012

James Cameron Completes Record-Breaking Mariana Trench Dive Solo sub dive is deepest ever.


At noon, local time (10 p.m. ET),James Cameron's "vertical torpedo" sub broke the surface of the western Pacific, carrying the National Geographic explorer and filmmaker back from theMariana Trench's Challenger Deep—Earth's deepest, and perhaps most alien, realm.
The first human to reach the 6.8-mile-deep (11-kilometer-deep) undersea valley solo, Cameron arrived at the bottom with the tech to collect scientific data, specimens, and visions unthinkable in 1960, when the only other manned Challenger Deep dive took place, according to members of the National Geographic expedition.

LA GRECE CONTEMPORAINE 1857''

Grèce crise

ΜΝΗΜΗ ΝΙΚΟΥ ΘΕΜΕΛΗ

Ομιλητές: Βασίλης Βουτσάκης, Πανεπιστημιακός, Ελισάβετ Κοτζιά, Κριτικός Λογοτεχνίας, καθ. Νίκος Χριστοδουλάκης, πρ. Υπουργός.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Σωκράτης Κοσμίδης, πρώην Γ.Γ της Κυβέρνησης
Τρίτη 27 Μαρτίου, ώρα 19.00
Συνεδριακή αίθουσα της Εθνικής Ασφαλιστικής, Λεωφ. Συγγρού 103-105

''Η ΑΛΛΗ ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ'' του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ

''Η μάχη για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ έχει κυριαρχήσει στην εσωτερική επικαιρότητα, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, κατά τους οποίους η έξοδος της χώρας μας από το κοινό νόμισμα προωθήθηκε ενεργά, όχι από κερδοσκόπους και «αναλυτές» με απώτερα κίνητρα, αλλά σε επίσημο επίπεδο από ορισμένους εκ των εταίρων μας. Στο ίδιο αυτό διάστημα όμως, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας, κατέστη εξίσου επισφαλής η παραμονή της Ελλάδας εντός του έτερου κορυφαίου επιτεύγματος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης: της Συνθήκης του Σένγκεν για την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών.,''

''ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ'' ΟΜΙΛΙΑ ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΥΤΣΗΣ


Monday, March 26, 2012

Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΓΚΕΚΑΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΜΠΟΛΑΝΙΟ ''2666'' (ΑΓΡΑ) της ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΤΖΙΑ

''Το «2666» του Χιλιανού Ρομπέρτο Μπολάνιο είναι σπουδαίο και ζοφερό. Και η συνάντηση με το έργο συντριπτική (μετ. Κρίτων Ηλιόπουλος, εκδ. Αγρα). Το μέγεθος, το βάθος, η φρίκη, η συνθετική ιδιοφυΐα, η αφηγηματική δεξιοτεχνία και ο επινοητικός σαρκασμός αφήνουν πάνω στον αναγνώστη ένα σημάδι βαθύ. Από τις 1.166 σελίδες του έργου (που αν εξαιρέσεις το δεύτερο μέρος και τις αρχές του τρίτου, δεν σε αφήνουν να τις αφήσεις) κανείς δεν βγαίνει αλώβητος. Το «2666» συντίθεται από πέντε επιμέρους μυθιστορήματα που ο εγκατεστημένος στην Ισπανία Ρομπέρτο Μπολάνιο (1953-2003) δούλεψε τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Για να δώσει ένα ανοιχτό βιβλίο που κάθε μέρος του πραγματοποιεί μια παραβολική τροχιά, διατρέχει απέραντες εκτάσεις πραγματικού και φανταστικού, περιλαμβάνει συγκαλυμμένες διασυνδέσεις και έκκεντρους σχολιασμούς, περιέχει δύο κρυφά κέντρα βάρους και ένα απομακρυσμένο σημείο διαφυγής (που είναι ενδεχομένως το νόημα του αινιγματικού νούμερου 2666). Αλλόκοτο, όπως και η θεματική του, παράδοξο, τραγικό αλλά και πνευματώδες και κωμικό, το «2666» ανασυνθέτει τη λογοτεχνία και ταυτόχρονα τον κόσμο, παραπέμποντας άλλοτε στο έπος, άλλοτε στο αστυνομικό μυθιστόρημα, άλλοτε στο πανεπιστημιακό ρομάντζο, άλλοτε στο δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, στην ελληνιστική μυθιστορία, στο λυρικό αφήγημα, στη θεατρική φάρσα, στο πεζογράφημα ερωτικής μαθητείας, στο μυθιστόρημα φιλοσοφικών ιδεών..''

''ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΓΛΥΚΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ'' ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΒΑΣΙΛΗ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ


Οταν πρωτόφαγα πριν 30 χρόνια αυτά τα παξιμάδια (μπισκότα ; ) στην Ζάκυνθο καλεσμένος στο Φιλιοτέϊκο κόντεψα να αρρωστήσω απο την μεγάλη ποσότητα που έφαγα... Τραγανά, νόστιμα όσο δεν φαντάζεστε, με το κόκκινο κρασί και τα μυρωδικά τους, με ένα καλό ελαιόλαδο, είναι ένα Ζακυνθινό σουξέ που πουλιέται στην Ζάκυνθο παντού μεν, αλλά μὀνο 2-3 φούρνοι τα κάνουν καλά. Αυτή η συνταγη είναι από το βιβλίο "Επτανησιακή κουζίνα" των Diana Louis και June Marinos (Eλληνικά Γράμματα) και νομίζω είναι η καλύτερη απο 2-3 που έχω δοκιμάσει. Δοκιμάστε τα τώρα μάλιστα αυτή την περίοδο που είναι και νηστεία λλά νομίζω είναι τόσο νόστιμα που άμα τα φτιάξετε μι΄αφορά θα έχετε συνέχεια. Μπορεἰτε επίσης αν θέλετε να παραλείψετε τις σταφίδες ώστε να γίνουν πιό ελαφριά. 
Scribd..

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥ ΣΑΑΡ


Sunday, March 25, 2012

Cirque Du Soleil Oscars 2012 Performance

Video..
http://www.fileden.com/files/2009/1/23/2280937/Klimt.pps

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΘΗΝΑ

Έχουμε δει πολλές φωτογραφικές σειρές που αφορούν στην παλιά Αθήνα. Νομίζω όμως ότι αυτή είναι η περισσότερο συστηματική και ενδιαφέρουσα, κυρίως λόγω των περιεκτικών κειμένων που συνοδεύουν κάθε φωτογραφία. Αξίζει επομένως τον κόπο να την διατηρήσουμε στο αρχείο μας
ΦΡΑΓ.ΚΟΣ

Οι φωτογραφίες..

María Callas - Puccini "Vissi d'arte" (Tosca)

Une nouvelle vague d'immigration réanime "Little Greece", à New York

''Il y a tout juste un an, quand Michaelis Klouvas est revenu vivre à Astoria, le quartier grec de New York, situé dans le Queens et appelé aussi "Little Greece", il a trouvé la ville changée. L'influence de son pays, autrefois si présente, s'est estompée, selon lui. L'endroit est devenu plus métissé, plus latino. "Avant, il y avait des restaurants grecs, des magasins grecs, des pancartes en grec, partout", raconte-t-il. Depuis, les gens ont gagné de l'argent et sont partis vivredans la banlieue chic de Long Island ou dans le New Jersey... D'autres sont rentrés au pays. Comme lui.
"L'erreur de ma vie, pense-t-il aujourd'hui. Mais ma femme voulait que la famille soit réunie." C'était en 1988. Après avoir rejoint vingt ans plus tôt son père charpentier, immigré aux Etats-Unis pour faire fortune, M. Klouvas, qui se fait maintenant appeler "Mike", avait décidé comme nombre de ses compatriotes exilés de retourner au pays..'' LE MONDE''

Univ. of Chicago's Rajan on Europe Debt Crisis

March 13 (Bloomberg) -- Raghuram Rajan, professor at the University of Chicago and former chief economist at the International Monetary Fund, talks about the European sovereign-debt crisis. Rajan talks with Tom Keene on Bloomberg Television's "Surveillance Midday." (Source: Bloomberg)

Saturday, March 24, 2012

New president urges Germans to stand by Europe

''Germany’s new president urged his compatriots on Friday not to turn their backs on European unity amid the debt crisis and said he wants to help ensure that people of all origins feel at home in the country.
Joachim Gauck, a former Lutheran pastor and East German pro-democracy activist with no party affiliation, was formally sworn in after a parliamentary assembly elected him by an overwhelming majority last weekend.
In an inaugural address to Parliament, the 72-year-old said it is important to “preserve (Germany’s) ‘yes to Europe.’’’

''ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ'' ΜΕΡΟΣ 5ο ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΛΟΙ


Το διάστημα από τις αρχές του 2010 και το κρίσιμο ταξίδι του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός μέχρι και την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου 2010, την δημιουργία του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης και την τελική ευθεία για την υπογραφή με την τρόικα ερευνούν ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ στο πέμπτο επεισόδιο της μεγάλης σειράς «Πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο».
Ο Αλέξης Παπαχελάς μιλά αποκλειστικά με τον διάσημο οικονομολόγο Νουριέλ Ρουμπίνι που αποκαλύπτει τι είχε πει στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου όταν τον συνάντησε στο καθοριστικό ταξίδι του στο Νταβός. Ακόμη, για πρώτη φορά ειδικοί των αγορών, σύμβουλοι των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων αλλά και ο Κάιλ Μπας, ο άνθρωπος που είχε από καιρό επενδύσει σε μια χρεοκοπία της Ελλάδας μιλούν για το ρόλο του περίφημου φαινομένου της κερδοσκοπίας. Για πρώτη φορά, ο γερμανός Γιούργκεν Σταρκ, τότε σημαίνον μέλος του εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας απαντά ξεκάθαρα στο ερώτημα αν υπήρξε κερδοσκοπία ή όχι στην ελληνική κρίση αλλά και αν παίχτηκε στις πλάτες της Ελλάδας κερδοσκοπικό παιχνίδι μεταξύ Ευρώ και Δολαρίου.

China Govt Economist:Like Fed, ECB Printing Way Out Of Crisis

''A senior Chinese government economist warned
Saturday that Europe seems to be following the U.S. in printing its way

out of the current debt crisis, and that China could wind up as the
biggest victim.

Chinese Academy of Social Sciences professor Yu Yongding said he is

concerned that Europe has “no resolution, no will or capacity” to
implement austerity, and European countries will instead depreciate the
euro to reduce their liabilities.

The European Central Bank’s long-term refinancing operations (LTRO)

suggest that it is taking a page from the Federal Reserve’s playbook and
has abandoned its opposition to monetary easing, he said. China should
prepare for the consequences of this..''

Yes or no to the financial transaction tax?

Vogue Italia December 2011 Karlie Kloss by Steven Meisel

Friday, March 23, 2012

Deep Ocean Mysteries and Wonders

In the deepest, darkest parts of the oceans are ecosystems with more diversity than a tropical rainforest. Taking us on a voyage into the ocean -- from the deepest trenches to the remains of the Titanic -- marine biologist David Gallo explores the wonder and beauty of marine life. (Launching a series on Awesome Nature)..


''ΠΩΣ ΝΑ ΞΟΡΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ'' του Α.Τ.

''«Αγιοι Ανάργυροι και θαυματουργοί
Δωρεάν ελάβατε, δωρεάν εδώσατε...»
Η γιαγιά

Οι Ισλανδοί είναι ένας σπουδαίος λαός, σεβαστός από όλους. Οταν η κρίση χτύπησε τις τράπεζές τους, ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που κήρυξε πτώχευση και έκτοτε υποφέρει στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Οι Ισλανδοί έχουν πλούσια παράδοση την οποία σέβονται και αξιοποιούν. Μεταξύ των μύθων της ιστορίας τους, η ύπαρξη του «κρυμμένου λαού» (hulduflk) έχει δεσπόζουσα θέση.
Ο «κρυμμένος λαός», τα ξωτικά δηλαδή, είναι χθόνια όντα που συνυπάρχουν με τους Ισλανδούς. Αλλά δεν μπορούν να τα δουν. Μόνο λίγοι Ισλανδοί έχουν το χάρισμα..

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

''ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ'' του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΛΕΒΑΝΤΗ

''Οι κρίσεις που νομίζαμε ότι είναι εξαιρετικά φαινόμενα έχουν πλέον γίνει ενδημικές. Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας οργανισμός για να είναι ικανός να αντιμετωπίσει τις επερχόμενες κρίσεις; 


Είδαμε την περασμένη εβδομάδα με ποιο τρόπο η διδασκαλία της αυτενέργειας στην αντιμετώπιση καταστροφών βοήθησε τους μαθητές σε μια περιοχή της Ιαπωνίας να σωθούν από το καταστροφικό τσουνάμι. Η προσέγγιση αυτή για την αντιμετώπιση κρίσεων δεν αποτελεί ιαπωνική πρωτοτυπία. Πολλοί μελετητές που ασχολούνται με την αντιμετώπιση μεγάλων καταστροφών και κρίσεων σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα - ο τρόπος που σκεπτόμαστε, τα εγχειρίδια και οι κανόνες που χρησιμοποιούμε για την αντιμετώπιση των κρίσεων είναι πια εντελώς ξεπερασμένα και δεν αντιστοιχούν..''

Thursday, March 22, 2012

THE WORLD WATER DAY






http://www.unwater.org/worldwaterday/
Arkives..

JO NESBO ''ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ'' (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΟΥΡΗ

''..Βρισκόμαστε στο Όσλο, κάπου στις αρχές του αιώνα μας. Όχι όμως, όπως ίσως θα περίμενε κανείς από ένα σκανδιναβικό μυθιστόρημα, σε ένα χιονισμένο Όσλο με τσουχτερό κρύο και γλιστερούς δρόμους. Ίσα-ίσα βρισκόμαστε μέσα στο κατακαλόκαιρο, τις μέρες που ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα ταλαιπωρεί τους αμάθητους Νορβηγούς και η πρωτεύουσα έχει σχεδόν αδειάσει λόγω των θερινών αδειών. Μία νεαρή κοπέλα δολοφονείται. Η έλλειψη προσωπικού αναγκάζει τον επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Μπγιάρνε Μέλερ να καλέσει στην υπηρεσία τον Χάρι Χόλε.
Ο Χόλε είναι ένα ανθρώπινο κουρέλι. Ο θάνατος της στενής του συνεργάτιδας Έλεν τον έχει διαλύσει και η εμμονή του να αποδείξει ότι ο συνάδελφός του Τόμας Βόλερ ευθύνεται για αυτόν έχει τσακίσει τη σχέση του με τη Ράκελ. Ο Χάρι βρίσκεται μόνιμα σε κατάσταση μέθης ενώ η απόλυσή του είναι έτοιμη και περιμένει την επίσημη υπογραφή του προϊσταμένου. Καθώς οι φόνοι συνεχίζονται με περιοδικότητα, ο Χάρι αποφασίζει να εμπλακεί στην υπόθεση και να παραμείνει νηφάλιος..''
Διαβάστε περισσότερα..

''Ο ΠΟΙΗΤΗΣ'' της REGINA ULMANN μετάφραση ΙΩΑΝΝΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ

ΠΟΙΗΤΗΣ
 
 
Ω, τι ωραία.
Δες, δεν υπάρχει
χώρος
Ανάμεσα σε γη και ουρανό.
Κάθε συλλαβή που πρόφερες
Στεκόταν μες το φως.
Δεν είδες ακόμα
Τα δάση
Που δημιούργησες.
Μύλοι γεμάτοι δύναμη
Πηγαίνουν να φτυαρίσουν στους ανέμους
Εστίες στέκονται
Βουβές σαν τους αγρούς
Τους σιωπηλούς κυματισμούς τους
Δεν τους βλέπουν.
Όλα αυλακώνουνε τον ουρανό
Κατά πως θέλουν.
Ψίθυροι φτερών
Σκιές στην ερείκη
Σε αρχαία δέντρα
Ο άνεμος δίνει νιότη.
Ο άνεμος δίνει απαλά φτερά
Να ντύσει το πουλί
Ωριμάζει ο καρπός
Για το συμπόσιο
Ένα πράγμα είναι και πέτρα
Έχει και πλάτος
Στρογγυλεύει και μένει
Πρόθυμο για τη λέξη σου
Στην αιωνιότητα
Μετάφραση: Ιωάννα Αβραμίδου

''ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΡΕΕΣ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ'' ανάρτηση της ΔΙΟΝΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ''

''Στην ιατρική σχολή του πολύφημου πανεπιστημίου του Stanford, μια ομάδα κορυφαίων ερευνητών μελετά εδώ και χρόνια την αλληλεπίδραση ανάμεσα στο κοινωνικό περιβάλλον, το νου, τον εγκέφαλο και το σώμα, προκειμένου να καταλάβει με ποιους τρόπους η μοναξιά, το άγχος ή η ανθρώπινη συνύπαρξη και η υποστήριξη μπορούν να επηρεάσουν την υγεία.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Dr. David Spiegel δήλωσε πρόσφατα ότι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας άντρας για την υγειά του,  είναι να βρει μια σύντροφο και να παντρευτεί.   Μια γυναίκα, το καλύτερο που έχει να κάνει για να προστατέψει την υγεία της είναι να καλλιεργεί και να φροντίζει τη σχέση με τις φιλενάδες της..''

Wednesday, March 21, 2012

ΠΡΩΤΑ Η ΥΓΕΙΑ ''ΜΕΘΟΔΟΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ 2'' της ΕΛΕΝΗΣ ΧΕΛΜΗ


''Υπάρχουν διάφορες τεχνικές χαλάρωσης. Από τις πιο γνωστές είναι η ‘αυτογενής εκπαίδευση’ (autogenes training) του Schultz, η μέθοδος του Jacobson, η μέθοδος Vittoz, η σοφρολογία, το γιόγκα και άλλες ανατολικής προέλευσης. Όλες αυτές οι τεχνικές είναι αποδεκτά εργαλεία χαλάρωσης και εξαρτάται από τον καθένα να διαλέξει την τεχνική που του πάει.

Αυτογενής εκπαίδευση (autogenes training)

Από το autogenes, αυτό που προέρχεται από μέναν τον ίδιο και το training, άσκηση, προπόνηση, εκπαίδευση. Εμπνευσμένη από την ύπνωση, η τεχνική του Δρ. Schultz βασίζεται στην αυθυποβολή. Ο Δρ. Schultz παρατήρησε ότι τα άτομα που βρίσκονταν υπό ύπνωση ανέφεραν ότι αισθάνονταν το σώμα τους βαρύ (λόγω της χαλάρωσης των μυών) και ζεστό (λόγω της διαστολής των αιμοφόρων αγγείων). Αυτά είναι συμπτώματα που..''

''Ο ΕΛ ΕΡΙΑΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ..'' του Α.Τ.

''Πριν στεγνώσει το μελάνι σχετικά με τη δεύτερη διάσωση της Ελλάδας, ο διαχειριστής του μεγαλύτερου Ταμείου επενδύσεων σε κρατικά ομόλογα προβλέπει ότι η Πορτογαλία, δυστυχώς, ακολουθεί τον ελληνικό δρόμο. Και διαβλέπουν πολλοί και διάφοροι ότι θα υπάρξει κι άλλο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα. Αλλά και η Ιρλανδία δεν τα πάει τόσο καλά, όσο νόμιζαν.

Ο εν λόγω κύριος λέει ότι η Πορτογαλία δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές , παρά το γεγονός ότι η κατάσταση στην χώρα είναι καλύτερη από την Ελλάδα μια και τα μέτρα αποδίδουν, και επειδή εκεί υπάρχει πολιτική συναίνεση. Σε αντίθεση με την χώρα μας.'' ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ''ΤΡΙΑ ΚΡΥΦΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ '' ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ

Ποιητική συλλογή Τρία κρυφά ποιήματα (1966)

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ του ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΟΣΟΥ

Geithner Says Europe Faces Difficult Reforms, Weak Growth

“For these economic reforms to work, policy makers in the euro area will have to be careful to calibrate the mix of financial support and the pace of fiscal consolidation,” Geithner said in remarks prepared for delivery tomorrow to the House Financial Services Committee and posted on the panel’s website. “The reforms will take time and they will not work without financial support that enables governments to borrow at affordable rates and keeps the overall rates of interest across the economy at levels that won’t kill growth.” 

Ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ


Tuesday, March 20, 2012

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΥΑ ΣΤΗΝ ΛΥΓΙΑ

Dakuwaqa's Garden - Underwater footage from Fiji & Tonga ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ

Η επιστολή του Γκρεγκ Σμιθ Γιάννης Παλαιολόγος

Σίγουρα την έχετε διαβάσει, ή έχετε διαβάσει για αυτήν: η επιστολή παραίτησης του Γκρεγκ Σμιθ, υψηλόβαθμου στελέχους της Goldman Sachs, που δημοσιεύθηκε προ ολίγων ημερών στους New York Times, έχει κάνει πάταγο στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο. Τι είπε ο Σμιθ και γιατί είχε τέτοια ανταπόκριση;

Το κεντρικό χωρίο είναι το παρακάτω:

«Για να θέσω το πρόβλημα με τους πιο απλούς όρους, τα συμφέροντα του πελάτη συνεχίζουν να παραμερίζονται στον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία δρα και σκέφτεται σχετικά με το να βγάζει χρήματα.»

 Ο παραιτηθείς αναπτύσσει το νόημα αυτής της μομφής στη συνέχεια της επιστολής του:

Monday, March 19, 2012


ΠΕΤΡΟΣ ΑΥΛΙΔΗΣ ''ΣΟΦΕΡ'' (ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ) της ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΤΖΙΑ

''Πρωταγωνίστρια είναι η πόλη. Φρουροί, φυλάκια, δυνάμεις κατοχής, συρματοπλέγματα, περίπολοι, συμμαχικοί στρατοί – τεκμήρια ενός Ψυχρού Πολέμου, που, σαράντα χρόνια μετά τον Πόλεμο, δεν λέει να λήξει. Μια πόλη–μύθος. Πόλη των κατασκόπων και των καλλιτεχνών, πόλη της παρακμής και των μεταναστών, πόλη της νοσταλγίας και των ευκαιριών, πόλη που κάτω από τη σκιά του Τείχους απλώνεται διχασμένη γύρω από τις όχθες του ποταμού Σπρέε. Μπαουχάουζ, ερειπωμένα κτίρια και βιομηχανικές εγκαταστάσεις· εστιατόρια, πρωτοποριακές γκαλερί και καμπαρέ· ηθοποιοί, σκηνοθέτες και μουσικοί· τραγούδια, εκκεντρικότητες, γέλια και χοροί. Αυτό είναι το Βερολίνο της δεκαετίας του ’80 του Πέτρου Αυλίδη (γενν. 1955) στο τρίτο βιβλίο του «Σοφέρ» (Γαβριηλίδης, σελ. 251). Ενα μυθιστόρημα στο οποίο μαζί με την πόλη πρωταγωνιστεί και η ηρωική νεότητα. Τα πρώτα χρόνια ενός γιατρού που έφθασε στο Βερολίνο για την ειδικότητά του, έγινε θαμώνας ξακουστών μπαρ, γνωρίστηκε με άσημους και διάσημους και σήμερα αφηγείται αναμνήσεις από τη μακρινή εκείνη εποχή. Αυτοβιογραφικού χαρακτήρα, το έργο αποτελεί ωστόσο κάτι περισσότερο από μια απλή μαρτυρία. Διότι εκείνο που κυρίως μεταφέρει είναι η αίσθηση και το συναίσθημα, η ατμόσφαιρα και η συγκίνηση, το βαθύτερο προσωπικό βίωμα που εισέπραξε ο αφηγητής από την πόλη στη δεκαετία πριν από την πτώση του Τείχους..''

''ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ'' της ΙΩΑΝΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ

''Όσοι μεγαλώσαμε στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1970 και κατ΄ ουσίαν ήρθαμε σε επαφή με την πραγματικότητα, στην δεκαετία του 1990 βρεθήκαμε προ μιας κατάστασης τραγελαφικής. Αντιμετωπίσαμε ένα κράτος ανυπόληπτο, ανίκανο και διεφθαρμένο. Μια δημόσια διοίκηση που αντιμετώπιζε οποιονδήποτε έπρεπε να συναλλαγεί μαζί της με παντελή έλλειψη σεβασμού. Αντιμετωπίσαμε, όμως, και μια παγιωμένη επί καιρό αντίληψη, σύμφωνα με την οποία έτσι είναι τα πράγματα σ’ αυτή την χώρα και συνεπώς προκειμένου να επιβιώσει κανείς θα έπρεπε να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα. Θα έπρεπε, δηλαδή, να το πάρουμε απόφαση πως επικρατεί ο παραλογισμός και η στρέβλωση, η αναξιοκρατία και το μέσον. Καμιά δουλειά, ούτε καν η απλούστερη δεν ολοκληρώνεται εάν δεν ξέρεις τον κατάλληλο άνθρωπο. Δεδομένου ότι ..''

Sunday, March 18, 2012

ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΛΕΥΚΑΔΑ

Οι διαφάνειες..

SOL GABETTA VIRTUOSE DU CELLO

Reporter: China in Greece

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ Η ΑΝΟΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

''Δύο χρόνια μέσα στην κρίση έχουμε εξοντωθεί.Αλλεπάλληλες διαγνώσεις της αρρώστειας,πειραματικές θεραπείες,τα πάντα έχουμε δοκιμάσει,ελπίζοντας σε κάποια βελτίωση της κατάστασής μας.Ως γνωστόν βέβαια,το ζήτημα δεν είναι μόνο να θεραπευτεί η αθένεια,αλλά να σωθεί και ο άρρωστος.Και ο άρρωστος,έχω την εντύπωση, κινδυνεύει σοβαρά.΄Αρρωστοι βέβαια είμαστε όλοι εμείς..''

ΑΘΛΗΤΙΚΑ του Φ.ΤΣΑΝΤΙΛΗ

Αγαπητοί εκφωνητές του ραδιοφώνου,
Αν έχετε καλύτερα πράγματα να κάνετε από το να μεταδίδετε έναν αγώνα Β’ ή Γ’ εθνικής, τότε ΕΜΠΡΟΣ, πράξτε το. Αλλά δεν είναι δυνατό την ώρα που ο φίλαθλος μικρού συλλόγου που περιμένει από εσάς να ακούσει τι κάνει η ομάδα του, εσείς να ντρέπεστε να διακόψετε τον εκφωνητή που περιγράφει έναν «πιο σημαντικό» αγώνα. ΟΛΟΙ οι αγώνες που περιγράφετε έχουν την ΙΔΙΑ αξία. ΕΚΤΟΣ και αν σας έχουν βάλει να κάνετε προπαγάνδα για τους μεγάλους συλλόγους. Είτε μεταδίδετε είτε ΔΕΝ μεταδίδετε. ΜΗΝ αφήνετε στα κρύα του λουτρού τους οπαδούς των μικρών συλλόγων. Είναι ΑΓΕΝΕΙΑ.
 Φίλιππος

Saturday, March 17, 2012

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

σας ενημερώνω για το τελευταίο φετινό σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου που θα γίνει στις 9 μμ, την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012,  στην Αίθουσα σεμιναρίων του Οινου ο Αγαπητός στα Μελίσσια, Λεωφ. Πηγής 15.  (http://www.oinosoagapitos.gr)

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι : γενικά περί ελαιολάδου, κατηγοριοποίηση, τα οφέλη στην διατροφή, η διαδικασία συλλογής και πως γίνεται η σωστή ελαιοποίηση της ελιάς, η συντήρηση του ελαιολάδου, κανονισμοί και ποιοτικές παράμετροι , τι είναι και πως γίνεται η οργανοληπτική αξιολόγηση των ελαιολάδων και τέλος διεξαγωγή τυφλής γευσιγνωστικής αξιολόγησης 8 δειγμάτων ελαιολάδου.

Οσοι τυχόν ενδιαφέρονται να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στο τηλέφωνο 210-6142200, με είσοδο 15 ευρώ.

Το σεμινάριο οργανώνει ο Βασίλης Φραντζολάς - M.Sc. Food Policy, γευσιγνώστης ελαιολάδου.


Ομάδα δράσης για την Ελλάδα Δεύτερη τριμηνιαία έκθεσ



Η Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα συστάθηκε το καλοκαίρι του 2011 από τον πρόεδρο
Barroso μετά από αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου. Στόχος της είναι
να συμβάλει στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής και να
επιταχύνει την απορρόφηση των κονδυλίων της ΕΕ μέσω ενός προγράμματος τεχνικής
βοήθειας.  
Η Ομάδα Δράσης παρέχει στήριξη στην Ελλάδα στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής
κινητοποιώντας κατάλληλη τεχνογνωσία από Κράτη Μέλη και ευρωπαϊκούς ή διεθνείς
οργανισμούς.  
Το πρόγραμμα τεχνικής βοήθειας θα πρέπει να προωθήσει ένα υγιές και βιώσιμο
κανονιστικό περιβάλλον που να στηρίζει την εστιασμένη στις επιχειρήσεις ανάπτυξη και
να αντιμετωπίζει τις αδυναμίες της αγοράς κατά αναλογικό και συνεκτικό τρόπο. Αυτό
το πρόγραμμα τεχνικής βοήθειας έχει επίσης ως στόχο να βελτιώσει την ικανότητα της
αποτελεσματικής και δίκαιης εφαρμογής των νομοθετικών ή διοικητικών απαιτήσεων. 
Για να αποδώσουν πλήρως οι προσπάθειες για την ανάπτυξη αυτής της διοικητικής
ικανότητας ενδέχεται να χρειαστεί χρόνος. Ωστόσο, μέτρα υλοποίησης των απαραίτητων
διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα στείλουν το μήνυμα της δέσμευσης της Ελλάδας για
την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.
Ελληνικά..

ΕΦΥΓΕ Ο ΑΡΤΣΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ , ΑΝΆΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΡΣΟΥ

''Ο διακεκριμένος επιστήμονας γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1927 στο Γκλέιν Ίνες της Νέας Νότιας Ουαλίας. Οι γονείς τους κατάγονταν από τα Κύθηρα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Σίδνεϊ και έχει γράψει τέσσερα βιβλία. Η ζωή του έχει γίνει ντοκιμαντέρ από τον βραβευμένο Αυστραλό σκηνοθέτη, Φιλ Νόις, και προβλήθηκε στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Σίδνεϊ το 1976.
Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο, εργάστηκε, για λίγο, στο νοσοκομείο της ναυτικής βάσης Lismore και από το 1953 έως το 1957 εργάστηκε στην Αγγλία. Κατά την περίοδο 1975-1967 εργάστηκε στην εξόρυξη οπάλιου στο Κούπερ Πίντι, μαζί με άλλους Έλληνες. Εκεί είδε και το δράμα των ιθαγενών σε όλο του το μεγαλείο και έτσι από το 1976 έως το 1982 απασχολήθηκε αποκλειστικά στην Ιατρική Υπηρεσία των Αβορίγινων..''
Διαβάστε περισσότερα..

Thessalonique montre la voie pour s’en sortir


Pendant qu’Athènes se sclérose dans la complainte de la récession et des manipulations de l’étranger, près de la deuxième ville du pays de nouveaux projets bourgeonnent, faisant germer l’espoir. Die Zeit est allé à la rencontre de ces Grecs qui n'espèrent plus rien de l’Etat et qui ont retroussé leurs manches.
Le liquide rose clair remplit le verre jusqu’au bord. Remuer, sentir, goûter, rouler dans la bouche – et recracher. Stellios Boutaris goûte la dernière cuvée des caves Kir-Yanni. "Là, on tient quelque chose !", s’enthousiasme-t-il au sujet du mousseux rosé en gestation avec lequel il entend conquérir l’Europe du Nord. "L’Allemagne est un pays à mousseux, on y trouvera des clients", assure-t-il.
Dans le petit village de Yannkohori, à une heure à l’ouest de Thessalonique, un tel optimisme se comprend. Un timide soleil d’hiver flotte au-dessus du domaine viticole de Kir-Yanni. On aperçoit de la neige au sommet des coteaux verts et gris aux formes douces.

Friday, March 16, 2012

Maned three-toed sloth (Bradypus torquatus)

The maned three-toed sloth is the rarest of the five sloth species and is only found in Brazil (3). The name refers to its black mane of hairs, each up to 15 centimeters long, running down the back of its neck and over the shoulders (2). Like other sloths it has long limbs, a short body and a stumpy tail (2). The head is round, with a flat face and small ears hidden in the fur. Its fur is coarse, long and shaggy, and grows in the opposite direction to most mammals; from the stomach to the back. The cream and tan coloured coat is usually tinged green from the blue-green algae that live in grooves in the hair, providing great camouflage for the sloth in the trees (3).

The reference in the name to three-toes is misleading; all species of sloth actually have three toes on the hind limbs, but they are grouped into two genera which can be distinguished by the number of fingers on the forearm. The two-fingered forms are known as two-toed sloths, and the three-fingered forms are called the three-toed sloths (3). These digits end in curved claws, measuring up to 4 inches long and are ideally shaped to hook around tree branches. Three-toed sloths also have an elongated neck due to an additional vertebra. This allows more flexible movement of the head and enables them to gaze at their surroundings in a 270 degree arc (3).

ARKive video - Maned three-toed sloth - overview

''Άξονες οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής για έξοδο από την κρίση'' του ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

''Η δύσκολη τρέχουσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία οφείλεται κυρίως:

(Α) Στην κατάρρευση του αναπτυξιακού και κοινωνικού προτύπου της χώρας, η οποία επί 35 συναπτά έτη δαπανά ετησίως 5% έως 10% περίπου περισσότερα απ’ ότι παράγει, κυρίως μέσω της αλόγιστης επέκτασης ενός αναποτελεσματικού, ισοπεδωτικού, κομματοκρατούμενου και έντονα ελλειμματικού κράτους. Το διαρκές και μεγάλο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών οφείλεται κυρίως στο διαρκές, άλλοτε μικρό και άλλοτε μεγάλο -συνήθως όμως μεγάλο- έλλειμμα του δημόσιου τομέα, ενώ από το 2001 και μετά και στην ταχεία αύξηση του δανεισμού του ιδιωτικού τομέα από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα..''

Διαβάστε περισσότερα..