Wednesday, August 3, 2011

ΤΟ ΠΕΡΛ ΧΑΡΜΠΟΡ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΟΧ

Δύο χρόνια τώρα η Αμερική προσπάθησε να απεγκλωβιστεί από την υποταγή της στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό και τον ασύδοτο και επικίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία εναγκαλισμό και την κυριαρχία των αρρύθμιστων αγορών. Με αιχμή του δόρατος τις  αυτοκρατορίες του Μέρντοχ και των αδελφών Κοχ στα ΜΜΕ και κινήματος ‘’ πάρτι του τσαγιού’’ στην πολιτική, ένας λυσσαλέος αγώνας εξελίχθη στην παραπαίουσα υπερδύναμη από τα λάθη της διακυβέρνησης Μπους. Οι ακραίοι της ρεπουμπλικανικής παράταξης, αφού επέβαλαν τις απόψεις τους στο κόμμα τους , σήμερα κατατρόπωσαν και τον Ομπάμα. Στην συμφωνία για την ψηφοφορία του Κογκρέσου, η αντιμετώπιση της κρίσης χρέους  των ΗΠΑ περιλαμβάνει μόνο την λιτότητα και εξαερώθηκε το δεύτερο σκέλος για αύξηση της φορολογίας στα πολύ μεγάλα εισοδήματα. Τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί του τσαγιού θριαμβολογούν, ενώ οι κευνσιανοί φορτώνουν προσωπικά στον Ομπάμα την διαγραφή της όποιας κοινωνικής αλληλεγγύης που προέβλεπε το πρόγραμμα των δημοκρατικών.
Για εμάς στην Ευρώπη είναι φανερό ότι οι εξελίξεις θα έχουν σοβαρές συνέπειες. Αποδείχτηκε ότι τα 600 τρις που έχουν επενδυθεί παγκοσμίως στα παράγωγα -σε αέρα δηλαδή σε μεγάλο βαθμό- επικράτησαν πλήρως των παραγωγικών δυνάμεων που εκπροσωπούνται μόλις με 60 τρις, που είναι το παγκόσμιο ΑΕΠ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Παγκόσμια Τράπεζα Διακανονισμών από κοινού  με άλλους διεθνείς οργανισμούς. Η ήττα μποιάζει με τον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ. 
Τα κεφάλαια αυτά, απαλλαγμένα από τον κίνδυνο να ξεφουσκώσουν σταδιακά και μάλιστα στην Μέκκα τους-μαζί με το Λονδίνο-, θα στραφούν πλέον ορμητικά στον μόνο αντίπαλο που παραμένει στον διάβα τους. Την Ευρωπαϊκή ¨Ένωση και ειδικά την Ευρωζώνη.
Α.Τ.
Watched any conservative programs lately? Chances are, you've seen an oil-funded pundit.

No comments:

Post a Comment