Saturday, April 11, 2009

ΧΡΟΝΗΣ ΜΠΟΤΣΟΓΛΟΥ, ΝΕΚΥΙΑ


Και σήμερα το σύνολο του έργου ΝΕΚΥΙΑ -πλην δυο πινάκων- του τ.πρύτανη της ΑΣΚΤ Χ.Μπότζογλου. Τον οποίον ευχαριστώ. Όπως ευχαριστώ και τον Σωτήρη Φέλιο. Για την άδεια ή τη βοήθειά τους , στο να αναρτηθεί για πρώτη φορά στο web το μνημειώδες έργο.
Μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις και με το slideshow, που εμφανίζεται πάνω δεξιά από το σώμα των φωτο, με πολύ μικρά γράμματα. Προτιμήστε να απολαύσετε το σπάνιο αυτό έργο μετά τη δύση του ηλίου, λόγω χρωμάτων.
Οδηγίες για τους πιο ηλικιωμένους. Πάνω δεξιά από τις φωτο ''χτυπήστε'' slideshow. Μετά, το πλήκτρο F11, βγάλτε τον δείκτη από την οθόνη. Θα ''πιάσει΄΄ ο πίνακας όλη την οθόνη. Αν θέλετε να ''παγώσετε'' έναν πίνακα, ''χτυπήστε'' την παύση κάτω αριστερά. Στην επιλογή-επάνω δεξιά options, επιλέξτε slow. Αν θέλετε μπορείτε πριν μπείτε στην έκθεση να επιλέξετε το Requiem, που είναι στην προηγούμενη ανάρτηση. Προτιμήστε βραδινή ώρα χωρίς φως.


3 comments:

  1. υπέροχος...
    και η αναδρομική που του κάνουν είναι εκπληκτική...

    ReplyDelete
  2. Ο πιο σημαντικός -πλέον- εν ζωή ζωγράφος στην Ελλάδα. Σπαρακτική η έκθεση στο ΕΜΣΤ.
    "μας ξεγελούν πως κρύβουν μυστικό/και τούτο μας αρκεί/ενώ βροτοί κουβαλάμε/της ύπαρξης μας το μαρτύριο" (Χρόνης Μπότσογλου, καθημαγμένος άγγελο¨)

    Πέτρος Γκολίτσης

    ReplyDelete