Thursday, December 15, 2011

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ..ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Από τότε που ορκίστηκε ο Παπαδήμος, τα πολιτικά θέματα περιορίστηκαν. Ο Παπαδήμος-βάλιουμ όπως έγραψε ο Δ.Μητρόπουλος στα ΝΕΑ. Σήμερα γιορτάζουμε διπλά γεννέθλια. Το μπλογκ γίνεται τριών ετών πάντως. Και η Ιωάννα Αβραμίδου από τη Θεσσαλονίκη συνεργαζόμενη μας στέλνει τον ''ΨΑΛΜΟ'' του Γκέοργκ Τρακλ. Ο ''πατέρας'' της σύγχρονης γερμανικής ποίησης, νεαρός άνοιξε τον δρόμο στις γενιές των γερμανόφωνων ποιητών. Αυστριακός, πολύπλοκος, σκληρός και ευαίσθητος σπάει όλες τος μέχρι τότε γνωστές φόρμες. Ο '"ΨΑΛΜΟΣ'' συνοδεύεται με έναν πρόλογο της Ιωάννας καθώς και το γερμανικό κείμενο και την αγγλική μετάφρασή του. Την ευχαριστούμε.
Από το London Review έχουμε ένα οδοιπορικό στην Αθήνα. Επίσης προτάσεις για βιβλία για τα Χριστούγεννα. Τέλος μια συζήτηση για το βιβλίο από την Royal Society.

2 comments:

  1. Μας έχεις πρήξει με τους απελπισμένους Γερμανούς! Βάλε κάτι πιο χαρούμενο, Σαίξπηρ, να πούμε!
    Μελίττα

    ReplyDelete
  2. Θα σου βάλω το σονέτο για συνταξιούχους από το έργο της τρόικα ''Μεσοπρόθεσμο'', Αν πάλι έχεις κάτι καλό δεν έχεις παρά να το στείλεις να το βάλουμε κάθε Πέμπτη στην ώρα του βιβλίου. Αλλά προτότυπο. Είτε δικό σου είτε μετάφραση δική σου από τον Σαίξπηρ. Όπως κάνει άψογα η Ιωάννα μας

    ReplyDelete