Sunday, January 24, 2010

NO COMMENTS

TVXS..KARAMANLIS XORIS SYNORA

4 comments:

  1. Έχω ένα πρόβλημα Νέων Ελληνικών:

    Κατά Μπαμπινιώτη, "υποστήριξη" σημαίνει: "1. η στήριξη από κάτω, 2. (μτφ.) η παροχή βοήθειας, η ενίσχυση: ψυχολογική/οικονομική ...// αεροπορική..., 3. η στήριξη άποψης, θέσης, με επιχειρήματα: ...μιας θεωρίας σε ένα συνέδριο, 4. (ειδικότ.) το να υποστηρίζεται διδακτορική διατριβή, 5. το να παίρνει κανείς θέση υπέρ προσώπου, πράγματος: η ... ενός υποψηφίου".

    Στην επιστολή του Καραμανλή προς τον Χριστοφοράκο, τι ακριβώς εννοούσε ο (τότε) Πρωθυπουργός με το "...για την υποστήριξή σας...";
    Να πάρουμε τις έννοιες μία-μία. Η Νο 1: μάλλον δεν εννοείται η "στήριξη από κάτω". Αυτό θα προεξοφλούσε ότι η ΝΔ, ή ο Καραμανλής ήσαν "από πάνω". Από τη No 2, το πιθανότερο να πρέπει να αποκλείσουμε την "αεροπορική υποστήριξη". Απομένουν η "ψυχολογική" και η "οικονομική". Θα επανέλθουμε σε αυτές. Να αποκλείσουμε τις έννοιες 3 και 4, επίσης. Δεν ακούστηκε ποτέ ο Χριστοφοράκος να υποστήριξε "με επιχειρήματα" τη ΝΔ, ή τον Καραμανλή "προσωπικά". Όσο για διδακτορική διατριβή, θα ήταν στοιχείο έως αμοιβαία αποκλειόμενο με τη Ραφίνα. Το ίδιο, θα πρέπει αποκλεισθεί και το ενδεχόμενο της έννοιας Νο 5. Κανένας Χριστοφοράκος δεν θα θα ξανοιγόταν υπέρ του ενός ή του άλλου υποψήφιου, αφού κανείς δεν μπορεί να στοιχηματίσει για την έκβαση της επόμενης (ή της μεθεπόμενης) ημέρας.

    Οπότε καταλήγουμε στην "ψυχολογική", ή την "οικονομική" υποστήριξη, σαν πιθανότερες εκδοχές ερμηνείας του όρου "υποστήριξη". Επειδή, τη δεύτερη, η ΝΔ μετά βδελυγμίας αρνείται αλλά και απορρίπτει σαν ενδεχόμενο, εγώ, σαν ο τελευταίος των αντιθεσμικών πολιτών, είμαι υποχρεωμένος να το δεχτώ. Και να καταλήξω ότι ο τέως Πρωθυπουργός ευχαρίστησε "προσωπικά" τον Χριστοφοράκο για την ψυχολογική υποστήριξε που ο τελευταίοε παρέσχε, στη ΝΔ, ή στον ίδιο "προσωπικά" (δεν είναι σαφές).
    Με άλλα λόγια, να αισθάνομαι ευτυχής σαν πολίτης αυτής της χώρας, όπου οι πρόσφατες εκλογές ανέδειξαν ένα κόμμα και έναν Πρωθυπουργό, που δεν έχουν ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης.

    (το σχόλιο δεν συνυπογράφουν οι αγρότες της Θεσσαλίας)

    ReplyDelete
  2. ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ. ΑΝΤΑΞΙΑ ΜΙΑΣ ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΠΙ ΝΤΙ ΤΖΑΙΗΜΣ..ΕΔΩ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ. ΝΑ ΕΠΙΔΟΘΕΙΣ ΒΑΡΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ. ΤΟ ΤΡΑΧΥΤΕΡΟΝ.
    Βέβαια ο επαγωγικός τρόπος οδήγησε σε λάθος συμπεράσματα. Ο Καραμανλής δεν απέφυγε την βαριά κατάθλιψη παρά την ψυχολογική υποστήριξη του Χριστοφοράκου. Οπότε???

    ReplyDelete
  3. Το αν "ο Καραμανλής δεν απέφυγε την βαριά κατάθλιψη παρά την ψυχολογική υποστήριξη του Χριστοφοράκου", δεν είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο στην ανάλυση είναι το είδος της παρασχεθείσας υποστήριξης από τον Χριστοφοράκου, για την οποία ο Καραμανλής ευχαριστεί. Αν, τώρα, η υποστήριξη δεν αποδείχτηκε αποτελεσματική...

    ReplyDelete
  4. Μπράβο. Τα πήγες καλύτερα από το σκάκι.

    ReplyDelete