Tuesday, October 27, 2009

ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ,Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟ ''ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ''


''Πριν από δεκαπέντε ημέρες ήμουν ακόμη αισιόδοξος. Η μάλλον είχα αφεθεί να παρασυρθώ από την αισιοδοξία του περίγυρού μου. Εξακολούθησα, λοιπόν, να επαναλαμβάνω και εγώ μηχανικά το προεκλογικό μάντρα της αναγκαιότητας ενός χωριστού και ανεξάρτητου Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Δεν υπήρξε το αλήστου μνήμης ΥΠΕΧΩΔΕ ανίκανο να αρθρώσει δικό του ανεξάρτητο περιβαλλοντικό λόγο; Υπήρξε. Δεν απέτυχε να παρακολουθήσει τις εξελίξεις της Ευρωπαϊκής Περιβαλλοντικής Πολιτικής και να την εφαρμόσει; Απέτυχε. Δεν οδήγησε η συσσώρευση των εξουσιών σε αυταρχικές συμπεριφορές; Οδήγησε. Δεν βρισκόταν στην ρίζα του κακού η συστέγαση του «Περιβάλλοντος» με το «Δημοσίων Έργων»;
του Δημοσθένη Τσαντίλη, για το blog
Διαβάστε περισσότερα..

1 comment:

  1. Σε -ληροφορώ πάντως ότι στις ΗΠΑ ο Ομπάμα την Ενέργεια και το περιβάλλον το έχει μαζί. Και ότι αν δεν κάνω λάθος η Ενέργεια είναι η κατ΄εξοχήν ρυπαίνουσα και αυτή που στο μέλλον θα κυριαρχήσει στην αγορά εργασίας. Τέλος προσωπικά περιβάλλω με εμπιστοσύνη το πρόσωπο της Υπουργού. Δεν έχεις παρά να δεις τον πόλεμο που της κάνουν τα μεγάλα συμφέρονται. Αλλά μοιάζει σκληρό καρύδι.

    ReplyDelete