Thursday, September 30, 2010

ΚΥΘΗΡΑ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ














http://kythira-antikythira.blogspot.com/

ΜΙΛΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ? 6 ''Ο ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ''

TASCHEN EDITIONS : DENNIS HOPPER PHOTOS 61-67

A reluctant icon captures a decade of cultural transformation

The Collector's Edition is limited to 1,500 numbered copies, each signed by the photographer.

"I was doing something that I thought could have some impact someday. In many ways, it's really these photographs that kept me going creatively." —Dennis Hopper

During the 1960s, Dennis Hopper carried a camera everywhere—on film sets and locations, at parties, in diners, bars and galleries, driving on freeways and walking on political marches. He photographed movie idols, pop stars, writers, artists, girlfriends, and complete strangers. Along the way he captured some of the most intriguing moments of his generation with a keen and intuitive eye. A reluctant icon at the epicenter of that decade’s cultural upheaval, Hopper documented the likes of Tina Turner in the studio, Andy Warhol at his first West Coast show, Paul Newman on set, and Martin Luther King during the Civil Rights March from Selma to Montgomery, Alabama.

B.BLAKΕ ''Ο ΔΙΠΛΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΤΙΝ ΦΟΛΣ'' ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ


''Δεκαετία του ’50. Δουβλίνο. Νοσοκομείο. Πάρτυ για την αποχώρηση της νοσοκόμας Μπρέντα Ράτλετζ. Καθαρή αλκοόλη συνοδεύει τους αποχαιρετισμούς. Η παράδοση ενός άγνωστου μωρού στην αγκαλιά της, στην προκυμαία, μαζί με μία αποστολή είναι η συνοδεία στην αναχώρηση της. Δύο θολά πρόσωπα, στις σκοτεινές, ξεκάθαρες, υγρές εικόνες κάνουν την αρχή στον μύθο. ‘Οι νεκροί – έτσι πίστευε ο Κουίρκ – δεν ήταν τόσο απόκοσμοι όσο οι ζωντανοί.’ Κουίρκ ο ιατροδικαστής, μεθυσμένος μετά το πάρτυ μπαίνει στο νεκροτομείο. Η ζάλη δεν του επιτρέπει να αναλύσει την παρουσία εκεί του γυναικολόγου, ο οποίος συμπληρώνει έναν φάκελο..''
της ΒΑΣΩΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

O. BANKS ''Η ΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΒΑΤΖΟ'' (ΑΓΡΑ)

''Γιατί να μπει κανείς στον κόπο να διαβάσει τη «Μανία με τον Καραβάτζο»; Γιατί να ενδιαφερθεί για μία αστυνομική ιστορία στην Ιταλία της δεκαετίας του ΄80, γραμμένη από τη σκοπιά ενός αμερικανού και, το χειρότερο, με τις αναλύσεις για την τότε πολιτική κατάσταση ενός αμερικανού; Για έναν πολύ απλό λόγο: αυτός ο αμερικανός λατρεύει την τέχνη. Ο Έιμος Χάτσερ ασκεί το ιδιότυπο επάγγελμα του ντετέκτιβ κλοπών έργων τέχνης στο μόνιμο μισθολόγιο της Διεθνούς Ένωσης Εμπόρων Τέχνης, αντιμετωπίζοντας καθημερινά τη σκληρή πραγματικότητα: αυτού του είδους οι κλοπές αυξάνονται ραγδαία ενώ η αστυνομία μοιάζειανίκανη να τις εμποδίσει ή να συλλάβει τους ενόχους. Ο ίδιος είναι άνθρωπος με κλασικές σπουδές στην ιστορία της τέχνης, με παιδεία, άριστα καταρτισμένος πάνω στο γνωστικό του αντικείμενο, διαθέτε..''
της Αφροδίτης Κουρή

Διαβάστε περισσότερα..

ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΣΤΗ Ν.Δ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΘΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΘΟΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΩΣΗΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ. ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΤΟΥ.

Η αγορά της λιανικής θα συνεχίσει να υποχωρεί φέτος, προτού αρχίσει να ανακάμπτει δειλά στα τέλη του 2011, με την προϋπόθεση ότι το μνημόνιο θα εκτελείται κανονικά, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), Θεόδωρος Βάρδας, σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο Reuters.
«Νομίζω ότι η μείωση (του τζίρου) θα είναι γύρω στο 7% με 10% και το μεγαλύτερο τμήμα οφείλεται σε αρνητική ψυχολογία του κόσμου», ανέφερε ο κ. Βάρδας.
Σημείωσε, ωστόσο, πως «...με την διαφαινόμενη καλή εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών, (η πτώση) σιγά-σιγά θα υποχωρεί και ο κόσμος θα επανακάμψει».
«Το 2011 προβλέπουμε στο πρώτο εξάμηνο μία σταθεροποίηση, δηλαδή μηδενική πτώση, και προς το τέταρτο τρίμηνο του 2011 ίσως να δούμε μια αύξηση μεταξύ 1 με 3%», πρόσθεσε.
Υποστήριξε ακόμη πως η κυβέρνηση θα πρέπει τώρα να προωθήσει μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης και τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες αυξήσεις του ΦΠΑ καθώς οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο βαρύνουν ήδη τα νοικοκυριά.
«Μπορεί στην αρχή να βοηθήσουν κάπως στην μείωση του ελλείμματος, αλλά στη συνέχεια αποδεικνύεται ότι οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους», επεσήμανε.
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΠΑΠΑ...3 ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Record-Breaking Sea-Creature Surveys Released

Wednesday, September 29, 2010

ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ..ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ

Μην ανησυχείτε δεν πρόκειται για τον δικό μας. Στο κάτω κάτω ο δικός μας δεν έκανε ΤΙΠΟΤΕ. Γιατί να κατηγορηθεί?
''Στο σκαμνί θα καθήσει ο πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας Γκέιρ Χ. Χάαρντε , 59 ετών, ως υπεύθυνος για την οικονομική κατάρρευση της χώρας το 2008. Την ιστορική αυτή απόφαση έλαβε χθες το κοινοβούλιο παραπέμποντας τον δεξιό πολιτικό στην κρίση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Στην ψηφοφορία σημειώθηκε οριακή διαφορά: 33 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 30 κατά..''

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=357358&dt=29/09/2010#ixzz10tZJ71lr

''The cost to insure Irish bonds against a government default jumped to a record yesterday (Tuesday) afterStandard & Poor's said the cost of bailing out nationalized lender Anglo Irish Bank Corp. could exceed $47 billion. 

Contracts on credit default swaps (CDS) on Anglo Irish bonds rose 1.5 basis points to 937.5, implying a 56% probability of default within five years, after earlier climbing to an all-time high of 960.5. 
Credit-default swaps pay the buyer face value in exchange for the underlying securities or the cash equivalent should a borrower fail to adhere to its debt agreements. Increasing prices signal deteriorating credit quality..''

ΜΙΛΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ? 7 ''Ο ΒΑΤΡΑΧΟΣ''

Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ από τον ΛΕΟΝΤΑ ΤΡΙΠΟΛΙΤΗ 904 μ..Χ.

Η αρχή της πολιορκίας. Πρώτη ημέρα. 23. […] Τα ξημερώματα της Κυριακής στις είκοσι εννέα Ιουλίου του έτους 6412 (η χρονολόγηση είναι από κτίσεως κόσμου, δηλαδή το 904) έφθασε κάποιος λέγοντας ότι τα πλοία των βαρβάρων πλησίασαν κάπου κοντά στον αυχένα του Εκβόλου που αναφέραμε. Καθώς λοιπόν η φήμη διαδόθηκε αμέσως σ’ ολόκληρη την πόλη, ξεσηκώθηκε παντού θόρυβος και σύγχυση και ταραχή, επειδή ο καθένας έλεγε και σκεφτόταν κι από κάτι διαφορετικό για το γεγονός και όλοι οπλίζονταν όπως μπορούσαν και έτρεχαν στο τείχος. Δεν είχαν σκορπιστεί ακόμα στις επάλξεις του τείχους και να! φάνηκαν και τα πλοία των βαρβάρων από τη μύτη που είπαμε, έχοντας ανοιγμένα τα πανιά τους. Έτυχε μάλιστα από μια σύμπτωση την ώρα εκείνη να φυσάει άνεμος από πίσω τους, ώστε οι περισσότεροι να φαντάζονται ότι τα πλοία δεν έρχονται πάνω στα νερά άλλά ψηλά μέσα από τον αέρα. Ήταν όπως αναφέραμε, Ιούλιος μήνας, όταν περισσότερο από τις άλλες μέρες φυσάει εδώ δια μέσου του κόλπου ο άνεμος, που ξεκινάει από τις κορυφές του Ολύμπου της Ελλάδας και έρχεται στην πόλη από το πρωί ως την ένατη ώρα κάθε καλοκαιρινή ημέρα ανανεώνοντας την ατμόσφαιρά της. Βρίσκοντας λοιπόν εκείνον ως συνεργό οι εχθροί άραξαν κοντά μας την ώρα που άρχιζε ή ημέρα. Αρχικά φθάνοντας κάπου κοντά στο τείχος, κατέβασαν τα πανιά και παρατηρούσαν με προσοχή την πόλη, πόσο μεγάλη να ήταν. Γιατί δεν επιτέθηκαν μόλις αγκυροβόλησαν, άλλά έμειναν για λίγο αδρανείς και για να πάρουν πρώτα μιαν ιδέα για τη δύναμή μας, ποια είναι. η ετοιμασία μας για πολεμικές επιχειρήσεις, και για να ετοιμαστούν γι αυτό και οι ίδιοι. Στο μεταξύ όμως έμεινα..'' 
 Διαβάστε περισσότερα.. 
Mia ανάρτηση του Β,Βάρσου

MOBILES

The Photos..
The Slides..

CAPTURING THE ATOM BOMB ON FILM by PETER KURAN ''THE N.Y.TIMES

From 1945 to 1962, the United States military detonated hundreds of nuclear bombs in the atmosphere. George Yoshitake, 82, speaks about his experiences documenting the explosions and their destructive effects 
The Slides..

MONA LISA

O NΙΚΟΛΑΣ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ !

Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται…
Είναι βράδυ και βλέπω   τον Λαζόπουλο να χοροπηδά χαρούμενος  πάνω στη σκηνή της εκπομπής του υπό τους ήχους του «Ξημερώνει και βραδιάζει…φέρτε μου να πιω το ακριβότερο ποτό – εγώ πληρώνω τα μάτια π’ αγαπώ». Πίσω του οι φορτηγατζήδες ξεδιπλώνουν το πανό  τους – «Αφήστε τα πληρωμένα – φέρτε πίσω τα κλεμμένα». Χαρούμενες κοπέλες με βραδινά φορέματα πλαισιώνουν τη σκηνή,  τραγουδώντας κι αυτές  ενθουσιασμένες.   Το κοινό χειροκροτεί σε συμπαράσταση προς τους αγωνιστές.
Με πιάνει μια ναυτία / απελπισία: Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, μου έρχεται η επιθυμία να φύγω απ’ αυτήν τη χώρα. Ο επιθανάτιος ρόγχος της θα είναι κι αυτός ανελέητα κακόγουστος,  συνοδεία μπουζουκιού και πλαστικών  λουλουδιών. Έπειτα όλοι μαζί θα πάμε για ύπνο.
Ο Νικόλας – ετών 17 – το εκφράζει ίσως καλύτερα: «Δεν με ενοχλεί μαμά τόσο αυτή η χώρα όσο οι άνθρωποι».     
 

ΑΠΑΠΑ..1 ΦΙΔΙΑ

Tuesday, September 28, 2010

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 1.ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ

 ΣΤΕΛΕΤΕ ΙΔΕΕΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Η ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ. ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΙΔΕΕΣ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΗΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΕ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.

Το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας είναι μια Συλλογική Προσπάθεια που διαχειρίζεται το καλό όνομα και το περιβάλλον μιας περιοχής. Σ’ αυτή μπορούν να συμμετέχουν και να εμπλακούν παραγωγοί τοπικών προϊόντων, ταβέρνες, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εργαστήρια τοπικών προϊόντων, γραφεία εναλλακτικού τουρισμού, ελεύθεροι επαγγελματίες παροχής υπηρεσιών που διοργανώνουν εκδηλώσεις, Δήμοι, Επιμελητήριο, Αγροτικοί και Βιοτεχνικοί Συνεταιρισμοί, συλλογικότητες της Κοινωνίας των Πολιτών, φορείς διαχείρισης Μνημείων Πολιτισμού, θρησκευτικού τουρισμού, αρχαιολογικών χώρων, λαογραφικών Μουσείων και πολιτιστικής κληρονομιάς.
Διαβάστε περισσότερα..

ΜΙΛΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ? 5 ''ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ''

NO COMMENTS


''QUAND LA FRANCE ETAIT ALLEMANDE-VICTOR BARBE'' UN WEBLOG DE L'ARTE TV

Posted by Picasa
Victor Barbe avait une passion : la photo et les films. Toute sa vie, il a filmé sa famille, ses amis, les événements qu’il rencontrait sur son chemin. En 1935, il est douanier à la frontière franco-allemande, à Waldwisse, ce qui lui permet de se rendre dans la Sarre, où il photographie la montée du nazisme... Ces photos inédites, sur plaque de verre, nous ont été transmises par son fils, Michel Barbe.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-''ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ, ΑΙΤΙΕΣ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ''

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ''ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ- ΑΙΤΙΕΣ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡEΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ

Ποιες άραγε υπήρξαν οι 5 χειρότερες αποφάσεις, από απόψεως μελλοντικών συνεπειών κυρίως, τις οποίες πολιτικές ηγεσίες, έχουν λάβει από της ιδρύσεως του Νέου Ελληνικού Κράτους και μέχρι σήμερα;
Το blog..

ISRAEL: UNE JEUNESSE DIVISEE

Monday, September 27, 2010

ΜΙΛΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ? 4 ''Ο ΛΥΚΟΣ''

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ 1900-1930 ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ.



Παραγωγή πολύγλωσσης ψηφιακής έκδοσης με τίτλο: «Θεσσαλονίκη, πόλη των Βαλκανίων, τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα (1900-1930)», που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να περιηγηθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης με οδηγό ευσύνοπτα κείμενα, φωτογραφίες και καρτ ποστάλ.

Τo έργο συγχρηματοδοτήθηκε σε ποσοστό 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 20% από εθνικούς πόρους.

Η Ιστοσελίδα..

SNEAK A BELGEAN WAFFEL

Three new tasting marketplaces – Belgium, South Korea and Singapore – join the line-up at the 15th annual Epcot International Food & Wine Festivalkicking off in just weeks. For 45 fabulous days, you can nosh your way around World Showcase Lagoon tasting everything from savory chicken souvlaki to sweet Belgian waffles.
Chefs figure they serve more than 100,000 desserts from Oct. 1 – Nov. 14, including this hot-off-the-griddle treat topped with berry compote and whipped cream.
In case you can’t wait, try these at home. To get in the spirit, serve for dessert with silky sweet Valckenberg Dornfelder from Germany’s largest wine region. Or just pour yourself a big ol’ glass of ice-cold milk.

LE LAC, LE SEL ET LES TORTUES

Avant de se jeter dans l’océan, la rivière Murray forme un lac. A cause de la sécheresse et des prélèvements effectués en amont, le niveau du lac Alexandrina baisse et son taux de salinité augmente. Les premiers signes d’une grave crise écologique apparaissent, suscitant la réaction des riverains qui se battent pour sauver le fragile équilibre d’une des zones humides les plus riches du riches du Monde
 

COTE D' HIVOIRE


http://afrique.arte.tv/#/trip/CIV/3483/

Sunday, September 26, 2010

NO COMMENTS


ΜΙΛΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ? 3 ''ΠΙΘΗΚΟΣ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ''

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΛΥΝΟΣ -ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ-ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ. ΜΕΡΟΣ 3/3 . ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ TOY


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΛΥΝΟΣ ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ from antonios trifyllis on Vimeo.

Μαθημέ- στις κακουχί-
άιντε φτου κι απ' την αρχή
τις κουβέ- και πειθαρχί-
αδιόρθω- αναρχί-

Δεν προσκύ- ποτέ κανέ-
λένε όχι λέω ναι
στην κρεμά- έχω ανέ -
με κηδέ- και ζωντανέ-

Δεν προσκύ- ποτέ κανέ-
λένε όχι λέμε ναι
στην κρεμά- έχουμ' ανέ-
μας κηδέ- και ζωντανέ-

Τι με νοια- αν θα πεθα-
θα πεθα- που θα πεθα-
δεν τρομα- ο μελλοθα-
με σταυρό και γολγοθά

Χ.ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ-Χ.ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ ''ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ'' (ΠΑΤΑΚΗΣ)

«Το διπλό όνειρο της γραφής» είναι ένα βιβλίο δύσκολο που απευθύνεται κυρίως στους μυημένους - σε όσους αδιάκοπα συλλογίζονται πάνω στα προβλήματα των μυστικών διεργασιών μέσα στο καλλιτεχνικό εργαστήρι, εκεί όπου κάθε δημιουργός φιλοτεχνεί την αυτοπροσωπογραφία του με τη βοήθεια ενός κυρτού κατόπτρου. Μερικές από τις σταθερές του έργου: οι δύο συγγραφείς προσφεύγουν σε αξιωματικές προτάσεις των οποίων η αλήθεια ή το ψεύδος δεν μπορεί να αποδειχθεί. Αναμενόμενο έμβλημα η κοινή τους πίστη για το διαζύγιο της τέχνης από την αμεσότητα του βιώματος, από την επήρεια του συναισθήματος, από την κυριαρχία της εμπειρίας. Δεν υπάρχει έμφυτο ταλέντο. Δεν υπάρχει μούσα που επισκέπτεται τον καλλιτέχνη. Η εμπειρία δεν μπορεί να περάσει αυτούσια στο χαρτί. Η λογοτεχνία είναι το μαρτύριο όχι των δακρύων, αλλά του στεγνού ματιού. Αυτό που μετράει είναι η επιδεξιότητα, η πανουργία του καλλιτέχνη, η έμφυτη δυνατότητά του να κατακτήσει ένα ύφος δημιουργώντας μια κατασκευή. Ακόμα και η παλαιά προκλητική μαλαρμική ρήση, ότι ο κόσμος υφίσταται..''ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ''
Ελισάβετ Κοτζιά..

Ι ΜURVINI

Τῌ ΚΣΤ' ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

  Ἡ Μετάστασις τοῦ Ἁγίου, ἐνδόξου καὶ πανευφήμου Ἀποστόλου καὶ Θεολόγου, Ἰωάννου τοῦ Εὐαγγελιστοῦ.
Εἰ βούλει, ποίησον Ἀγρυπνίαν, ἐν ᾖ
ΕΝ Τῼ ΜΙΚΡῼ ΕΣΠΕΡΙΝῼ
     Εἰς τό, Κύριε ἐκέκραξα, ἱστῶμεν Στίχους γ' καὶ ψάλλομεν τὰ παρόντα Προσόμοια.
Ἦχος β'
Ὅτε, ἐκ τοῦ ξύλου σε νεκρὸν ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ
Δεῦτε, τῆς σοφίας τὸν βυθόν, καὶ τῶν ὀρθοδόξων δογμάτων, τὸν συγγραφέα πιστοί, ὕμνοις στεφανώσωμεν, ἐνθέοις σήμερον, Ἰωάννην τὸν ἔνδοξον, καὶ ἠγαπημένον· οὗτος γὰρ ἐβρόντησεν· Ὁ Λόγος ἦν ἐν ἀρχῇ· ὅθεν βροντόφωνος ἐδείχθη, ὡς τὸ Εὐαγγέλιον κόσμῳ, γράψας πολυσόφως ὁ ἀοίδιμος. (Δὶς)
Ὄντως, σὺ ἐφάνης ἀληθῶς, ἐπιστήθιος μέγας, τῷ Διδασκάλῳ Χριστῷ, στήθει γὰρ ἐνέπεσας· ὅθεν ἐξήντλησας, τῆς σοφίας τὰ δόγματα, ἐν οἷς καὶ πλουτίζεις, πᾶσαν τὴν περίγειον, ὡς θεηγόρος Θεοῦ· ὅθεν καὶ κατέχουσα ταῦτα, ἡ τερπνὴ τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησία, νῦν εὐφραινομένη ἐπαγάλλεται.
Χαίροις, θεολόγε ἀληθῶς, χαίροις τῆς Μητρὸς τοῦ Κυρίου, υἱὲ παμπόθητε· σὺ γὰρ παριστάμενος, ἐν Σταυρῷ τοῦ Χριστοῦ, τῆς ἐνθέου ἀκήκοας, φωνῆς τοῦ Δεσπότου. Ἴδε νῦν ἡ μήτηρ σου, πρὸς σὲ βοήσαντος· ὅθεν, ἐπαξίως σε πάντες, ὡς Χριστοῦ Ἀπόστολον μέγαν, καὶ ἠγαπημένον μακαρίζομεν.
Δόξα... Ἦχος β'
Θεολόγε Παρθένε, Μαθητὰ ἠγαπημένε τοῦ Σωτῆρος, ταῖς ἱκεσίαις σου ἡμᾶς περίσῳζε δεόμεθα, ἀπὸ βλάβης παντοίας, ὅτι σοῦ ἐσμεν ποίμνιον.
Καὶ νῦν... Θεοτοκίον
Ὠσεὶ ἐλαία κατάκαρπος, ἡ Παρθένος ἐβλάστησε, σὲ τὸν καρπὸν τῆς ζωῆς, καρποφοροῦντα κόσμῳ, τὸ μέγα καὶ πλούσιον ἔλεος.
    Εἰς τὸν Στίχον, Στιχηρὰ Προσόμοια.
Ἦχος πλ. β'
Τριήμερος ἀνέστης Χριστὲ ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ
Τὴν μνήμην τοῦ σεπτοὺ Μαθητοῦ, Χριστοῦ τοῦ Βασιλέως ἡμῶν, ἐπαξίως, ἀνυμνήσωμεν πιστοί· αὐτὸς γὰρ τῆς Τριάδος, τὴν γνῶσιν ἀριδήλως, πᾶσι τοῖς ἔθνεσιν ἐκήρυξεν.
Στίχ.Εἰς πᾶσαν τὴν γῆν ἐξῆλθεν ὁ φθόγγος αὐτῶν καὶ εἰς τὰ πέρατα τῆς οἰκουμένης τὰ ῥήματα αὐτῶν.
Όλο το λειτουργικό..

PAPOUASIE

Au nord de l’Australie, l’île de Nouvelle-Guinée est divisée en deux territoires distincts. A l’Est, la Papouasie-Nouvelle-Guinée, ancienne colonie Britannique est indépendante depuis 1975. À l’Ouest, la Papouasie Occidentale, ancienne colonie néerlandaise est devenue, en 1969, la 26ème province de l’Indonésie après un «référendum» truqué, honteusement appelé «l’acte du libre choix».

Saturday, September 25, 2010

ΜΙΛΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ? 2 ''ΥΑΙΝΑ''

EUROPARLIAMENT : ''THE GREEK PATIENT''

The ailing economy in Greece will finally be given a cash injection. A 110 billion joint IMF-EU loan has been decided upon. But MEPs want to go further and tackle the root of the problem and are calling for a revision of the Growth and Stability Pact, so that the Eurozone has tools to deal with such problems before they become terminal.

WHY THE SPECTRE OF DEFAULT JUST REFUSES TO GO AWAY

 The following contribution was authored by Jens Bastian, senior economic research fellow for South Eastern Europe at ELIAMEP (Hellenic Foundation for European & Foreign Policy) in Athens, Greece.
The reform momentum established over the course of the past months is impressive, but just the beginning of a long process that will have to prevail against the odds and doomsday predictions for many years to come. Greece is just at the beginning of a reform trajectory that is currently seeking to stabilise the situation while simultaneously moving in the direction of sustainable Any slippage in this process or declining political determination will immediately be registered by those who only associate Greece with a failed economy and forecast D-day approaching. It is still in Greece's hands and in cooperation with the troika to challenge these assumptions and predictions. Whether they can be proven wrong is an even bigger challenge!"


THE TROPICAL STORM ''MALAKAS''



Η είδηση, προφανούς ελληνικού ενδιαφέροντος (μου την υπέδειξε άλλωστε ο Ελληνας ανταποκριτής της στήλης από το Λονδίνο), δημοσιεύθηκε χθες στο πρακτορείο Bloomberg και με έφερε σε αμηχανία. Από τη μια, ήταν η υποχρέωσή μου να μην την αποσιωπήσω και, από την άλλη, η υποχρέωσή μου να προστατεύσω τυχόν ανηλίκους αναγνώστες. Κατέληξα να ακολουθήσω παραλλαγή της πρακτικής, που εφαρμόζει η Κλασική Βιβλιοθήκη Loeb του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, να μεταφράζει στη λατινική τα τολμηρά ερωτικά ποιήματα της Ελληνικής Ανθολογίας. Ετσι λοιπόν την άφησα στην αγγλική, ώστε τουλάχιστον να μην δηλητηριασθούν οι αθώες ψυχές των παιδιών που δεν έχουν πάρει ακόμη το «First Certificate», αλλά και επειδή στο γλωσσικό περιβάλλον της αγγλικής αναδεικνύονται καλύτερα τα στοιχεία ελληνικότητας του κειμένου:

«Tropical storm Malakas maintained strength as it churned over the Pacific Ocean toward the Japanese islands of Iwo Jima and Chichi Jima, the U.S. Navy Joint Typhoon Warning Center said on its website. [...] Malakas is expected to become a typhoon by Sept. 24 with sustained winds of 157 kilometers per hour. That would make it a category 2 storm on the five-step Saffir-Simpson scale, capable of «extensive damage», according to the U.S. weather service. [...] Malakas means «strong» or «powerful» in the Philippines, according to the Hong Kong Observatory, which lists names assigned to storms in the northwest Pacific and South China Sea. Malakas is the 13th storm of the northwest Pacific season». 
Tου Στεφανου Κασιματη



Friday, September 24, 2010

ΜΙΛΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ? 1 ''ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΦΑΛΑΙΝΑΣ''

''ΤΟΠΙΟ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ'' ή ''ΣΕΞ ΣΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ'' του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΤΣΑΝΤΙΛΗ

''Η πολύπλοκη σχέση του τοπίου με την εικόνα που προϋπάρχει μέσα μας ως βίωμα ή όνειρο, προσδίδει στο τοπίο μια τριπλή λειτουργία: το τοπίο "συγκαλύπτει", "συνθέτει" και "αναδεικνύει" τις φυσικές και πολιτιστικές δυνάμεις που έδρασαν και δρουν σε έναν τόπο. Ένα δένδρο, ένα σπίτι, ένα λιβάδι ως στοιχεία ενός τοπίου δεν είναι οντότητες αυθύπαρκτες, αλλά ψηφίδες που συνθέτουν την εικόνα ενός τόπου, όταν το..''

ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ της ΤΕΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

''Δυτικά Bαλκάνια. Δύο λέξεις που παραπέμπουν στην τραγωδία, ή μάλλον στη βαρβαρότητα –φρόντισε γι’ αυτό ο άξιος Mιλόσεβιτς– στη διάρκεια της δεκαετίας του ’90. Φρικτά μαζικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Xιλιάδες νεκροί. Πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. H ανθρώπινη καταστροφή δεν διορθώνεται. Tα υπόλοιπα; H Bοσνία –το μεγάλο θύμα– θα μπορέσει να γίνει μια κανονική χώρα; H Σερβία θα το πάρει απόφαση ότι το Kόσοβο πάει, έφυγε; Σε αυτό το θέμα, των σχέσεωνΣερβίας-Kοσόβου, υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα εξέλιξη το τελευταίo διάστημα. Προηγουμένως όμως τρεις μικρές υπενθυμίσεις..'' ''ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ''

Η ΚΡΥΦΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΡΑΦΑΕΛΟ

The Slides..

TRAVELING THE WORLD WITH SPECIES 6 ''FIJI''

http://www.arkive.org/countries/fiji

Thursday, September 23, 2010

http://www.arteradio.com/son/537713/Le_chant_de

EURO WILL SOON COLAPSE by DESMOND LACHMAN -THE AMERICAN ENTERPRISE INSTITUTE

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑΚΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ Α.Ι.Ε. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟΥ EURO WILL UNREVALE AND SOON COLAPSE ''American Emterprise Institute''

ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ , ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ή ΣΩΤΗΡΙΑΣ του ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

''..2Το «σενάριο της καταστροφής», σύμφωνα με το οποίο i) είτε η δημοσιονομική προσαρμογή εγκαταλείπεται λόγω των ποικίλων αντιδράσεων και της έλλειψης δύναμης αντίστασης της κυβέρνησης, ii) είτε η δημοσιονομική προσαρμογή συνεχίζεται αλλά η κυβέρνηση δεν προχωρεί τελικά σε διαρθρωτικές αλλαγές. Στην πρώτη περίπτωση αυτού του σεναρίου, επέρχεται «ακαριαίος θάνατος» υπό την έννοια ότι η τρόικα θα σταματήσει την εκταμίευση των υπολοίπων δόσεων του δανείου των 110 δισ. ευρώ και η Ελλάδα θα κηρύξει στάση πληρωμών. Στη δεύτερη περίπτωση αυτού του σεναρίου, είναι πολύ πιθανό ότι θα επέλθει «αργός θάνατος», υπό την έννοια ότι η οικονομία θα αντιδράσει αρνητικά στη «σκέτη» δημοσιονομική προσαρμογή, αφού η έλλειψη διαρθρωτικών αλλαγών δεν θα μπορέσει να δημιουργήσει «αντισώματα» με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη βελτίωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών..''

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=114&artid=355455&dt=19/09/2010#ixzz10GiHKBhj

''ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ'' του Σ.ΤΣΑΚΥΡΑΚΗ ΑΝ.ΚΑΘ.

''Πριν καλά καλά εφαρµοσθούν κάποια µέτρα, άρχισε η µεµψιµοιρία. Ο κάθε Ελληνας, µε πρώτους τους τηλεοπτικούς δηµοσιογράφους, έγινε ειδικός στην αντιµετώπιση των οικονοµικών κρίσεων. Να µην κοπούν µισθοί και συντάξεις, να πάρουν λεφτά από τους κλέφτες και τους πλούσιους, να µην επιβληθούν νέοι φόροι και άλλα πολλά. Στην κατάσταση που είµαστε δεν υπάρχει ένα µέτρο που θα µας σώσει και έτσι θα αποφύγουµε τα άλλα. Και τους µισθούς πρέπει να κόψουµε, και από τους πλούσιους πρέπει να τα πάρουµε, και νέους φόρους πρέπει να επιβάλλουµε, και πάλι δεν φτάνει. Και η ανάπτυξη; Εχουµε µέλλον χωρίς οικονοµική ανάπτυξη; Αλλο µεγάλο παραµύθι. Λες και αρκεί κάποιος να σφυρίξει και θα αρχίσει να σφύζει η οικονοµία. Θα ρίξει π.χ. χρήµα (δανεικό βεβαίως) στην κατανάλωση και θα πάρουν µπροστά οι αυτοκινητοβιοµηχανίες µας. Ας µην ξεγελιόµαστε. Ανάπτυξη δεν θα υπάρξει αν δεν κατορθώσουµε να νοικοκυρευτούµε, και αυτό δεν πρόκειται να γίνει από τη µια µέρα στην άλλη χωρίς µόχθο και σκληρή εργασία.'' ''ΤΑ ΝΕΑ''

Wednesday, September 22, 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΒΑΡΔΑΚΑ ''ΤΟ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΩΖΟΝΤΟΣ ΕΙΣ ΤΑ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ''

''Ο άγιος Σώζων κατήγετο από την Λυκαονία της Μικράς Ασίας και έζησε κατά τους χρόνους του Διοκλητιανού (284-305). Το όνομά του προτού βαπτισθή ήτο Ταράσιος. Νεαρός στην ηλικία και ποιμήν προβάτων, σε όποιον τόπο οδηγούσε το κοπάδι του για βοσκή δίδασκε στους κατοίκους τον λόγο της ευσεβείας και έφερνε πολλούς ειδωλολάτρες στην μάνδρα του Θεού.
Κάποια ημέρα, τον καιρό που ξέσπασε ο μεγάλος διωγμός, ενώ έβοσκε το ποίμνιό του σε χλοερό λιβάδι, αποκοιμήθηκε ελαφρά και είδε θεία οπτασία, η οποία τον εθέρμανε στην πίστι. Κυριευμένος από ιερό ζήλο κατέβηκε στην Πομπηιούπολη της Κιλικίας και εισήλθε στο ναό των ειδώλων, όπου λατρευόταν το χρυσό άγαλμα της θεάς Αρτέμιδος. Έκοψε το δεξί χέρι του αγάλματος, το κατατεμάχισε, πούλησε τα τεμάχια και διεμοίρασε τα χρήματα στους πτωχούς. Μεγάλη ήταν η αγανάκτησις των ειδωλολατρών. Ακόμη μεγαλύτερη όμως ήταν η έκπληξις τους, όταν είδαν των Σώζοντα να προλαμβάνη τις υποψίες τους και να παραδίδεται μόνος του στους νεωκόρους του ειδωλείου. Τον συνέλαβαν αμέσως και τον οδήγησαν στον ηγεμόνα της Κιλικίας Μαξιμιανό, που βρισκόταν τότε στην Πομπηιούπολη, για να αποδώση τιμές στο χρυσό αυτό ξόανοι. Ο ηγεμών τον προέτρεψε να θυσιάση στους θεούς, για να εξιλεωθή και να ελευθερωθή. Αλλά ο μάρτυς, αντί να απαντήση, περιέπαιζε τα είδωλα και τα ονόμαζε «έργα χειρών ανθρώπων». Έτσι, παραδόθηκε στους δημίους με την διαταγή να τού ξεσκίσουν τις σάρκες με σιδερένια νύχια. Κατόπιν τού φόρεσαν στα πόδια σιδερένια σανδάλια με αιχμηρά καρφιά και τον ανάγκασαν να βαδίζη..''

8 of the Most Extreme Places in the Solar System 4''MARS''

22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

''Γιορτάζεται σήμερα 22 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Ημέρα «Στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητο μου» στην οποία συμμετέχει και ο δήμος Λαμίας, όπως κάθε χρόνο συμβαίνει. Είναι γεγονός ότι τα κυκλοφοριακά προβλήματα, οι ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι και το πράσινο, η ρύπανση της ατμόσφαιρας και η ηχορύπανση, απασχολούν όλο και περισσότερο τους πολίτες. Οι περισσότερες πόλεις, όπως και η Λαμία, έχουν σοβαρά προβλήματα σε ό,τι αφορά το κυκλοφοριακό με αποτέλεσμα τη συνεχή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων..''
Επιτοπή πολιτών Λαμίας

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ:Η ΕΚΛΕΚΤΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ MAΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Ο' DONNEL ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΛΙΝΚΟΛΝ Το «σατανιστικό» παρελθόν της νεότητάς της κυνηγάει την Κριστίν Ο΄ Ντόνελ, εκλεκτή του υπερσυντηρητικού Κινήματος του Τσαγιού (Τea Ρarty) στις ΗΠΑ και υποψήφια των Ρεπουμπλικανών για τη γερουσιαστική έδρα της Πολιτείας Ντελαγουέρ. Αναγκάστηκε να ακυρώσει σειρά τηλεοπτικών εμφανίσεων μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο παραδέχεται ότι «ανακατεύτηκε με μαγεία» και συμμετείχε σε μεταμεσονύκτια συγκέντρωση σατανιστών.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=355614&dt=21/09/2010#ixzz109c4uKVZ
 
Η αγαπημένη μας εμπνεύστρια για τα ''πάρτι φασκόμηλου'' κινδυνεύει από παιδικές αφέλεις, Εμείς την συγχωρούμε και την ενισχύουμε. Πάντως η συμμετοχή της στις νεανικές συγκεντρώσεις, ίσως εξηγούν και την θέση της για κατάργηση του αυνανισμού-πράγμα που δεν μας βρίσκει σύμφωνους, όπως καταλαβαίνετε.

''Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟΝ ΒΙΟΝ'' ΤΕΡΑΣΤΑ

Κάτι τον πιάνει τον Βαρδάκα και κάθε τόσο ζητάει να ξαναανεβάσουμε την σχετιή ανάρτηση. Δεν ξέρω, αλλά επειδή ταξιδεύει στην ξένην όταν τον πιάνει, δεν σχετίζεται με τα πρόσωπα και γεγονότα της πατρίδας μας, αλλά ξένων
Η Τεράστια Κοινωνική Σημασία των Βλακών εν τω Συγχρόνω Βίω

Και η πρώτη ανάρτηση από το μπλογκ του Χ.Βαρδάκα..

EΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΦΗΣΤΕ ΗΣΥΧΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΟΛΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ..

Και τι να πει δηλαδή? Τι περιμένουν οι διάφοροι κακεντρεχείς να πει ο άνθρωπος? Ότι όλα τα έκανε για το καλό μας και φταίνε οι άλλοι γενικώς? Αυτό είναι προφανές. Να πει ότι μας είπε τι μέτρα να πάρουμε αλλά δεν τον ψηφίσαμε. Κι αυτό γνωστό, κακό του κεφαλιού μας. Να πει ότι τα spreads τα πήρε στις 120 μ.β. ο Παπανδρέου και τα πήγε στις 1000 και μας έφερε και το Μνημόνιο? Αυτά τα λέει και ο Σαμαράς. Να πει ότι το έλλειμμα από 3δισ. το χρόνο το πήγε στα 30 δισ. και βάλε το 08 και το 09? Κι αυτό το ξέρουμε. Μόνο μια έκπληξη μπορεί να μας κάνει. Να πει ότι ο Προβόπουλος του τα έλεγε, αλλά δεν τον πίστευε και όταν το κατάλαβε τότε δεν ήθελε να φέρει σε δύσκολη θέση τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχος κι έτσι άφησε τους σοσιαλιστές νεοφιλελεύθερους να κάνουν τη δουλειά. Όπως στο Μπούργκενστοκ, έτσι και με την κρίση, κλείστηκε στο γραφείο του αντί να αλωνίζει τον κόσμο. Kai  με βάση τον νόμο του Μάρφυ -''ότι είναι να συμβεί θα συμβεί''-ηρέμησε. Και συνέβη.
 Α.Τ.
«Η σιωπή του Καραμανλή δυσχεραίνει την προσπάθεια απεγκλωβισμού της ΝΔ από το “αμαρτωλό παρελθόν”» λένε «γαλάζια» στελέχη που θεωρούν ότι ο τέως πρωθυπουργός μετά την παρέμβαση του κ. Σαμαρά οφείλει σε σύντομο χρονικό διάστημα να μιλήσει δημόσια.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=355605&dt=21/09/2010#ixzz109hMylP1

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΛΗΣΤΑΡΧΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥΛΑΣ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ

O Φώτης ή Φώτος Γιαγκούλας ήταν θρυλικός λήσταρχος από το χωριό Μεταξάς Σερβίων. Γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1901 (χωρίς να γίνει ποτέ γνωστό αν φοίτησε σε σχολείο) και σκοτώθηκε σε πολύωρη συμπλοκή στις 21 Σεπτεμβρίου του 1925 σε τοποθεσία του Ολύμπου, όταν αυτός και οι σύντροφοί του περικυκλώθηκαν από καταδιωκτικό απόσπασμα.
Στη συμπλοκή ο Γιαγκούλας τραυματίστηκε από τον Ενωμοτάρχη Καλιογούρα που τον αποτέλειωσε με δύο σφαίρες στην κοιλιά.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=355562&dt=20/09/2010#ixzz109hzgSES

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΤΟΥ ΒΑΤΩ

Tuesday, September 21, 2010

BYE BYE THEO και ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΤΑ ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΑΝΟ ΚΑΙ ΠΩΣ Ο Χ.ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΕΠΕΙΣΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΜΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΤΑ 50 ΔΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ(ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!)

http://www.skai.gr/player/radio/?mmid=205160
''Η μαζική απόρριψη του Μνημονίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πρόκειται να το αλλάξει, αλλά θα καταστήσει εξαιρετικά δύσκολη την εφαρμογή του. Διότι η κυβέρνηση, διστακτική και ανεπαρκής (για το μέγεθος των προβλημάτων) όπως είναι, θα γίνει ακόμη πιο διστακτική και ακόμη λιγότερο αποτελεσματική. Η κατακλείδα θα είναι, με βεβαιότητα, η καθυστέρηση στην επίτευξη των στόχων και συνεπώς η διακοπή της συμφωνημένης διεθνούς χρηματοδότησης: η μαζική οικονομική αυτοκτονία, διότι η διακοπή της χρηματοδότησης θα έχει ως άμεση (άμεση, δηλαδή την ίδια ημέρα) συνέπεια τη στάση πληρωμών του Δημοσίου, τη μαζική απόσυρση καταθέσεων που θα οδηγήσει στο πάγωμά τους και στην απόλυτη αδυναμία του τραπεζικού συστήματος να χρηματοδοτήσει οτιδήποτε.
Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν τόσοι ηλίθιοι στην Ελλάδα ώστε να επιλέξουν τη μαζική αυτοκτονία προκειμένου να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες των κομματικών ηγεσιών..'' ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ
ΦΙΛΟΙ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ Χ.ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ. ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΑΝΤΙΛΉΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Παρακολούθησα την συζήτηση μεταξύ υποψηφίων Περιφερειαρχών για τον Νομό Αττικής. Ο Χατζηνικολάου στον ρόλο συντονιστή. Υπήρξε μια πολιτισμένη εκπομπή. Δεν φωνασκούσαν, δεν έβριζαν, δεν τσακωνόντουσαν. Από εκεί και πέρα μόνο θλίψη μου προκάλεσε η τοποθέτηση και η πολιτική ωριμότητα των περισσοτέρων. Πρώτα και κύρια η ύπαρξη τριών υποψηφίων της αριστεράς.Αυτή και μόνο η επιλογή να κατεβάσουν αντί ενωτική διασπασμένη παρουσία. Η τοποθέτησή τους  περιορίστηκε στην μάχη κατά του ιμπεριαλισμού, και κατά του Μνημονίου και υπέρ της Επανάστασης και της απομόνωσης της χώρας. Ιδιαίτερα η θέση του συμπαθούς και αγαπητού κ,Αλαβάνου σύμφωνα με την οποία η τρόικα θα έχει απαγόρευση στα χωράφια της Περιφέρειας Αττικής! Αλλά και η τοποθέτηση του κ. Μητρόπουλου ο οποίους του είπε του ''αγαπητού Αλέκου'' ότι συμφωνεί , αλλά όχι με την μέθοδο της απαγόρευσης μια και το Μνημόνιο προβλέπει στο άρθρο 15 την δήμευση περουσιών από τους δανειστές! Άσχετο? Αλλά και το επιχείρημά του ίδιου για την ανάγκη ύπαρξης ενός δυνατού νομικού στην κεφαλή της Περιφέρειας που να πιέζει την Κυβέρνηση να φύγει από το Μνημόνιο. Ο εκπρόσωπος των οικολόγων και ο κ. Δημαράς, στον ρόλο των καλών παιδιών-μιας κάποιας ηλικίας, εξαιρετικά αδύναμοι. Ο Άδωνις σε μια παράσταση έκπληξη, μια και λογικό ειρμό είχαν οι τοποθετήσεις του και απέφυγε τις όποιες υστερικές αντιπαραθέσεις.
Η μεγάλη έκπληξη ήταν ο υποστηριζόμενος ως το νέον και το ωραίον από την Ν.Δ. Με έκανε να ανατριχιάζω με την επίθεση  κατά του  κ. Σγουρού γιατί είχε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς στην Νομαρχία που διοίκησε.Αν είναι δυνατόν η μετάφραση της εναντίον του Μνημονίου στάσης της Ν.Δ. να έχει σαν συνέπεια το συμπέρασμα ότι οι πλεονασματικοί προϋπολογισμοί είναι πολιτικά καταδικαστέοι.. Πού το βρήκε, πώς τα είπε και δεν ντράπηκε. Καλά , μιλάνε στο χώρο της κρεμασμένης από τα ελλείμματα χώρας για σκοινί? Κάποιος πρέπει να θυμίσει στον κ. Κικίλια, -και σε πολλούς άλλους- τις πρόνοιες της Ολλανδικής διοίκησης, σύμφωνα με τις οποίες αν ένας Δήμος περάσει μια χρονιά στο κόκκινο, η διαχείριση των οικονομικών τού αφαιρείται!.. Και βέβαια η ατάκα κατά του Σγουρού στο τέλος να μας πει εδώ και τώρα αν είναι υπέρ ή κατά του Μνημονίου. Και η  απάντηση του Σγουρού ,ότι κανείς δεν μπορεί να είναι υπέρ ενός Μνημονίου που αντικατοπτρίζει την αποτυχία της μεταπολιτευτικής μας πολιτικής τάξης. Θα προσέθετα και της κοινωνίας και κάθε ενός από εμάς ξεχωριστά και ως σύνολο, σε διαφορετικό βαθμό ο καθ΄ένας. Μα σε ποιούς απευθύνεται ο νέος και ωραίος και υποδόρια σεμνός υποψήφιος? Ή μήπως ούτε η νέα γενιά είναι ελπίδα?

''ARGENTINE. LE PLUS BEAU PAYS DU MONDE'' A WEB DOCUMENT OF ARTE TV


ous voyons aujourd’hui les tristes images en provenance de Grèce, où trois jeunes sont morts dans l'incendie d'une banque et cela nous rappelle malheureusement ce que nous avons vécu en Argentine en 2001"
Cristina Kirchner,
Présidente de l'Argentine,
5 mai 2010
  A lire la suite et voir le video..


Argentine : neuf ans après la crise..

QUIZ:NOBEL PRIZE

The Nobel Prizes are the world's most prestigious, and occasionally controversial awards, especially in the categories of science and medicine. Test your Nobel knowledge on our quiz.



Question 1 1. Which of the following scientific disciplines can be awarded a Nobel Prize?




Take the Quiz..

YOSEMITE NATIONAL PARK USA ''EL CAPITAN''

Ένα σπάνιο θέαμα! Yosemite National Park, California , USA

Αυτό το πάρκο έγινε εθνικό πάρκο το 1890. Είναι παγκοσμίως γνωστό για το δύσκολο έδαφος, τον καταρράκτη και τα αιωνόβια πεύκα. Καλύπτει 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο καταρράκτης "φωτιά" του El Capitan είναι ένας από τους πιο θεαματικούς σε όλο το τοπίο.

Η καταπληκτική θέα του καταρράκτη δημιουργείται από την αντανάκλαση του φωτός του ήλιου που χτυπά το νερό όταν εμπίπτει με μια συγκεκριμένη γωνία. Το σπάνιο αυτό θέαμα μπορεί να ειδοθεί μόνο σε ένα διάστημα 2 εβδομάδων προς το τέλος του Φεβρουαρίου.
Για να φωτογραφίσουν αυτό το σπάνιο γεγονός, οι φωτογράφοι θα συχνά πρέπει να περιμένουν και να υπομένουν χρόνια. Ο λόγος είναι επειδή η εμφάνισή του, εξαρτάται από μερικά φυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν ταυτόχρονα και την τύχη.1ος, είναι ο σχηματισμός καταρράκτη - Το νερό είναι που σχηματίζεται από την τήξη του χιονιού και του πάγου στην κορυφή του βουνού. Λιώνει μεταξύ του μήνα Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου δεν θα μπορούσε να υπάρχει πολύ χιόνι για να λιώσει.

2ος, είναι η ειδική γωνία των ηλιακών ακτίνων που θα χτυπήσουν στα νερά - η θέση του ήλιου πρέπει να είναι ακριβώς σε ένα συγκεκριμένο σημείο στον ουρανό. Αυτό συμβαίνει μόνο κατά το μήνα Φεβρουάριο και για λίγη ώρα το σούρουπο. Αν είναι μια μέρα γεμάτη από σύννεφα ή κάτι μπλοκάρει τον ήλιο, μπορείτε να πάρετε μόνο τις εικόνες των δικών σας θλιμμένων πρόσωπων στον καταρράκτη.
Συμπίπτει με το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες στο Εθνικό Πάρκο εκείνη την εποχή του έτους είναι συνήθως ασταθείς και απρόβλεπτες.
Είναι επομένως δύσκολο να πάρεις αυτές τις φωτογραφίες. 
Κάποιος το έκανε! και θα το δείτε!

Monday, September 20, 2010

Voyage en Méditerranée : Les Cris de Paris au festival d'Ambronay

Filmé le 20/09/2010 à la Chapelle de la Trinité de Lyon
Artistes : Les Cris de Paris, Geoffroy Jourdain (direction)Réalisateur : Jean Marc BirrauxProduction : Ozango - 3 Cafés Production
Description
Une interprétation généreuse et jeune, comme Les Cris de Paris savent si bien le faire. Un programme ancré dans la mixité des cultures méditerranéennes traversant les temps, à l'image de Ligéa, commande de France Festivals passée au compositeur Zad Moultaka, artiste d'origine libanaise vivant en France qui s'est emparé du grec ancien d'Homère et de ses sirènes, ainsi que de la liturgie chrétienne. Voici à travers des chefs d'oeuvre du répertoire vocal polyphonique ancien et contemporain, les rives du pourtour méditerranéen qui s'interpellent dans ce programme lumineux.
Au programme, des oeuvres de D. Scarlatti, S. Rossi, J-L. Florentz, A. et M. Rahbani (adapt. V. Manac'h) et Zad Moultaka