Monday, October 26, 2009

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ του Σ. ΨΥΧΑΡΗ

''κ. Πρωθυπουργέ,
με αφορμή το σημερινό άρθρο στο ''ΒΗΜΑ'' με τίτλο ''Υπουργοί και Υπουργοί'', απευθύνω έκκληση σε εσάς προσωπικά για άμεση εφαρμογή μεθόδων για μια νέα διακυβέρνηση .Πολλοί εντός και εκτός Ν.Δ. έχουν επισημάνει ως έναν από τους βασικούς παράγοντες της αποτυχίας του προκατόχου σας, τον τρόπο διακυβέρνησης : κανένας συντονισμός, απαξίωση της λειτουργίας του υπουργικού συμβουλίου, διοίκηση μέσω προσωπικών επαφών του γραφείου του με τους υπουργούς. Αποτέλεσμα η αυτονόμηση υπουργικών φέουδων και τελικώς διάλυση.
Και εσείς το επισημάνατε και προτείνατε μια νέα μέθοδο..''
A.Τριφύλλης, για το blog.
Διαβάστε περισσότερα..

Όχι ότι θα το διαβάσει κανείς αλλά να..

Ουφ, θα έσκαγα αν δεν τα έλεγα..

Kαι το κύριο άρθρο του Σ.Ψ. στο ''ΒΗΜΑ''
Διαβάστε περισσότερα στο κύριο άρθρο στο ''ΒΗΜΑ''..

7 comments:

  1. Η Γραμματεία Υπουργικού Συμβουλίου σε μορφή είτε Cabinet Office, είτε Γενικής Γραμματείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν λοιπόν όχι και τόσο σίγουρη με την εκλογή του ΠΑΣΟΚ.
    Ανθρώπινον γαρ! Ποιός θέλει να "μοιράζεται" ισχύ όταν -στην αρχή τουλάχιστο- την έχει όλη; Έτσι λοιπόν ο γνώστης του αντικειμένου κ. Χρυσοχοΐδης δε μοιράστηκε τίποτα παίρνοντας μόνος τις αποφάσεις που πήρε -άλλωστε οι Αρχηγοί των Σωμάτων "Προστασίας του Πολίτη" είναι ανέκαθεν αναλώσιμοι-, ενώ ο κ. Λοβέρδος, έξυπνα ποιών, δεν ήθελε να κάψει το χαρτί του πρώτου βουλευτή για ένα θέμα που, αν "έβγαινε στραβά", δεν είχε Ιφιγένεια να θυσιάσει...
    Ούτε ο κ. Χρυσοχοΐδης, εκτιμώ, θα ήθελε να υπάρχει Γραμματεία Υπουργικού Συμβουλίου -γιατί, αφού αποφασίζει μόνος του τι να τους θέλει τους άλλους;- αλλά ούτε ο "νεοσσός" κ. Λοβέρδος γιατί αφού μπορεί να απευθύνεται στον Πρωθυπουργο ή στον Αντιπρόεδρο γιατί να βάζει και άλλους στα πόδια του;
    Γενικότερα η ανάληψη των ευθυνών που αναγγέλθηκαν ή που αυτοπροσδιορίσθηκαν βάσει δηλώσεών τους -βλέπε σημερινή Καθημερινή-από τον κ. Πάγκαλο και τον κ. Παμπούκη, δεν αφίνουν ελπδες για δημιουργία τέτοιας Γραμματείας... Θα επρόκειτο για αυτοευνουχισμό τους...
    Ίσως λοιπόν αποκτήσουμε τέτοια Γραμματεία στην επόμενη Κυβέρνηση αγαπητέ Αντώνιε!

    ReplyDelete
  2. Πέρα από το προηγούμενο Σχόλιό μου ιδού κατά που πάμε: στη δημιουργία φύλλων συκής αντί ουσιαστικών θεσμών... στο μέλλον όλοι θα περιμένουν το Ελεγκτικό Συνέδριο για να ευλογήσει τις προμήθειες... Βλέπε σημερινή Καθημερινή "Όλες οι Συμβάσεις στο Ελεγκτικό" (το πρόγραμμα δεν μου επιτρέπει να προσθέσω σύνδεσμο!).

    ReplyDelete
  3. Σε αρχή κάθε νέας Κυβέρνησης γράφω τα ίδια . Αυτή τη φορά για να μην γίνομαι γραφικός, τα έγραψα για σε σένα στο μπλογκ. Πάντα έχω μια μικρή ελπίδα να μην έχει η χώρα μας το τέλος της Ανατολικής Γερμανίας, με άλλη μορφή βεβαίως. Περιεργάσου την σχετική ανάρτηση τρομερής τεχνικής, αλλα και περιεχομένου σε εικόνα, βίντεο , ήχο κλπ. Ειδικά επειδή ως γερμανόφωνος θα καταλάβεις ή θα θυμηθείς καλύτερα την κατάσταση της εποχής. Και την φοβερή φράση του Γκόρμπατσωφ. ''Wer zu spaet ..''κλπ.

    ReplyDelete
  4. Το Ελεγκτικό Συνέδριο κάνει μόνον τυπικό έλεγχο της νομιμότητος και με καθυστέρηση μάλιστα από πολλών μηνών και μέχρις μερικών ετών. Δεν κάνει (ούτε και μπορεί ή πρέπει) έλεγχο σκοπιμότητος!!
    Φέξε μου και γλίστρησα επομένως!! Άλλωστε και σήμερα υπάρχει η σχετική υποχρεωση ελέγχου και εγκρίσεως ορισμένης κατηγορίας συμβάσεων του Δημοσίου.
    Για την ουσιαστική και συχνή λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου; Αν λάβουμε υπ' όψη μας τον δείκτη ευφυϊας που αποδεικνύουν οι δημόσιες δηλώσεις μερικών Υπουργών καλλίτερα να αποφεύγεται η συχνή λειτουργία του. Σέρνεται και η γρίππη των χοίρων άλλωστε!! Εδώ κλείνουν κατά καιρούς σχολεία!!
    Επομένως ας φτιάξουν γραφεία σοβαρών Συμβούλων οι Υπουργοί και σοβαρή Γενική Γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρωθυπουργός απο τεχνοκράτες για τον έλεγχο.
    Βεβαίως οι αστειότητες της υποβολής των βιογραφικών μέσω διαδικτύου κλπ καλά είναι για μόνον να γελάμε...

    ReplyDelete
  5. Κατά τη γνώμη μου "es ist schon zu spaet" για την Ελλάδα. Αυτός είναι ο λόγος της ανοχής μου στη νέα Κυβέρνηση έτσι μήπως κάνω λάθος και καταφέρει κάτι...
    Αλλά κανένας τους δεν καταλαβαίνει ότι αν αποτύχουν και αυτοί δεν υπάρχει μέλλον. Κυρίως γι'αυτούς. Γι'αυτό με ενοχλούν ιδιαίτερα οι σημερινές επικοινωνιακές συμπεριφορές και το στυλάκι "των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν".
    By the way καταλαβαίνει κανείς Αρχαία Ελληνικά στην κυβέρνηση;... Όχι πολύ αρχαία, Ελληνιστικά της Καινής Διαθήκης...

    ReplyDelete
  6. Γι αυτούς? Τι λέτε κύριε. Για εμάς, για εμάς.

    ReplyDelete
  7. Εμείς -ειδικά εμείς- μπορούμε να αλλάξουμε χώρα!
    Απορώ ακόμα γιατί γύρισα! Αυτοί όμως που θα πάνε να κάνουν τους πολιτικούς; Με όρους Ελληνικών ΜΜΕ θα δράσουν;
    Άρα το ότι είναι αργά είναι ΚΥΡΙΑ δικό τους πρόβλημα και της νεότερης από μας γενιάς!

    ReplyDelete