Monday, October 17, 2011

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ ''ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ''

Σήμερα προτείνουμε ένα πολύ ελαφρύ και μάλλον ασυνήθιστο τρόπο για να μαγειρέψετε το κοτόπουλο. Καιρός να αλλάζουμε και λίγο τις κλασικές συνταγές. Εξάλλου είμαστε και γενικότερα στην αρχή της Εποχής των παγετ (συγγνώμη) των αλλαγών... Λοιπόν, το κοτόπουλο βράζοντας μὀνο σε κόκκινο κρασί παίρνει ένα ωραίο χρώμα στο τέλος σαν κυνήγι ενώ η σάλτσα του είναι πάρα πολύ νόστιμη όταν μάλιστα την δέσετε στο τέλος (στην φωτό η σάλτσα δεν έχει δεθεί ακόμα!). Ψάξτε με την ευκαιρία της συνταγής να βρείτε απο την κεντρική αγορά της Αθήνας και σίγουρα από το Μπαχάρ αυτό το Tαϊλανδέζικο πιπέρι shequan (δεν είναι καθόλου καυτερό, απλά έχει πολύ ωραίο άρωμα...). Πάει πολύ σε συνταγές με ψητό κρέας και ιδιαίτερα με χοιρινές τηγανητές μπριζόλες... μούρλια. Συνοδέψτε το φαγητὀ με ένα εξωτικό άσπρο βραστό ρύζι basmati.

2 comments:

  1. Xm!!! αν και δε νομιζω ότι θα μου αρέσει, θα το δοκιμάσω,έτσι από περιέργεια και φυσικά γιατί μας το προτείνετε.Χαιρετώ. Ρ.Μ

    ReplyDelete
  2. Αγαπητέ(η) μου σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας. Να μας ενημερώσετε για τα αποτελέσματα

    ReplyDelete